Navážou Plameny na poslední domácí vítězství? O body jedou bojovat do Valašského Meziříčí

Zveřejněno 05.10.2019 | Redakce
HC Bobři Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
8., sobota 5.10.2019 17:00 Zimní stadion Valašské Meziříčí
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VAL - ZNS
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U – Po středě, ve které Plameny na domácím ledě vybojovaly první tři body proti Moravským Budějovicím, se Žďár představí ve Valašském Meziříčí, kde je nečeká rozhodně nic jednoduchého. Zápas začíná v sobotu od 17:00 hodin.

V posledním utkání si Plameny nastřílely desítku

Hned první třetina napověděla, kdo bude v tomto zápase tahat za delší konec provazu. Plameny si zásluhou Jíchy, Heinricha, Lojka a Medka již během prvních dvaceti minut vypracovaly vedení 4:0. Ve druhé třetině přidal další branku Adam a druhou trefu v zápase obránce Lojek a do kabin se šlo za stavu 6:0 pro domácí. Ve třetím dějství nasázel další dva góly do Vackovy sítě Adam a mohl se tak radovat z hattricku. Nebyl v tom však sám. O tři minuty později přidal další zásah Lojek, pro kterého to byl taktéž třetí brankový zápis v tomto zápase. Potom ještě konečnou desátou branku domácích vstřelil Černohorský. Jediné, čeho mohou domácí v tomto utkání litovat, je to, že neudrželi čisté konto, které jim vzal tři minuty před koncem hostující Krutiš. Ten snižoval na 10:1 – tímto skóre utkání skončilo.

HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

VALAŠI BRALI TŘI BODY V OPAVĚ
Už v úvodu utkání během prvních pěti minut se utrhli do dvoubrankového vedení Valaši zásluhou Martiníka a Seidlera. Do konce první třetiny ještě za Opavu stihl snížit Malina, čímž ukazatel skóre po první třetině ukazoval stav 1:2 pro hosty. Ve druhé třetině navýšili Bobři náskok zpět o dvě branky, když kotouč za Daňova záda dostal Pořický – 1:3. Ve třetí třetině nejprve snížil zpět na rozdíl jedné branky Tomi, ale během dvou minut přidali Valaši další dvě trefy a z ničeho nic tak rázem vedli už o tři branky. Poslední gól zápasu vstřelil opavský Kovařík, který pouze snížil na konečných 3:5 pro Valachy.

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ
HC Bobři Valašské Meziříčí - BK Havlíčkův Brod 2:3 pp
HC ISMM Kopřivnice - HC Bobři Valašské Meziříčí 2:4
HC Bobři Valašské Meziříčí - HK Nový Jičín 3:4 pp
HC Bobři Valašské Meziříčí - DRACI Šumperk 2:3
HC Slezan Opava - HC Bobři Valašské Meziříčí 3:5

STATISTIKY HRÁČŮ
nejlepší střelec: Patr Dvořák; 6 branek
nejlepší nahrávač: Petr Dvořák, Tomáš Ondračka; oba 5 asistencí
nejproduktivnější hráč: Petr Dvořák; 11 bodů (6+11)
nejproduktivnější obránce: Tomáš Ondračka; 6 bodů (1+5)

Sestava z minulého utkání: Slovák (Sachr) - Weintritt, Běhal, Báchor, Holiš, Ďurkáč, Žák, Ondračka - Dvořák (C), Daněk (A), Vávra, Seidler, Vaněk, Andris, Pořický, Kuchařík, Smrčka, Paťava, Martiník (A), Romančík, Klímek