Na Bouchalky míří rozjetá Opava a s ní i Jakub Peslar

Zveřejněno 01.11.2019 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC Slezan Opava
15., sobota 2.11.2019 17:30 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava ZNS - OPA

Plameny přivítají v 15. kole druhé ligy skupiny Východ na svém ledě hokejisty Opavy, mezi kterými nalezneme i bývalého hráče našeho týmu, obránce Jakuba Peslara. Náš další soupeř se v této fázi sezony potýká s velice dobrou formou, jelikož dokázal bodovat v posledních pěti utkáních, naopak naši hokejisté budou chtít přerušit sérii dvou porážek v řadě. Podaří se jim to? To uvidíme již zítra od 17:30 na žďárských Bouchalkách.

POSLEDNÍ UTKÁNÍ

V bojovném utkání Bruslaři o svém vítězství definitivně rozhodli až v samotném závěru. Po vyrovnané první třetině se hosté v polovině druhé části dostali do vedení, které i přes tlak domácích dokázali na začátku třetí periody ještě o gól navýšit. Na následné snížení z hole žďárského kapitána Plevy pak Havlíčkobrodští odpověděli třemi slepenými góly, které nakonec určily poměrně jednoznačné skóre zápasu. „Dnešní zápas se mi hodnotí těžce, protože si myslím, že to bohužel bylo o individuálních chybách. Co se týče snahy, nemůžu klukům nic vytknout a myslím si, že po většinu zápasu jsme byli i mírně lepším týmem,“ řekl po utkání trenér Radek Haman. Podobného názoru byl i náš nejproduktivnější hráč Tomáš Chlubna, který ještě loni působil právě v dresu rivala z Havlíčkova Brodu. „V zápase byly sice pasáže, kdy jsme byli i lepší, ale zase nás sráží zbytečné chyby a to nás bohužel stojí body. Když se těch chyb vyvarujeme, tak můžeme hrát a bodovat s každým,“ potvrdil hráč s dvacítkou na dresu největší problém Plamenů, kterými jsou velké individuální chyby, které je stojí jakýkoliv bodový zisk.

14. kolo, středa 30. 10. 2019
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod 2:6 (1:1, 0:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 10. Prokš (Gregar), 51. Pleva (Spálovský, Kunstmüller) – 10. Pospíchal (Cachnín, Plachý), 29. Přidal (Třetina), 46. Mikeš (Přidal, Vala), 55. Přidal (Třetina, Mikeš), 56. Plachý (Juráň), 58. Matušík (Semrád, Plachý). Rozhodčí: Maťašovský - Křivohlavý, Hübl. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 825. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6.

Sestava z minulého utkání: Čáp (Sláma) – Pleva, Wasserbauer, Spálovský, Kališ, Koželuh, Lojek – Jícha, Bureš, Gregar, Kunstmüller, Kadleček, Kovářů, Prokš, Knap, Medek, Adam Chlubna, Heinrich

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Plameny budou s největší pravděpodobností v utkání s Opavou postrádat nejproduktivnějšího obránce Martina Lojka, který si v utkání s Rebely pochroumal koleno. Naopak brankář Jiří Sláma již začal s tréninkem, nicméně na jeho start od začátku to zatím nevypadá.

PLAMENY HOŘÍ MOVEMBEREM

Stejně jako v minulém roce se i letos Plameny připojily k charitativní akci Movember, která je zaměřená hlavně na osvětu mužských onemocnění. Kromě tradičního knírku, který si nechá narůst celý A-tým (včetně trenérů i vedení), a finanční podpory chystá náš klub v rámci této akce několik překvapení pro fanoušky, která se budete dozvídat postupně během celého měsíce. To celé vygraduje na konci měsíce ve velkém finále. Vyzýváme proto všechny příznivce klubu, aby se do Movemberu zapojili společně s námi.

TAK VŠICHNI SHODIT VOUSY A ZAČÍNÁME PĚSTOVAT KNÍREK!

