Bobří hráz se Plamenům dobýt nepodařilo

Zveřejněno 05.10.2019 | Tomáš Masař
Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
8., sobota 5.10.2019
Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VAL - ZNS
Valašské Meziříčí: Slovák (Sachr) – Ďurkáč, Mikel, Kamas, Holiš, Báchor, Žák, Běhal – Dvořák (C), Daněk (A), Vávra, Seidler, Vaněk, Andris, Pořický, Kuchařík, Smrčka, Klímek, Martiník (A), Romančík, Paťava.
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Rulf) – Kadleček, Wasserbauer (A), Lojek, Pleva, Koželuh, Brož – Nečas, Bureš (A), Gregar, Kunstmüller, Knap, Kovářů, Medek, Jícha, Hromádka, Adam, Chlubna, Heinrich.
Branky a nahrávky: 9. Pořický (Ďurkáč), 13. Seidler (Dvořák), 20. Andris (Paťava, Žák), 24. Dvořák (Vaněk), 39. Paťava (Andris), 41. Andris (Vávra, Paťava), 46. Kuchařík, 49. Daněk (Žák, Ďurkáč) – 7. Pleva (Bureš), 30. Lojek (Adam, Gregar). Rozhodčí: Vaněk – Vengřín, Pospíšil. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 8:2.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Plamenům se podařilo ustát tlak domácích v prvních minutách zápasu a samy naopak udeřily v přesilovce. Domácím Bobrům se však podařilo skóre v první třetině otočit a po brance 4 sekundy před první sirénou se odcházelo do kabin za stavu 3:1. Ještě v polovině zápasu svítilo na ukazateli skóre 4:2, pak už se však prosazovali pouze domácí, kteří si nakonec připsali poměrně jasné vítězství v poměru 8:2.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Přes počáteční tlak domácích se jako první v utkání prosadily Plameny. Na konci 5. minuty putoval na trestnou lavici za hákování domácí Klímek a v čase 6:34 skončilo nahození žďárského kapitána Martina Plevy až za zády nic netušícího domácího brankáře Slováka. Bod za asistenci si připsal Lukáš Bureš - 0:1. Bobrům se ale podařilo poměrně brzy vyrovnat. Hned o dvě minuty později tvrdě vypálil obránce Ďurkáč a na šikovnou teč Jakuba Pořického byl Čáp krátký - 1:1. Podruhé si fanoušci na „Bobří hrázi“ zakřičeli gól ve třinácté minutě. Wasserbauerovo hákování hned po 18 vteřinách po přihrávce Dvořáka potrestal Petr Seidler - 2:1. Na začátku 20. minuty se podražením provinil žďárský Lojek a i tentokrát domácí v přesilovce skórovali. Čtyři vteřiny před odchodem do dostal puk za Čápova záda - 3:1. Mnohem spokojenější tak po první třetině byli domácí Bobři.


Druhou periodu odstartovalo vyloučení valašskomeziříčského Báchora, který si šel na dvě minuty odpočinout za podražení. Plameny ale tentokrát v početní výhodě úspěšné nebyly. Byli to naopak opět domácí, kteří v čase 23:34 znovu rozsvítili brankové světlo. Čtvrtý puk za záda hostujícího Čápa dopravil po souhře v přečíslení Petr Dvořák, gólovou nahrávku mu servíroval Rostislav Vaněk - 4:1. V polovině druhé třetiny se podařilo svěřencům trenéra Hamana snížit na rozdíl dvou branek. V další početní výhodě se opět ujal nahození obránce. Úspěšným střelcem byl tentokrát Martin Lojek, asistovali mu Dominik Adam a Martin Gregar - 4:2. Následně pykali na trestné lavici v krátkém časovém rozmezí dva hostující hráči, Kunstmüller (podražení) a Jícha (zdržování hry), ale obě oslabení Plameny bez úhony přečkaly. Samy pak byly neúspěšné při vyloučení domácího Klímka. Stejně jako v první části i ke konci druhé třetiny se Bobrům podařilo skórovat a s tímto pocitem odcházeli do šatny. Na začátku 39. minuty překonal Čápa opět v přečíslení dvou na jednoho Daniel Paťava, přihrával Tomáš Andris - 5:2. Při druhém odchodu do šaten tak vzrostl náskok domácích již na tři góly.


Hned na začátku třetí části si Paťava a Tomáš Andris role prohodili a druhý jmenovaný vstřelil šestou branku domácích - 6:2. V čase 45:20 si domácí příznivci zakřičeli gól posedmé, k odraženému puku se dostal Šimon Kuchařík a neměl nejmenší problém umístit jej pod víko Čápovy svatyně - 7:2. O necelé tři minuty později bylo pro Plameny ještě hůře. O osmý výbuch radosti na „Bobří hrázi“ se postaral Josef Daněk, který po přihrávkách Žáka a Ďurkáče prostřelil hostujícího gólmana od modré - 8:2. Žďárským hokejistům se sice v 51. minutě podařilo dostat potřetí puk za záda domácího brankáře, ale tento gól nebyl pro kopnutí nohou uznán. V posledních minutách se utkání v podstatě jen dohrávalo bez většího vzruchu na obou stranách. Domácí Bobři si tak nakonec vcelku bez problémů „doplavali“ pro tři body a připsali si tak druhé letošní vítězství na vlastním stadionu.

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Zatím nejlepší mužstvo, s kterým jsme letos hráli. Domácí zaslouženě vyhráli. Padlo hodně branek. My jsme dostali dvě branky v oslabení, byly tam i nějaké individuální chyby. Dost nás dnes trápila koncovka, šance jsme měli, dvakrát, třikrát jsme šli sami na brankáře. Ale musím uznat, že to zatím byl nejlepší soupeř, na kterého jsme letos narazili.“