PROKŠ: Jsme moc rádi, že se to napotřetí podařilo

Zveřejněno 02.12.2019 | Redakce
Sobotní utkání s přímým konkurentem v tabulce, moravskoslezskou Kopřivnicí, mělo velký podíl na tom, že si Plameny připsaly do tabulky velice cenné tři body. Útočník Marek Prokš vstřelil důležitou čtvrtou branku svého týmu a k ní přidal ještě asistenci na gól svého parťáka z útoku Tomáše Chlubny a pomohl tak Plamenům k posunu na 6. místo tabulky, které již zaručuje vyřazovací boje. Nemohli jsme se jej tedy nezeptat, jak on sám toto utkání viděl.

DŮLEŽITÝ ČTVRTÝ GÓL

Sedmadvacetiletý útočník byl ze všeho nejvíce rád, že se Plamenům konečně podařilo na třetí pokus Kopřivnici porazit. „V prvních dvou zápasech jsme s nimi neuhráli ani bod, takže jsme moc rádi, že se to napotřetí podařilo,“ říkal po utkání odchovanec jihlavské Dukly, kde si připsal i 157 startů ve druhé nejvyšší soutěži. „Navíc si myslím, že jsme byli po většinu utkání aktivnější než soupeř. Dařilo se nám kontrolovat hru a po právu si ze zápasu odnášíme 3 body,“ byl spokojený s hrou svého týmu 185 cm vysoký hráč, který se ve Žďáře mihl již v mládežnických kategoriích.

33
TOLIK GÓLŮ SI PŘIPSAL MAREK PROKŠ V 1. LIZE ZA DUKLU JIHLAVA
V posledních utkáních našeho týmu je určitě největší rozdíl v práci defenzivy, což byl klíč k úspěchu i proti týmu z města tatrovek. „Základem je vždycky dobrá defenziva. Soupeře jsme nepouštěli do vyložených šancí, a když už se do nějaké dostal, tak nás skvěle podržel Čapíno v brance,“ potvrzuje naše slova a pokračuje v hodnocení zápasu. „A díky naší aktivitě v útoku jsme si dokázali vypracovat několik šancí, které se nám podařilo proměnit.“ A právě on sám dokázal prostřelit brankáře hostů Petra Hromadu po samostatném úniku krásnou střelou nad vyrážečku a navýšil tak vedení na 4:1 ve třetí třetině.

Nový post a spokojenost s Movemberem

Marek Prokš si od začátku letošní sezony zvyká na novou pozici v útoku. Od přípravných zápasů se přesunul do středu hřiště a musí tak plnit i defenzivní povinnosti. Jak on sám si na tento přesun zvykl? „Přiznám se, že jsem to čekal daleko horší, přece jen jsem byl zvyklý hrát celý život na křídle,“ říká s úsměvem a dodává: „Ale i díky klukům z lajny, kteří se za mě vrátí, když se zapomenu, je to celé o dost lehčí a myslím, že už jsme si na to všichni tři zvykli a celkem si na ledě rozumíme,“ říká útočník, který před dvěma roky působil i u našich západních sousedů, kde si vyzkoušel pátou německou ligu v dresu ERV Schweinfurt.


"
MOVEMBER BYLA SKVĚLÁ AKCE. VELKÝ DÍK PATŘÍ FANOUŠKŮM, KTEŘÍ S NÁMI DO TOHO ŠLI SPOLEČNĚ.
MAREK PROKŠ O MOVEMBERU


Náš klub se již tradičně připojil k charitativní akci Movember a sám Marek si tuto aktivitu klubu velice pochvaloval. „Movember byla skvělá akce. Velký dík patří fanouškům, kteří s námi do toho šli společně. I díky nim se podařilo vybrat opět zajímavé peníze, které snad pomůžou těm, kteří je potřebují,“ říkal po sobotním utkání, kdy shodil spolu s ostatními spoluhráči pečlivě pěstovaný knírek.

DO HAVLÍČKOVA BRODU PRO BODY

V dalším utkání čeká naše hokejisty derby Vysočiny, jelikož zajíždí na led favorizovaného Havlíčkova Brodu. „Na derby se těšíme celá kabina, je to pro nás takový malý hokejový svátek. Věřím, že nás opět přijedou podpořit v hojném počtu naši fanoušci a i s jejich pomocí si odvezeme z Brodu body,“ zve tím Marek Prokš všechny žďárské fanoušky do Kotliny, aby pomohli našemu týmu k získání dalších důležitých bodů.

Útočník Marek Prokš při zápase se Šumperkem ve speciální movemberovské edici dresů. foto: Petr Nedvěd