MOVEMBER SKLH UTKÁNÍ #2: Do Žďáru míří Kopřivnice

Zveřejněno 29.11.2019 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC ISMM Kopřivnice
22., sobota 30.11.2019 17:30 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC ISMM Kopřivnice ZNS - KOP
Další MOVEMBER SKLH UTKÁNÍ je tady! Plameny přivítají ve 22. kole na svém ledě ve velmi dobré formě hrající Kopřivnici. Předchozí dvě vzájemná utkání dopadla lépe pro našeho soupeře, a tak mají naši hokejisté určitě o motivaci postaráno. Navíc během utkání máte poslední možnost přispět v rámci Movemberu na dobrou věc. Tak přijďte podpořit naše hokejisty a pomoci jim nejen k důležitým třem bodům. Utkání začíná v sobotu v 17:30.

MOVEMBER SKLH UTKÁNÍ #2

Plameny se stejně jako v minulém roce i letos připojily k charitativní akci Movember (ve spolupráci s novoměstskou nemocnicí), která je zaměřená hlavně na osvětu mužských onemocnění. A právě zítra, v poslední listopadový den při domácím utkání s Kopřivnicí, je poslední možnost přispět na tuto dobrou věc a podpořit tím tak nadaci MUŽI PROTI RAKOVINĚ.

PŘEDMĚTY

Klub si připravil pro fanoušky předměty s „MOVEMBER SKLH“ tematikou. Během zápasu s Kopřivnicí si tak opět budete moci zakoupit náramky, odznaky či samolepky, které zdobí helmy našich hokejistů již od počátku listopadu. U náramků se jedná o LIMITOVANOU edici, k dispozici je pouze 150 ks. Výtěžek z prodeje „MOVEMBER SKLH“ předmětů poputuje nadačnímu fondu Muži proti rakovině. Nezapomeňte si tak na utkání vzít více peněz než obvykle a přispějte nákupem těchto předmětů na dobrou věc.

SPECIÁLNÍ DRESY

Pro tuto charitativní akci se klub rozhodl pro výrobu speciálních dresů, ve kterých již naši hokejisté odehráli utkání proti Šumperku. Tyto krásné dresy pro nás vyrobila firma Bison Sportswear.

Útočník Ondřej Kovářů při zápase se Šumperkem ve speciální movemberovské edici dresů. foto: Petr Nedvěd

DOPROVODNÝ PROGRAM


| Speciální dresy - druhé utkání v limitované edici dresů.

| Malování knírů - pomůžeme těm, kterým knírek neroste.

| Prodej samolepek, náramků a odznaků - přispějte na prevenci zakoupením předmětů.

| Mobilní holičství - šikovné holičky zájemce přímo na stadionu oholí.

| Mazání knírů - samozřejmě pomůžeme knírek smazat.

Během utkání budou mezi diváky procházet hostesky, které nabídnou „MOVEMBER SKLH“ předměty, ale i možnost namalování knírů.


Z KABINY PLAMENŮ

POSLEDNÍ UTKÁNÍ

Na hodonínském stadionu pojmenovaném po místním rodákovi, hokejové legendě Václavu Nedomanském, který byl před dvěma týdny slavnostně uveden do hokejové síně slávy NHL, se odehrálo řádné drama, které si co do napínavosti nezadalo snad ani se slavnými bitvami se Sověty z roku 1969 a za které by se ani velký Big Nedo nemusel stydět. Ani jedno mužstvo nevedlo v průběhu zápasu více než o jeden gól a hned čtyřikrát bylo vyrovnáno. Dramatická řež dospěla až do prodloužení, ve kterém se paní štěstěna nakonec přiklonila na stranu domácích, kteří se tak radovali z výhry 5:4. „Dnes jsme bohužel ztratili 2 body. Zradila nás koncovka, neproměnili jsme spoustu šancí. To je jediné, co mohu mužstvu vytknout. Nemám ve zvyku se vyjadřovat k rozhodčímu, ale dnes jsme hráli bohužel i proti němu,“ řekl po utkání trenér Plamenů Radek Haman.

