Bude to drahé, věděl po hattricku Dominik Adam

Zveřejněno 03.10.2019 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U – Žďárští hokejisté čekali na výhru nejdéle od roku 2010, kdy naposledy prohráli pětkrát v řadě. Ale na druhou stranu, letošní první vítězství stálo za to. Své o tom ví i střelec hattricku Dominik Adam, kterému to již pokladník v kabině pěkně spočítal.

Foto: Petr Nedvěd

Mladý útočník zaskakoval prvních pět kol v obraně a je vidět, že návrat do útoku mu pořádně svědčí. „Jo, po delší době jsem tam naskočil a sedlo si to. S klukama v lajně jsme si vyhověli a jsem rád, že mi to tam napadalo a snad to takhle bude celou sezonu,“ pochvaluje si Dominik Adam.

Ten započal svoji cestu k hattricku ve třiadvacáté minutě, tedy krátce po první přestávce. Už tento gól byl výjimečný, neboť to byl jeho vůbec první v dresu Plamenů. A když ve dvaačtyřicáté minutě rozvlnil po dorážce síť podruhé, visela zde veliká šance hattricku.

Ten nakonec dvacetiletý útočník završil ve 47. minutě a opět z předbrankového prostoru. „Říkali jsme si, že i když se začátek povedl, tak musíme hrát, jako by to bylo bez branek, a nepolevit, což se nám naštěstí podařilo a dali jsme i další branky,“ je spokojený střelec hattricku.

Dominiku Adamovi se to samozřejmě velmi prodraží, což mu bylo jasné ihned po skončení zápasu. Kromě hattricku a prvního gólu za Plameny jsme mladému útočníkovi nepomohli ani prvním rozhovorem, za který také něco poputuje do týmové kasy. „Plevič už tam ty pokuty spočítal a bude to trochu dražší, ale za tu výhru to stálo,“ směje se Dominik Adam, který se alespoň vyhnul desátému gólu. „Ten jsem přenechal Kubovi Černohorskýmu, abych to neplatil všechno sám,“ uzavírá s úsměvem.