Plameny vyzvou na domácím ledě Kaňkův Benešov

Zveřejněno 02.09.2020 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC LEV Benešov
PR7, středa 2.9.2020 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC LEV Benešov ZNS - BNS
Po jednobrankovém vítězství na ledě Havlíčkova Brodu přivítají Plameny v dalším přípravném utkání na svém ledě benešovské Lvy, za které nastoupí i oblíbenec žďárských fanoušků Michal Kaňka! Utkání startuje již dnes v 18:00 na žďárských Bouchalkách.

Důležité informace

S ohledem na hygienická opatření a striktní nařízení vlády, respektive Ministerstva zdravotnictví ČR, čeká i fanoušky několik změn.

Klub se musí povinně řídit všemi mimořádnými předpisy, které naleznete na stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR zde. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenku, musí mít po dobu své přítomnosti na zimním stadioně nasazenou roušku nebo jiné odpovídající krytí dýchacích cest s výjimkou konzumace občerstvení. Při porušení této povinnosti mohou být vykázáni ze zimního stadionu. Prosíme všechny návštěvníky o vzájemnou ohleduplnost a respektování pravidel.

Z KABINY PLAMENŮ

Trenér Radek Haman dá v tomto utkání příležitost hlavně mladším hráčům širšího kádru a svoji premiéru si v letošní sezoně odbude i osmnáctiletý brankář Lukáš Vít, pro kterého to bude premiérové utkání seniorském týmu Plamenů.

Třetí útočnou formaci budou navíc tvořit mladíci Tomáš Pachl, Zdeněk Šerejch a Matěj Jindra, který se vrátil zpět z Českých Budějovic, kde pokoušel štěstí u tamních juniorů.

Po utkání s Benešovem by mělo již dojít ke zúžení kádru a v dalších utkáních by se měla sestava Plamenů podobat již té, která vyjede k prvnímu mistrovskému utkání proti Opavě.

Předpokládaná sestava: Vít (Čáp) - Pleva, Čermák J., Půža, Doležal, Vašíček, Lojek - Gregar, Čermák D., Štola - Nečas J., Adam, Kmošek - Pachl, Šerejch, Jindra

HC LEV BENEŠOV

Počátky hokeje: 1929
Stadion: Zimní stadion Benešov (kapacita 2 500 míst)
Klubové barvy: modrá a žlutá
Trenéři: Pavel Dvořák

Modrožlutí po neúspěšné sezóně nezaháleli. Vedení pracovalo na posílení kádru, zatímco hráči polykali tvrdé tréninkové dávky staronového kouče Dvořáka.

V brance se objeví stálice posledních let Jan Štěpánek. Novou akvizicí v brankovišti je Adam Čásenský, který má s Honzou Štěpánkem vytvořit vyrovnanou dvojici.

V obraně nalezneme nové tváře v podobě bratří Rittigů a nově také Zderadičků. Mladší Jakub Zderadička neuspěl na zkoušce v Táboře a v týdnu se připojil ke Lvům. Obranu pak vyztuží již stálice benešovského hokeje Martin Kotýnek, Honza Stejskal nebo Martin Janáč.

Útočné komando Benešova by opět mělo budit hrůzu. Největší letní posila Jakub Jedlička strávil doposavad většinu své kariéry v druhé lize a když si odskočil do Krajské ligy v dresu Poděbrad, byl z toho šestibrankový večer právě proti Lvům. Do útoku se po vleklém zranění hlásí také kapitán Lukáš Holánek. A i zde, stejně jako v obranných řadách, najdeme dva jmenovce. Loňský nejlepší střelec Marek Kočí a Tadeáš Kočí by měly vytvořit silné duo.

SOUPISKA

Brankáři: Jan Štěpánek, Adam Čásenský, Zbyněk Karda, Kateřina Dvořáková

Obránci: Jaroslav Rittig, Tomáš Rittig, Filip Zderadička, Jakub Zderadička, Martin Kotýnek, Jan Stejskal, Lukáš Zet, Martin Janáč, Ondřej Fedoročko, David Martínek

Útočníci: Ondra Sládek, Tadeáš Kočí, Marek Kočí, Jakub Jedlička, Lukáš Holánek, David Starec, Michal Holeš, Jan Polesný, Pavel Dušek, David Mrva, Lukáš Netolický, Michal Kaňka, Daniel Růzha.

MICHAL KAŇKA STÁLE POKRAČUJE V KARIÉŘE

Žďárští fanoušci budou mít možná jednu z posledních (ne-li poslední) příležitostí, jak vidět Michala Kaňku na našem stadionu. Ten sice podstoupil operaci kotníku, ale na ledě by se měl i přesto objevit. Šestačtyřicetiletý Michal Kaňka ve žďárském dresu naskočil celkem do 191 duelů, během nichž si připsal 241 kanadských bodů za 96 branek a přidal 146 asistencí.

zdroj: www.hclevbenesov.cz