HC Slezan Opava

Založení klubu: 1945
Stadion: Zimní stadion města Opavy (kapacita 5 500 míst)
Klubové barvy: červená a bílá
Trenér: Pavel Zdráhal

Opava v říjnu nabrala velkou formu. Již těsné prohry s Valašským Meziříčím a v Havlíčkově Brodě hned zkraje měsíce naznačily, že Slezan jde herně nahoru. Potvrdil to ihned vzápětí, doma deklasoval poslední Moravské Budějovice 10:1. Tyto tři body potvrdili svěřenci Pavla Zdráhala v Kopřivnici (3:1) a následně doma porazili Nový Jičín 2:0. Ani Hodonín nenašel na obranu Opavy platný recept a Slezan vyhrál 3:2. A v zatím posledním odehraném kole sahala Opava dokonce po třech bodech s dosud suverénním Šumperkem, ale nakonec brala pouze bod za prohru v prodloužení 6:7. Trenér Pavel Zdráhal byl i přesto spokojený. „Dali jsme první gól, to je vždycky výhoda, ale ve druhé třetině jsme trošku začali hrát jako Šumperk, což my nejsme. Vrátili jsme se ale do zápasu a za stavu 4:4 bychom bod brali všemi deseti. Za stavu 6:4 jsem věřil, že to uhrajeme, dostali jsme se pod tlak. Prodloužení už je vabank a nám na modré skočil puk. Celému mužstvu patří dík,“ řekl pro klubový web hcslezan.cz. Slezský klub tak zakončil pětizápasové období se ziskem 13 bodů při skvělém skóre 24:11.

Pro Plameny je tento progres soupeře jasným varováním. Základním kamenem zlepšených výsledků je určitě forma brankáře Matyáše Dani. Kmenový hráč Vítkovic vychytal všechna zmiňovaná vítězství poslední doby. Pozadu nezůstávají ani jeho spoluhráči z pole. V obraně jsou nejvíce vidět Jiří Šindelář, David Zdeněk a nám velmi dobře známý Jakub Peslar. Mezi útočníky září dvojice Vlastimil Malina - Bohumil Herman, kteří sbírají v průměru přes bod na zápas, a zdárně jim sekunduje i nejlepší střelec Slezanů Tomáš Rousek.

JAKUB PESLAR SE VRACÍ NA BOUCHALKY


S týmem z Moravskoslezského kraje přicestuje v sobotu i již zmíněný sedmadvacetiletý Jakub Peslar. Tento odchovanec Poruby si vyzkoušel v Havířově první ligu, zahrál si i polskou nejvyšší soutěž v Jastrzębie. Ve druhé lize si zahrál za Břeclav, Porubu, Hodonín a poslední dvě sezony nastupoval právě v našem dresu, v němž se blýskl skvělou bilancí 55 bodů v 59 odehraných utkáních. A podle svých slov si hraní za Plameny velice užíval. „Na toto období vzpomínám strašně rád. Zažil jsem na Bouchalkách nádherné období a poznal hodně skvělých lidí. Pro mě rozhodně srdcovka,“ chválí si „Pesy“. A jak se mu zatím daří v novém angažmá? „Individuálně se zatím moc dobře necítím. Nenašel jsem si svou roli v týmu, takže spíše trápení. Ale nejdůležitější pro mě je, že se teď vyhrává,“ je spokojený alespoň s výkony týmu, který se nyní pohybuje na místech zaručující play-off. „Nastavili jsme si, že Opava chce po delší době uhrát play-off, což se zatím daří, a tým se pohybuje tam, kam podle mě patří,“ říká obránce, který si prozatím v letošní sezoně připsal tři branky včetně té do naší sítě v prvním vzájemném utkání. Nyní to bude poprvé od jeho přestupu, kdy nastoupí na Bouchalkách v dresu soupeře, a sám se na to hodně těší. „Těším se, že zase uvidím super lidi, a samozřejmě i na diváckou atmosféru, která byla na Bouchalkách nepopsatelná. Snad si fanoušci najdou cestu na stadion a v sobotu bude zase skvělá atmosféra,“ zakončuje naše povídání tento skvělý bruslař.

Jakub Peslar ještě minulý rok oblékal dres Plamenů foto: Petr Nedvěd

POSLEDNÍ UTKÁNÍ


Tak to bylo něco! Utkání plné zvratů sledoval hezky zaplněný zimní stadion v Opavě. Draci si nakonec odvezli ze Slezska dva body, které opravdu mají cenu zlata. Když se totiž v blížícím se závěru utkání domácí utrhli do vedení 6:4, tak naděje na jakýkoliv bod pro Šumperk rychle pohasínaly. Jenže Šumperk vstal z popela. Dvěma rychlými góly odrazil domácí atak na vítězství a v prodloužení pak vzal osud duelu do svých rukou nejproduktivnější hráč východní skupiny Daniel Vachutka. Divokou a divácky rozhodně poutavou přestřelku tak nakonec urval Šumperk.