21. kolo, středa 27. 11. 2019
SHK Drtiči Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou 5:4p (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Čejka (Matula, Horák), 26. Janás (Polák, Slabý), 37. Janás (Polák, Mlynář), 54. Bulín, 63. Komínek (Mlynář, Matula) – 3. Knap (Medek), 26. Hort, 45. Bureš (Heinrich, Kovářů), 48. Heinrich. Rozhodčí: Goňa - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 2:4, navíc Kališ (ZNS) 5 min. + OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 846. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 5:4.

Sestava z minulého utkání: Čáp (Sláma) – Kališ, Spálovský, Pleva (C), Veleba, Lojek, Hort - Prokš, Wasserbauer, Chlubna, Knap, Kadleček, Gregar, Adam, Medek, Heinrich, Bureš, Kovářů, Ferda

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Do utkání s největší pravděpodobností opět nezasáhne útočník s pětapadesátkou na zádech Lukáš Jícha, který léčí zranění v horní části těla a stále se nezapojil ani do tréninku s mužstvem. Nikdo jiný ale další zdravotní potíže nehlásí, naopak k dispozici by již měli být i matadoři Luboš Kunstmüller a Aleš Koželuh, kteří utkání v Hodoníně vynechali.


HC ISMM KOPŘIVNICE

Počátky hokeje: 1932
Stadion: Zimní stadion Kopřivnice (kapacita 3 034 míst)
Klubové barvy: červená a modrá
Trenéři: Jaroslav Kofroň

HC ISMM Kopřivnice je český klub ledního hokeje, který sídlí ve městě Kopřivnice v Moravskoslezském kraji. Založen byl v roce 1932 pod názvem SK Kopřivnice. Svůj současný název nese od roku 2017. Od sezony 2015/16 působí ve 2. lize, třetí české nejvyšší soutěži ledního hokeje. Klubové barvy jsou modrá, červená a bílá. Své domácí zápasy hraje na zimním stadionu Kopřivnice s kapacitou 3 034 diváků.

Svěřenci trenéra Jaroslava Kofroně se po hrůzostrašném říjnu, ve kterém zaznamenali pět porážek v řadě, zvedli. Kopřivničtí hokejisté dokázali bodovat v šesti z posledních osmi duelů a posunuli se na šesté místo, pravě před naše hokejisty. Hráči z města Tatrovek dokázali zvítězit i na ledě Havlíčkova Brodu poměrem 0:4 a v posledním kole zvítězili i nad druhými Bobry z Valašského Meziříčí.

INFORMACE O KÁDRU

V bráně je jasnou jedničkou osmadvacetiletý bývalý brankář Vsetína Petr Hromada, jenž s 3,05 obdrženými góly na zápas zaujímá šestou pozici nejúspěšnějších gólmanů druhé ligy skupiny Východ. Záda mu kryje třiadvacetiletý René Fendrich, který zatím naskočil do třech utkání a na své první vítězství zatím čeká.

Týmovému bodování vede s pětadvaceti body (11+14) Dominik Suchý, který je zároveň i zdaleka nejlepším střelcem mužstva. Desetibodovou hranici překročil i Samuel Ollender (3+9), Ondřej Sluštík (9+3) a Jakub Mach (6+9). V obraně našeho dalšího soupeře je nejvíce vidět trio Miroslav Marek, Radim Štěpánek a zkušený osmatřicetiletý David Stříž, který většinu své kariéry strávil ve Švédsku a v zemi galského kohouta.

