Návrat trenéra Konečného. Plameny vyzvou Drtiče!

Zveřejněno 22.10.2019 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou SHK Drtiči Hodonín
12., středa 23.10.2019 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - SHK Drtiči Hodonín ZNS - HOD
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Žďárští hokejisté se ve 12. kole druhé ligy skupiny Východ utkají s hodonínskými Drtiči a určitě budou chtít navázat na poslední výkon ze Šumperka, když jako první tým v letošní sezoně dokázali Draky porazit. Pikantní příchuť bude mít zítřejší utkání pro trenéra hostů, Michala Konečného, který strávil u Plamenů poslední tři sezony a můžeme říct, že velice úspěšné. Dokáží mu návrat na Bouchalky naši hokejisté pořádně znepříjemnit? To můžete vidět již zítra od 18:00 na žďárských Bouchalkách.


SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

POSLEDNÍ UTKÁNÍ


Plameny v posledním utkání překvapivě „vypálily“ Šumperk a dovezly si tak domů za výhru 4:2 všechny tři body. Budou tak chtít navázat nejen na zisk tří bodů, ale i na předvedený výkon, který byl podpořen velmi dobře chytajícím Čápem v brance. „Chytalo se mi dobře, neměl jsem co ztratit, mohl jsem jenom získat. Nakonec se vyhrálo, takže super,“ říkal po utkání se spokojeným hlasem brankář s dvaatřicítkou na dresu. Vítěznou branku dokázala vstřelit čtvrtá útočná formace, konkrétně Robin Medek po pěkné přihrávce Martina Gregara. I ten si pochvaloval výkon svého týmu. „Zápas se nám povedl. Hráli jsme jednoduše a zodpovědně, což nás dovedlo ke třem bodům. Dokázali jsme si, že když budeme dodržovat to, co si řekneme, můžeme hrát s kýmkoliv,“ chválil útočník Plamenů. V utkání se dvakrát prosadil i Dominik Adam, který je nyní s pěti brankami nejlepším střelcem našeho týmu.

10. kolo, středa 16. 10. 2019
Draci Šumperk - SKLH Žďár nad Sázavou 2:4 (0:2, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. Drtil (Milfait), 28. Vachutka (Sedlák) – 9. Heinrich (Gregar), 14. Adam (Hort), 58. Medek (Gregar), 60. Adam (Čermák) Rozhodčí: Dufka – Novotný, Pippal. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 870. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

Sestava z minulého utkání: Čáp (Rulf) – Spálovský, Wasserbauer, Lojek, Pleva, Koželuh, Hort – Kadleček, Adam, Knap, Heinrich, Kovářů, Medek, Jícha, Chlubna, Gregar, Kunstmüller, Prokš, Bureš, Čermák

ABSENCE V KÁDRU PLAMENŮ

Jak jsme již dříve avizovali, v utkání s Drtiči bude trenér Radek Haman postrádat našeho nejproduktivnějšího obránce Martina Lojka, kterému tento týden pracovní vytížení nedovolí vyjet na led a podobná situace je bohužel i u Marka Prokše. Otazník dále visí nad Lukášem Hortem, o jehož startu se rozhodne až v den utkání. Naopak obránce Jiří Kališ již začal po zlomenině kotníku s tréninkem a nyní bude záležet pouze na něm, kdy se rozhodne pro start v mistrovském utkání. Zato brankář Jiří Sláma stále pokračuje v rekonvalescenci po zranění kolene a na jeho brzký návrat to zatím nevypadá.

SHK HODONÍN

KRÁSNÉ TŘI ROKY, ALE NYNÍ JIŽ JAKO SOUPEŘ


Hokejový Žďár a trenér Michal Konečný? Toto pouto po minulé sezoně skončilo. Na město, hráče, vedení klubu i fanoušky ale ostřílený kouč vzpomíná jenom v dobrém. „Prožil jsem tam krásné tři roky,“ přiznává pro web shkhodonin.cz. Po minulé sezoně mu skončila smlouva a její prodloužení mu nebylo nabídnuto. Přesto žádnou křivdu necítí. „Bylo to pro mě zklamání, ale už je to pryč. To je hokejový život, Žďáru i dál přeji jen to nejlepší, ať se klubu daří,“ prohlásil při zakončení na Bouchalkách, kde mužstvo dovedl až do finále play-off s Jabloncem. „Ten druhý rok byl asi nejlepší. Podle mě jsme hráli slušný hokej, lidé na nás chodili, možná tomu ale v předloňské sezoně chyběla ta třešnička. Všichni jsme věřili, že dojdeme až do baráže o první ligu,“ lituje vítěz extraligy z roku 1994 s Olomoucí. Nyní se už ale soustředí na práci pro Hodonín a určitě bude chtít Plameny uhasit i podruhé v sezoně a navázat na domácí výhru z 3. kola.

