Plameny čeká pořádně těžká šichta. Cestují na horký led lídra soutěže ze Šumperka!

Zveřejněno 15.10.2019 | Redakce
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Po osmi odehraných zápasech jsou Plameny s pěti body stále na předposlední, osmé pozici. V dalším zápase je čeká pořádně těžká šichta, ne-li vůbec ta nejtěžší. Utkají se totiž s rozjetými Draky ze Šumperka. Žďárští hokejisté tak budou muset podat mimořádný výkon, aby se jim podařilo pod Zelenou horu přivézt další body, které by jim pomohly dostat se do vyšších pozic v tabulce.

Plameny se v letošní sezoně trápí

Plameny se od prvního kola stále hledají. Po skvěle odehraném domácím utkání proti Moravským Budějovicím se zdálo, že by se mohlo blýskat na lepší zítřky. Bohužel od té doby však přišly další dva zápasy, ve kterých opět nepřesvědčily. Hned v tom následujícím si přivezly osmigólový příděl z Valašského Meziříčí a v posledním, převážně kvůli velice špatné první polovině zápasu, kdy proti Novému Jičínu prohrávaly 0:3, se nakonec musely smířit s jedním bodem po prohře v prodloužení.

PO HROZIVÉM ÚVODU ALESPOŇ JEDEN BOD
Po prvních 26 minutách se zdálo, že Plameny opět odejdou z utkání se svěšenou hlavou. Nový Jičín v té chvíli na Bouchalkách vedl 0:3 a málokdo čekal, že se domácím během pouhých 7 minut podaří skóre vyrovnat. Ačkoliv se ve třetí třetině obě mužstva snažila převážit zápas na svoji stranu, utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém byli nakonec spokojenější hosté, kteří si tak ze Žďáru odvezli výhru 3:4 po prodloužení. „Dnes jsme zápas neprohráli v prodloužení při hře 3 na 3, ale v prvních 26 minutách, kdy nám Nový Jičín utekl o tři góly. Od stavu 0:3 jsme hráli, z mého pohledu, vynikající hokej a podařilo se nám vyrovnat. Měli jsme i další šance, ale ty jsme již neproměnili a v prodloužení se naopak prosadil Nový Jičín. Ale jak říkám, dnes nás o lepší výsledek připravilo prvních 26 minut,“ litoval po utkání domácí trenér Radek Haman.

DRACI ŠUMPERK

DRACI OD PRVNÍHO KOLA ZTRATILI POUZE DVA BODY
Osm odehraných zápasů a z nich ztracené dva body. To je dosavadní bilance zítřejšího soupeře žďárských Plamenů. První ztráta přišla při zápasu v havlíčkobrodské Kotlině, který Draci vyhráli „až“ v prodloužení, a ten druhý bod ztratili v zatím posledním utkání, které odehráli na svém ledě proti Hodonínu.

ŠUMPERK PŘESTŘÍLEL HODONÍN 6:5 V PRODLOUŽENÍ
Ve šlágru kola, který nabídl jedenáct branek, Draci porazili Hodonín zásluhou trefy Vladimira Antonova v prodloužení. Oba týmy se celé utkání přetahovaly o vedení, ve výborné atmosféře Drtiči dokázali na vedení soupeře v poměru 5:4 ještě odpovědět. Velmi napínavý souboj dospěl do nastavení, v němž výborně zapracoval na modré čáře Antonov, vydřel puk a samostatný únik trefil nekompromisně pod víko. „Herně jsme měli navrch, když jsme otočili na 3:2, tak jsme měli krásné šance. Chybělo štěstíčko, trošku šikovnost. Hodonín byl velmi připravený soupeř, hrál na brejky. A ty využíval,“ chválil soupeře trenér Draků Martin Janeček.

Branky a nahrávky: 9. Řezáč (Spratek, Pokorný), 23. Jaroš (Spratek, Vachutka), 34. Jaroš (Kabelka, Kofroň), 43. Hroch (Krejčiřík, Řezáč), 44. Drtil (Scheuter), 64. Antonov - 15. Jurča (Horák), 19. Čermák (Hložánek, Komínek), 36. Komínek (Pröschl), 42. Charvát (Matula, Jurča), 47. Komínek (Bulín, Miklík). Rozhodčí: Goňa - Bubela, Novotný. Vyloučení: 3:4, navíc Gewiese (SUM) 5 + do konce utkání zásah v oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. Diváci: 1230. Střely na branku: 41:41. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4, 5:4, 5:5, 6:5.

Sestava z minulého utkání: Peksa – Sedlák, Drtil, Gewiese, Kabelka, Haloda, Řezáč, Plhal - Jaroš, Milfait, Vachutka - Kofroň, Spratek, Pokorný - Krejčiřík, Antonov, Hroch - Scheuter, Müller, Urban - Šíp

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ
BK Havlíčkův Brod – DRACI Šumperk 4:5 pp
DRACI Šumperk - HC Slezan Opava 8:1
HC Bobři Valašské Meziříčí – DRACI Šumperk 2:3
DRACI Šumperk – HC ISMM Kopřivnice 5:2
DRACI Šumperk - SHK Hodonín 6:5 pp

STATISTIKY HRÁČŮ
nejlepší střelec: Daniel Vachutka; 7 branek
nejlepší nahrávač: Daniel Vachutka; 8 asistencí
nejproduktivnější hráč: Daniel Vachutka; 15 bodů (7+8)
nejproduktivnější obránce: Tomáš Drtil; 11 bodů (4+7)

Největší hvězda Draků Daniel Vachutka foto: Věra Václavková