POSLEDNÍ UTKÁNÍ

Domácí hráči se již tradičně brzy dostali do vedení, když se prosadil svou druhou trefou v sezoně Filip Fojtík a minutu před koncem první třetiny navýšil vedení Dominik Suchý, který tak ukázal, kdo je nejlepší v kanadském bodování mužstva. Tak skončila i první perioda. Ve druhé části přišlo to, co si z domácích nikdo nepřál a přitom se to již pomalu stává tradicí. Ve dvacáté šesté minutě snížil mladík Daniel Klímek a o deset minut nato srovnal krok další junior v dresu Bobrů Jan Vašenka, a tak se do třetí třetiny šlo za stavu 2:2. Z jejího kraje se domácím nepodařilo využít početní výhodu a přišel trest v podobě třetího gólu za zády Petra Hromady. Prosadila se nová akvizice Valašského Meziříčí, Radek Pořízek. Deset minut před koncem utkání ale přišlo zasloužené vyrovnání, kdy při signalizovaném faulu skočil Ondřej Sluštík na led místo Hromady, najel si do mezikruží a vymetl šibenici Slovákovy brány - 3:3. Navíc čtyři minuty před koncem dokonal obrat obránce domácích Radim Štěpánek a zařídil tak, že všechny tři body zůstaly v Kopřivnici. „Bylo to hodně těžké utkání, přesně jak jsme předpokládali. Soupeř ukázal svou kvalitu. Je to pro nás cenné vítězství, které se nerodilo snadno. Byl to boj do poslední sekundy. Děkuji týmu za poctivý výkon,“ byl po utkání šťastný trenér kopřivnického celku Jaroslav Kofroň.

21. kolo, středa 27. 11. 2019
HC ISMM Kopřivnice - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:3 (2:0, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. F. Fojtík (M. Mach, Gola), 20. Suchý (Bochnak), 51. Sluštík (J. Mach, Suchý), 57. Štěpánek (J. Mach, Suchý) – 26. Klímek (Ďurkáč), 36. Vašenka (Klímek, Holiš), 47. Pořízek (Andris, Ďurkáč). Rozhodčí: Vaněk – Rychlý, Kučera. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.

Sestava z minulého utkání: Hromada – Štěpánek, Krzak, Imrich, Bail, T. Fojtík, Stříž – J. Mach, Ollender, Bochnak, Gola, Daron, Pěnčík, Suchý, F. Fojtík, Brodek, M. Mach, Sluštík

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ


16. kolo, sobota 6. 11. 2019
HC ISMM KOPŘIVNICE - Draci Pars Šumperk 1:4

18. kolo, sobota 16. 11. 2019
BK Havlíčkův Brod - HC ISMM KOPŘIVNICE 0:4

19. kolo, středa 20. 11. 2019
HC Slezan Opava - HC ISMM KOPŘIVNICE 5:3

20. kolo, sobota 23. 11. 2019
HC ISMM KOPŘIVNICE - SHK DRTIČI HODONÍN 2:3p

21. kolo, středa 27. 11. 2019
HC ISMM KOPŘIVNICE - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:3


VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ



SKLH Žďár nad Sázavou HC ISMM Kopřivnice
4., sobota 21.9.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - HC ISMM Kopřivnice ZNS - KOP

HC ISMM Kopřivnice SKLH Žďár nad Sázavou
13., sobota 26.10.2019
HC ISMM Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou KOP - ZNS


STATISTICKÉ OKÉNKO

SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 22. KOLO HC ISMM KOPŘIVNICE
6-1-3-8 bilance 8-0-1-10
65:76 skóre 66:70
23 bodů (7.) body (umístění) 25 bodů (6.)
Lukáš Bureš - 19 bodů (4+15) nejproduktivnější hráč Dominik Suchý - 25 bodů (11+14)
Aleš Heinrich - 7 gólů nejlepší střelec Dominik Suchý - 11 gólů
Lukáš Bureš - 15 asistencí nejlepší nahrávač Dominik Suchý - 14 asistencí
Jan Wasserbauer - 10 bodů (4+6) nejproduktivnější obránce Miroslav Marek - 7 bodů (4+3)
Radim Štěpánek,
David Stříž - oba 7 bodů (1+6)
Jan Čáp - 4,13 (12 zápasů)
Jiří Sláma - 3,83 (8 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Petr Hromada - 3,05 (16 zápasů)
René Fendrich - 5,00 (3 zápasů)