Trenér Michal Konečný ještě v loňské sezoně stál na Bouchalkách na střídačce domácího celku foto: Petr Nedvěd

POSLEDNÍ UTKÁNÍ


Čtyřicet minut to vypadalo na vyrovnané utkání a pořádné drama. Nakonec se ze sobotní bitvy Drtičů s Kopřivnicí stala selanka, jednoznačná záležitost pro domácí tým. Hodonínští hokejisté v 11. kole východní skupiny druhé ligy deklasovali Tatru 8:3, když po druhé třetině byl stav nerozhodný 2:2. Slovácký celek ale v závěrečné části spustil brankovou smršť, soupeři ze severu Moravy nasázel šest branek a nakonec s přehledem zvítězil.

11. kolo, sobota 19. 10. 2019
SHK Hodonín - HC IMSS Kopřivnice 8:3 (0:0, 2:2, 6:1)
Branky a nahrávky: 21. Janás (Miklík, Komínek), 40. Komínek (Balán, Janás), 43. Bulín (Komínek, Matula), 48. Komínek (Matula), 50. Matula (Miklík, Charvát), 51. Finsterle (Balán), 55. Ševčík (Jurča), 57. Jurča (Balán, Polák) – 23. Suchý (Štěpánek, Ďurač), 35. Ollender (Sluštík, Ďurač), 59. Ďurač (Rudl, Ollender). Rozhodčí: Maťašovský – Hübl, Kráľ. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 956. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 8:2, 8:3.

Sestava z minulého utkání: Kubáň (Hlaváč) – Věžník, Horák, Ševčík, Sedláček, Slabý, Miklík, Čermák – Balán, Jurča, Bulín, Leška, Krejčí, Komínek, Pröschl, Charvát, Finsterle, Hložánek, Matula, Janás, Polák.

HRÁČI S EXTRALIGOVÝMI ZKUŠENOSTMI


Žďárské hokejisty nečeká nic lehkého. Drtiči před sezonou kvalitně posílili a napovídá tomu i pohled do statistik. Na špici se nachází Tomáš Komínek (loni JKH GKS Jastrzębie) a rovněž největší hvězda týmu, třiatřicetiletý Stanislav Balán, který se po 15 letech vrátil zpět domů. Tento útočník působil poslední dva ročníky v Karlových Varech, dřív si zahrál elitní tuzemskou soutěž také za Vítkovice a Zlín. Dohromady má na kontě 513 extraligových startů, v nichž nasbíral 177 bodů za 73 branek a 104 nahrávek. Působil i v Popradu, Jihlavě, Prostějově či Třebíči.

Další, a zatím nejčerstvější posilou, je obránce Oldřich Horák. Ten odehrál šest sezon za rodný Zlín, s nímž má stříbro (2013) a zlato (2014) z extraligového play-off. O patro níže působil například v Havířově nebo Přerově. Horák bude v Hodoníně působit až do konce sezony. „Jeho kvality známe. Určitě pro nás bude platnou posilou a pomůže nám ještě zlepšit defenzivu,“ hlásí na klubovém webu šéfka Drtičů Jana Gajošová.

Obránce Oldřich Horák v dresu Přerova foto: Jiří Němeček

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ


HK Nový Jičín – SHK Hodonín 4:2
SHK Hodonín - BK Havlíčkův Brod 6:3
Draci Šumperk – SHK Hodonín 6:5 pp
SHK Hodonín – HC Bobři Valašské Meziříčí 2:5
SHK Hodonín - HC IMSS Kopřivnice 8:3

STATISTIKY HRÁČŮ


nejlepší střelec: Tomáš Komínek; 8 branek
nejlepší nahrávač: Stanislav Balán; 9 asistencí
nejproduktivnější hráč: Tomáš Komínek; 16 bodů (8+8)
nejproduktivnější obránce: Martin Miklík; 11 bodů (2+9)

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ


3. kolo, středa 18. 9. 2019
SHK Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou 4:3 pp (1:0, 0:1, 2:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Balán (Matějka, Jurča), 48. Polák (Bulín), 50. Bulín (Komínek), 61. Bulín (Miklík, Finsterle) – 38. Knap (Heinrich), 52. Bureš (Chlubna), 59. Koželuh (Heinrich, Kovářů). Rozhodčí: Maršálek – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 887. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Sestava SHK Hodonín: Kubáň (Hlaváč) – Gabrhelík, Miklík, Čermák, Ševčík, Slabý, Spalovský, Sedláček – Jurča, Balán, Matějka – Finsterle, Charvát, Matula – Janás, Komínek, Polák – Krejčí, Bulín, Pröschl.

Sestava SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Koželuh, Adam, Pleva, Wasserbauer, Lojek, Hort – Kadleček, Knap, Prokš, Gregar, Jícha, Chlubna, Kunstmüller, Bureš, Heinrich, Kovářů, Hromádka.