Plameny dokázaly přerušit bodovou sérii Opavy a připisují si tři body

Zveřejněno 03.11.2019 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Slezan Opava
15., sobota 2.11.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Slezan Opava ZNS - OPA
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Kališ, Koželuh, Pleva, Wasserbauer, Spálovský, Brož – Chlubna, Kadleček, Jícha, Prokš, Gregar, Knap, Bureš, Adam, Kovářů, Heinrich, Kunstmüller, Medek
Slezan Opava: Daňa (Lamla) – Ficek, Zouhar, Šindelář, Chalupa, Peslar, Ševěček – Peterka, Malina, Kovařík, Herman, Kadula, Rousek, Wolf, Cihlář, Černý, Kysučan, Henrych, Štindl, Štěpanovský
Branky a nahrávky: 13. Kovářů (Bureš), 30. Spálovský (Medek, Kadleček), 42. Kovářů (Bureš, Heinrich), 46. Spálovský (Bureš, Kovářů), 57. Knap (Kadleček, Medek), 60. Pleva (Bureš, Čáp) – 27. Peterka (Cihlář, Hendrych), 45. Ševěček (Wolf, Černý), 50. Cihlář (Wolf, Černý). Rozhodčí: Blaha - Kučera, Blažek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 459. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.

Žďárští hokejisté si po velice dobrém výkonu připisují do tabulky důležité tři body, čímž dokázali přerušit i pětizápasovou bodovou šňůru Slezanů. Plameny byly po celý zápas lepším celkem a díky dvěma gólům Ondřeje Kovářů a Adama Spálovského, podpořeným skvělým výkonem brankáře Jana Čápa, dokázaly zvítězit 6:3.

Reportáž

Hned zkraje zápasu měla Opava možnost přesilové hry, tu ale neproměnila. A tak se o slovo přihlásili domácí. První dvě početní výhody ještě zužitkovat nedokázali, z té třetí už ale udeřilo po trefě Ondřeje Kovářů. Slezan pak byl venku ještě jednou, skóre už se však v první dvacetiminutovce neměnilo.


Ve druhé dvacetiminutovce mohl dát domácím dvoubrankové vedení Tomáš Chlubna, Daňa jej ale vychytal. Ve 27. minutě bylo vyrovnáno, z dorážky se prosadil Peterka. Nerozhodný stav ale netrval dlouho, už o tři minuty později vrátil domácím vedení Adam Spálovský. Následně mohla Opava podruhé v utkání srovnat krok, nicméně dvojnásobnou přesilovku využít nedokázala.
V poslední periodě se diváci na Bouchalkách dočkali hned šesti branek a hned čtyři z nich skončily za Daňovými zády. Na trefu Ondřeje Kovářů reagoval ranou od modré Ševěček, už o půl minuty později ovšem vrátil Plamenům dvoubrankové vedení opět Adam Spálovský. V 50. minutě propálil Čápa Cihlář a zdálo se, že to ještě bude drama. To se ale naštěstí nekonalo. V 57. minutě Plameny uklidnil Dominik Knap a pojistku do prázdné přidal kapitán domácích Martin Pleva. Plameny si tak připisují do tabulky velmi důležité tři body.

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „Dnes musím pochválit celý tým od gólmana přes všechny hráče v poli. Vstoupili jsme do zápasu s jediným cílem a tím bylo vyhrát a celý zápas jsme si za tím šli. Myslím si, že to od nás dnes byl velice dobrý výkon, za který jsme si ty tři body zasloužili. Nejvíc mě těší, že to byl od kluků především výborný kolektivní výkon."

Pavel Zdráhal (trenér HC Slezan Opava): „Pravidelně se bodovalo, kluci si možná trochu začali myslet, že jsme trošku vyšší level. Vědu z toho ale nedělám, to tak prostě je. Žďár nás chtěl porazit, šel do toho víc, a nehledě na rozhodčího jsme si asi tři body nezasloužili. Bylo tam celkem dost individuálních chyb, ne všichni hráči žili s kolektivem. U některých mi přišlo, že to prostě není ono. Ale jak jsem říkal, velkou vědu z toho nedělám.“ (www.hcslezan.cz)

Fotogalerie