Nástupci Nečase a Kauta? Máme z čeho vybírat

Zveřejněno 06.04.2020 | Redakce
Jsou to již tři týdny, co nám pandemie koronaviru předčasně ukončila hokejovou sezonu mládeže, a tak jsme si s dovolením dali dohromady pár čísel. A je to opravdová pecka! Tímto článkem bychom navíc chtěli poděkovat všem dětem, rodičům, prarodičům, školám, ale i trenérům za tuto skvělou sezonu. Už teď se nemůžeme dočkat, až se s vámi se všemi zase potkáme.

I PŘES 90 PLAMÍNKŮ NA NÁBORU

Nábor, který probíhal celou sezonu, a ti nejmenší tak mohli minimálně 2x týdně na led, byl letos extrémně úspěšný. V průměru ho navštěvovalo okolo 60 dětí, ale několikrát jsme měli možnost pozorovat, jak se v jednu chvíli na ledě prohání i přes 90 malinkatých Plamínků. No kdo to má?

Obrovský podíl na tomto úspěchu a velký dík tak patří skvělým trenérům Luboši Nevěčnému a Zdeňku Řehořovi, bez kterých by to prostě nešlo. Nesmíme také zapomenout ani na to, že jim každý trénink pomáhali současní nebo bývalí hráči A-týmu a i díky nim se dalo tento obrovský počet dětí trénovat.

Navíc se stalo již tradicí, že začátkem prosince navštěvuje trénink náboru svatý Mikuláš se svojí družinou a jinak tomu nebylo ani letošní hokejovou sezonu. Na sobotu 7. prosince připravil žďárský klub nejen pro své nejmenší členy, ale i pro všechny ostatní děti speciální otevřený Mikulášský trénink. ČLÁNEK ZDE.

Tělocviky na ledě a téměř 3000 dětí

V počtu odtrénovaných 92 hodin tělocviku na ledě, který zastřešují trenéři náboru SKLH Žďár nad Sázavou pánové Luboš Nevěčný, Zdeněk Řehoř a Vít Kratochvíl, se seznámilo a mnohdy první krůčky na ledové ploše udělalo celkem 2806 dětí z mateřských a základních škol ze Žďáru nad Sázavou a jeho okolí.

Projekt Pojď hrát hokej

Neméně úspěšné byly i akce pod záštitou ČSLH s názvem Týden hokeje, který umožňuje velkému množství dětí po celé České republice vyzkoušet si zdarma, co lední hokej obnáší, udělat své první krůčky na ledě a prožít mnoho zábavy v kolektivu svých vrstevníků pod vedením kvalifikovaných trenérů. A dvě akce se konaly rovněž na žďárských Bouchalkách.

První, konaná v září loňského roku, přivedla na místní zimní stadion přes čtyři desítky nových nadějí a během té druhé lednové se na ledě prohánělo dalších více jak třicet nově registrovaných malých Plamínků. „Podle mého názoru je to opravdu povedená akce a trenéři znovu odvedli skvělou práci. Důkazem je hlavně to, že znovu přišlo tolik dětí, což je úžasné. Tímto bych chtěl poděkovat všem trenérům a lidem, kteří pomáhali s organizaci těchto akcí. A v neposlední řadě rodičům, kteří přivedli své děti na zimní stadion,“ uvedl spokojený šéftrenér mládeže Vojtěch Šír. V odkazech níže se můžete podívat na podrobnější reportáže z těchto akcí.

FOTO & VIDEO: 24. 9. 2019 | 21. 1. 2020