Plameny slaví po kanonádě první výhru

Zveřejněno 02.10.2019 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Moravské Budějovice
7., středa 2.10.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Moravské Budějovice ZNS - MBU
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp – Kolda, Wasserbauer, Lojek, Pleva, Koželuh, Černohorský – Jícha, Bureš, Gregar, Kunstmüller, Kadleček, Kovářů, Prokš, Knap, Medek, Adam, Chlubna, Heinrich
Moravské Budějovice: Vacek (12.-20. Radosta) – Pelikán, Kruckovyč, Bazala, Šána, Brabec, Konečný, Trnka – Molnár, Sorger, Marcinko, Hačecký, Alexa, Piš, Krutiš, Kratochvíl, Špaček, Sigmund, Procházka, Horký
Branky a nahrávky: 7. Jícha (Wasserbauer, Lojek), 8. Heinrich (Bureš, Medek), 9. Lojek (Kovářů, Chlubna), 15. Medek (Bureš, Koželuh), 23. Adam (Kovářů, Chlubna), 40. Lojek (Kunstmüller), 42. Adam (Kovářů, Chlubna), 47. Adam (Chlubna, Kovářů), 50. Lojek (Wasserbauer), 56. Černohorský (Kovářů, Chlubna) – 57. Krutiš (Horký). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 385. Střely na branku: . Průběh utkání: 10:0, 10:1.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Tohle byla paráda, žďárští hokejisté na Moravské Budějovice vlétli a již od prvních minut si šli za prvním vítězstvím v sezoně. Pohodlně se tak oddálili poslednímu místu a naopak přiblížili hranici play-off.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

První třetinu jednoznačně ovládly Plameny, hosté se prakticky k ničemu nedostali a podle toho také vypadal výsledek. Po velkém tlaku se žďárští hokejisté dočkali v sedmé minutě, kdy nahození na branku tečoval šikovně za záda Vacka Lukáš Jícha - 1:0. O necelou minutu později dostal krásnou přihrávku před Vacka nikým nehlídaný Aleš Heinrich a ten střelou nad beton prostřelil hostujícího brankáře podruhé. Další akce už znamenala pro Davida Vacka střídání, když se od pravého kruhu opřel do kotouče Martin Lojek a tvrdou ránou rozvlnil síť - 3:0. Moravské Budějovice se sice zahrály přesilovou hru pět na tři, ale i v ní měly Plameny herně navrch. V patnácté minutě se zapsal do střelecké listiny žďárských hokejistů i novic Robin Medek, který se dostal k odraženému kotouči a prostřelil již Radostu - 4:0.


I druhá třetina pokračovala v nastoleném trendu. Již po dvou minutách prostřelil Radostu z pravého kruhu Dominik Adam a o osudu zápasu bylo rozhodnuto, to již byl v brance zpět David Vacek. Moravské Budějovice dnes opravdu neměly svůj den, jelikož nestíhaly na všech frontách. Šestou branku přidal krátce před odchodem do kabin Martin Lojek střelou od modré čáry - 6:0.


Třetí třetina se již víceméně dohrávala, přes to bylo k vidění několik branek a nadále více v brance hostů. Již sedmou branku v síti Moravských Budějovic totiž přidal Dominik Adam - 7:0. Tentýž hráč si našel odražený kotouč před Vackem a dokázal tak v nepřehledné situaci dorazit puk za jeho záda, čímž dovršil hattrick - 8:0. Domácí byli jak na střelnici a dalším hráčem, který si zapsal hattrick byl Martin Lojek a i tentokrát tvrdou ránou nedal Vackovi šanci - 9:0. Domácí fanoušci se vyžadovali desítky a ta také padla. Krásně si totiž kotouč vyvezl od modré čáry k palebné pozici Jakub Černohorský a střelou po ledě zaokrouhlil počet branek na dvojciferné číslo. Nuly se nakonec nedočkal jinak skvěle chytající Jan Čáp, jehož v závěru překonal Petr Krutiš - 10:1.

 

Ohlasy po utkání

Martin Nečas (asistent trenéra SKLH):
"Už jsme potřebovali vyhrát, většinou jsme hráli dobře ale dělali velké chyby. Dneska jsme hráli opravdu zodpovědně a golman nás v potřebných chvílích podržel. Navíc jsme dali pěkné góly a všechno si to sedlo. Jak říkám, tu výhru jsme hodně potřebovali a šli jsme si pro ní. Takhle se můžeme připravit na sobotu s čistou hlavou."

Fotogalerie