Zimní stadion UZAVŘEN a letošní hokejová sezona končí!

Zveřejněno 12.03.2020 | Redakce, Josef Kopecký
Na základě nařízení Bezpečnostní rady státu kvůli preventivnímu opatření proti šíření koronaviru, bude od 13. 3. 2020 Zimní stadionu uzavřen a veškerý program zrušen.
Od pátečních šesti hodin vláda zakázala divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční akce, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy s účastí přesahující ve stejný čas 30 lidí.

Doposud podobná restrikce platila pro akce s účastí nad sto lidí, o čemž po jednání Bezpečnostní rada státy v úterý rozhodly ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na stejném jednání rady padlo i rozhodnutí o zavření škol. Babiš oznámil, že od pátku zákaz platí zákaz i pro základní umělecké školy, což předtím nebylo.

Nynější změna naruší sportovní utkání i bez diváků, protože počet účastníků na nich – sportovců a obsluhy – přesahuje 30 lidí. Například fotbalová liga se tak už od víkendu hrát nemůže. Za porušení všech zákazů bude hrozit až třímilionová sankce.

Hamáček také upřesnil, že zákaz vstupu na sportoviště se netýká těch pod širým nebem. „Venkovní sportoviště zůstávají otevřená,“ řekl pri idnes.cz.

Již okolo poledne byla na základě rozhodnutí výkonného výboru ČSLH ze dne 12. 3. 2020 zrušena veškerá soutěžní utkání, počínaje utkáními mužů, přes utkání juniorů a dorostu, konče soutěžemi starších a mladších žáků. Dále výkonný výbor uložil krajským i okresním výkonným výborům obdobně ukončit soutěžní utkání, která spadají do jejich kompetence. Tímto rozhodnutím byly ukončeny všechny soutěže za účasti SKLH Žďár nad Sázavou.

Děkujeme za pochopení.

zdroj: iDnes.cz