Hlavním trenérem bude i nadále Radek Haman

Zveřejněno 01.05.2020 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Z důvodu nejasné finanční situace okolo žďárského klubu se protahovala i jednání o složení realizačního týmu seniorského týmu Plamenů pro nadcházející sezonu. Varianty byly různé, ale nakonec se vedení dohodlo na setrvání Radka Hamana ve funkci hlavního trenéra Plamenů.

ČEKÁNÍ KVŮLI JEDNÁNÍ S MĚSTEM

V posledních týdnech probíhala, a stále probíhají, intenzivní jednání se zástupci města Žďár nad Sázavou a dle posledních informací lze snad i říci, že by se příští druholigová sezona měla ve Žďáře odehrát. A s tím samozřejmě souvisí i právě obsazení hlavního postu na lavičce Plamenů. „Já nejsem zastáncem toho, že se mění trenér po každé sezoně nebo i v případě nějakého neúspěchu. Navíc je zde ve Žďáře trochu specifické prostředí a trenér musí ty kluky nejprve pořádně poznat,“ zdůvodňuje své rozhodnutí sportovní manažer Miloslav Šimon. „To, aby Radek zůstal, byla pro mě osobně jednoznačná priorita. Pouze jsme museli počkat na to, jak se budou dále vyvíjet jednání s městem,“ doplňuje Šimon, který v klubu začíná již svoji 14. sezonu, i když poprvé v nové roli. V půce března ho totiž nahradil na pozici generálního manažera Martin Nečas.

S Nečim mně to moc vyhovovalo

Od konce sezony uběhly již dva měsíce, a tak měl trenér Radek Haman dost času na přemýšlení, zdali i on chce u týmu pokračovat. „Po sezoně jsem od Miloše Šimona dostal nabídku na pokračování, ale domluvili jsme se, že se k tomu vrátíme, až bude jasné, jestli mužský tým bude vůbec pokračovat. Mezitím jsem se chtěl setkat se zástupci týmu, abychom si otevřeně mohli některé věci vyříkat,“ přibližuje Haman jednání ohledně jeho pokračování v klubu z Vysočiny.

Ten spolupracoval v minulém roce na střídačce s Martinem Nečasem a i přes oboustrannou spokojenost visí nad pokračováním spolupráce otazník. „S Nečim mně to moc vyhovovalo, ale uvědomuji si, že bude mít ze své funkce generálního manažera spoustu práce. K otázce asistenta jsme se ještě nedostali, přece jen rozhodnutí o pokračování mužského hokeje je velmi čerstvé,“ říká pro klubový web žďárský odchovanec, který odehrál v extralize celkem 645 utkání.

Potřebujeme posílit obranu

V těchto dnech se pomalu rozbíhají přípravy týmů na další sezonu, a tak nás samozřejmě zajímá, jak to bude vypadat u Plamenů. „Zatím jsme se s vedením klubu dohodli na společné schůzce, ale vzhledem k dnešní situaci ohledně COVID-19 bych to viděl spíše na individuální přípravu. Ale opravdu nechci předbíhat,“ nastiňuje plán neoblíbené a nepopulární letní dřiny pro hokejisty a pokračuje: „Po naší schůzce s vedením se budeme chtít během května setkat s oslovenými hráči a říct jim plán letní přípravy.“

Znamená to tedy, že již má představu o složení kádru na příští sezonu? „Rád bych se opřel o většinu hráčů z loňské sezony. Věřím, že jsme se dostatečně poznali a víme jeden o druhém, co od sebe očekávat. Nejsem zastáncem velkých zásahů do mužstva, pokud uvnitř kabiny vše funguje a na ledě jsou hráči pracovití. Bude záležet samozřejmě na chuti jednotlivých hráčů zůstat ve Žďáře.“ A je nějaký post, který by chtěl vyloženě posílit? „Rozhodně potřebujeme, co se týče postů, posílit obranu. Obránců je celkově málo a my jsme si v minulé sezoně užili své,“ uzavírá s úsměvem naše povídání tehdejší výborný útočník. A my vás o podobě kádru pro nadcházející sezonu budeme průběžně informovat.