HAMAN: Spokojenost s výhrou i naším výkonem

Zveřejněno 22.09.2020 | Redakce
Start do nového ročníku 2. ligy skupiny Východ vyšel Plamenům na jedničku. Po slušném výkonu potěšily oko čtyř stovek diváků a nebezpečnou Opavu zdolaly 2:1. V podobném duchu načal hodnocení letošní premiéry také kouč Žďáru Radek Haman.

Vycházeli jsme z loňského ročníku

„Start do sezony je pokaždé hodně důležitý. Čekal nás těžký soupeř, byť v této soutěži není žádný lehký. Tři body jsou proto cenné,“ pochvaloval si. Přitom slezský celek rozhodně nepatří k oblíbeným soupeřům Plamenů. „Vycházeli jsme z loňského ročníku, kdy to byl s Opavou pokaždé nepříliš hezký a upracovaný hokej. Oni sice zahráli špatně, ale my pokaždé ještě hůř. Byť jsme třeba za sebou měli dobrou sérii, tak s Opavou vždy skončila. Něco podobného, co se hry týká, jsme tudíž očekávali i nyní,“ vysvětloval lodivod Žďáru. Naštěstí se tentokrát mýlil. „Naše hra byla v sobotu opravdu dobrá. Ten zápas byl myslím pro diváka celkem pěkný, nic upracovaného, hrálo se nahoru dolů. Oba celky hodně bruslily, o to více si vítězství ceníme,“ přiznal Haman.

První třetina mohla skončit i vyšším rozdílem

Především úvodní dějství, po němž vedli 2:0, jeho svěřencům opravdu vyšlo. „První třetina mohla skončit i vyšším rozdílem ve skóre. V prostřední části se nám soupeř herně vyrovnal, nebylo to pro nás jednoduché, jít do závěrečné periody jen s nejtěsnějším vedením. Opava byla hodně aktivní, protože už musela jít nadoraz, ale i my jsme měli své šance. Vždyť jen Čermák trefil třikrát tyčku,“ všiml si padesátiletý kormidelník.

Za kvalitní výkon pochválil všechny řady. „Na obou stranách výborně zachytali gólmani. Jediný gól jsme inkasovali v oslabení, toho si hodně cením. Dobře jsme si rozebírali hráče hostů v našem obranném pásmu, navíc kluci zodpovědně dobruslovali druhou vlnu. Směrem dopředu z nás byla cítit velká pohoda a chuť, jen tomu chyběly další branky,“ naznačil.

Nebudeme nic měnit

Ve středu měly Plameny zajíždět k okresnímu derby na led nováčka z Velkého Meziříčí. To však má dva nakažené hráče covidem-19, utkání se proto muselo odložit. Jaký program v týdnu na hráče čeká? „Nebudeme nic měnit, pojedeme v klasickém rytmu, jakoby se hrálo. Po nedělním volnu znovu začneme s tréninkem, ve středu si pak dáme tréninkový modelový zápas,“ vysvětlil.

V sobotu pak na žďárské hokejisty čeká další domácí duel, v němž přivítají Bobry z Valašského Meziříčí. Může být středeční volno pro Plameny výhodou? „Myslím si, že je to dvojsečné. Na jednu stranu mohou být hráči více nažhavení, to je pravda. Hrajeme ovšem doma, potvrdit úvodní vítězství bude trošku zavazující, protože ve vlastním prostředí by se mělo bodovat. Věřím ale, že u nás bude převládat chuť být před vlastními fanoušky opět naplno úspěšný,“ uzavřel Radek Haman.