14. kolo, úterý 29. 10. 2019
HC Slezan Opava - Draci Šumperk 6:7p (1:0, 3:3, 2:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Kysučan (Zouhar, Malina), 32. Wolf (Černý), 36. Rousek (Malina), 36. Pawliczek (Štindl, Ficek), 52. Hendrych (Kysučan, Ficek), 53. Rousek (Pawliczek) - 24. Jaroš (Hroch, Gewiese), 27. Kofroň, 29. Kabelka (Krejčiřík, Antonov), 48. Spratek (Kofroň, Gewiese), 54. Sedlák (Milfait, Vachutka), 55. Hroch (Haloda, Kabelka), 61. Vachutka (Milfait, Gewiese). Rozhodčí: Šutara - Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 4:5, navíc Herman (OPA) 10 minut zásah v oblasti hlavy a krku. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:4, 6:4, 6:7.

Sestava z minulého utkání: Daňa - Šindelář, Chalupa, Zdeněk, Ficek, Peslar, Zouhar - Štindl, Peterka, Malina, Kovařík, Kysučan, Pawliczek, Kadula, Herman, Wolf, Rousek, Černý, Cihlář, Hendrych

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ

KOLO DATUM DOMÁCÍ HOSTÉ SKÓRE
9. 12.10.2019 HC Slezan Opava HC Moravské Budějovice 2019 10:1
10. 16.10.2019 HC ISMM Kopřivnice HC Slezan Opava 1:3
11. 19.10.2019 HC Slezan Opava HK Nový Jičín 2:0
13. 26.10.2019 HC Slezan Opava SHK Hodonín 3:2
14. 29.10.2019 HC Slezan Opava Draci Pars Šumperk 6:7p

Statistické okénko

3–0–2–7 bilance 6-0-1-5
37:55 skóre 47:43
11 bodů (8.) body (umístění) 19 bodů (5.)
Tomáš Chlubna,
Ondřej Kovářů - 9 bodů (1+8)
nejproduktivnější hráč Vlastimil Malina - 15 bodů (4+11)
Dominik Adam - 5 gólů nejlepší střelec Tomáš Rousek - 7 gólů
Tomáš Chlubna,
Ondřej Kovářů - 8 asistencí
nejlepší nahrávač Vlastimil Malina,
Bohumil Herman - 11 asistencí
Martin Lojek - 6 bodů (4+2)
Jan Wasserbauer - 6 bodů (1+5)
nejproduktivnější obránce Jiří Šindelář - 8 bodů (1+7)
Jan Čáp - 4,46 (8 zápasů)
Jiří Sláma - 4,25 (5 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Matyáš Daňa - 3,47 (11 zápasů)
Kryštof Lamla - 2,37 (2 zápasy)
René Svoboda - 7,50 (1 zápas)

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ


6. kolo, sobota 28. 9. 2019
HC Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou 8:4 (3:0, 2:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Rousek (Herman, Šindelář), 7. Peslar (Wolf), 17. Štindl (Zdeněk), 32. Zelenkov (Hendrych), 36. Zelenkov (Zdeněk), 47. Šindelář (Rousek, Herman), 58. Rousek (Malina), 60. Tomi – 35. Kovářů (Gregar), 35. Kunstmüller (Wasserbauer, Prokš), 37. Prokš (Kunstmüller), 56. Kunstmüller (Prokš, Wasserbauer). Rozhodčí: Šudoma – Rychlý, Kořistka. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 170. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:4, 8:4.

Sestava HC Slezan Opava: Daňa – Zdeněk, Zouhar, Chalupa, Ševěček, Šindelář, Peslar, Fědor – Kovařík, Malina, Štindl, Peterka, Rousek, Herman, Šmíd, Tomi, Wolf, Zelenkov, Černý, Pělucha, Hendrych.

Sestava SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (35. Sláma) – Wasserbauer, Kadleček, Koželuh, Pleva, Adam, Kolda, Černohorský – Gregar, Knap, Kunstmüller, Prokš, Bureš, Jícha, Kovářů, Heinrich, Ferda.

Zbývající program kola

SKUPINA SEVER:


Nová Paka - Dvůr Králové nad Labem
MOSTEČTÍ LVI - Bílina
Trutnov - Děčín
Jablonec - Vrchlabí

SKUPINA STŘED:


David Servis - Kobra
Příbram - Klatovy
China Golden Dragon - Písek
Kolín - Tábor

SKUPINA VÝCHOD:


Šumperk - Valašské Meziříčí
Moravské Budějovice - Kopřivnice
SHK Hodonín - Nový Jičín