Kdo s koho. Juniorské derby Vysočiny je zde!

Zveřejněno 03.10.2019 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
6., pátek 4.10.2019 20:00
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U – Následující kolo druhé nejvyšší juniorské soutěže, REDSTONE Extraligy juniorů, proti sobě svede dva aktuálně nejlepší celky skupiny Západ. První Žďár nad Sázavou přivítá na svém ledě svého rivala z Havlíčkova Brodu. Kdo se bude radovat z první letošní výhry v derby? Tento vypjatý duel startuje již dnes od 20:00 hodin na Bouchalkách.

SKVĚLÝ START DO SOUTĚŽE

Žďárští junioři na začátku sezony ukazují skvělou formu a po pěti odehraných kolech se usadili na 1. místě tabulky. Během těchto zápasů neodešli ani v jednom případě bez bodového zisku a získali dvanáct bodů z celkově patnácti možných.
V prvním kole zavítali žďárští hokejisté na led Písku a po první třetině svítilo na ukazateli skóre hrozivých 4:0 pro domácí. V dalším průběhu se ale naši hokejisté začali pomalu rozjíždět, do konce druhé třetiny snížili na rozdíl jediné branky a ve třetí třetině vystřelila remízu jedna z opor Šimon Malenovský. V prodloužení ale přece jen domácí získali jeden bod navíc.

Sérii tří domácích zápasů v řadě zahájili naši junioři proti Chrudimi a po vyrovnaném průběhu nakonec brali tři body za výhru 5:4, když se hned dvakrát prosadil útočník Jiří Hromádka (na fotce). Další dva cenné body do tabulky vybojovali junioři s Kobrou Praha, a to za výhru 6:5 v prodloužení, i když během utkání dokázali promrhat až čtyřgólový náskok. Na závěr tohoto domácího „trojutkání“ přivítali junioři Ústí nad Labem a dokázali zvítězit 4:1, když se dvakrát trefil kapitán Matěj Jindra.
V zatím posledním kole REDSTONE Extraligy juniorů zavítali mladí hokejisté na led Kralup nad Vltavou a zvítězili v poměru 4:1.
Trenér juniorského mužstva Vojtěch Šír je prozatím s výkony spokojen. „Když přihlédnu k tomu, že jsme skládali a v podstatě stále skládáme nové mužstvo, tak musím říct, že jsem s dosavadním projevem mužstva relativně spokojený. Samozřejmě jsme na začátku, ale věřím tomu, že když budou kluci pracovat alespoň tak jako doposud, posuneme naši hru ještě o kus dopředu,“ hodnotí začátek sezony mladý lodivod.

SKVĚLÁ FORMA ELITNÍHO ÚTOKU A BRANKÁŘE KREJČÍHO

Skvělou formu zatím potvrzuje elitní útok mladých Plamenů ve složení Jindra - Hromádka - Malenovský. Kapitán týmu Matěj Jindra v úvodních pěti zápasech vstřelil tři branky a připsal si pět gólových asistencí, jeho kolega Jiří Hromádka je zatím s pěti brankami nejlepší střelec týmu a nezaostává ani nejmladší z této trojice, Šimon Malenovský, který zatím připsal sedm bodů a v tomto ročníku již stihl nastoupit i za juniorský výběr Komety Brno. „Na těchto klucích je vidět, že si prošli nejvyšší juniorskou soutěží již v předchozím ročníku, i když neměli všichni až takovou roli v týmu, jakou mají letos. Zatím se jim ale daří naplňovat to, co od nich očekáváme, a když na sobě budou pracovat, tak věřím tomu, že by mohli do budoucna být platní nejen pro nás, ale mohli by si říct i o šanci v A týmu,“ chválí zmíněnou trojici Šír a dodává: „Samozřejmě to ale není jen o téhle trojici, zatím se daří všem třem pětkám, které máme k dispozici, a i kluci, kteří k nám chodí z dorostu, podávají velice slušné výkony,“ pokračuje v pozitivním duchu.

V brance mladých Plamenů září Filip Krejčí (na fotce), posila na střídavý start z jihlavské Dukly. „Zatím odchytal všechny zápasy a myslím, že je to zatím náš nejsilnější článek mužstva. Ve všech zápasech nás neuvěřitelně podržel a velkou měrou tak přispěl k tomu, že se nám prozatím daří sbírat i ty body. Nicméně Filipa určitě nebudeme mít k dispozici vždycky, proto jsme udělali ještě na hostování z Chotěboře Richarda Rulfa, který doufám na Filipa naváže a bude nám minimálně stejnou oporou."

A jak vidí trenér juniorů první soutěžní derby v sezoně? „S Havlíčkovým Brodem jsme se potkali již dvakrát v přípravě, takže víme, že k nám přijede velice kvalitní mužstvo, ale když všichni odvedeme maximum, čeho jsme schopni, tak máme velkou šanci uspět. Samozřejmě je to derby, kluci se mezi sebou znají a určitě je ten zápas trošku specifický, ale doufám, že nás to neodvede od naší práce a přistoupíme k tomu se stejnou, ne-li větší zodpovědností jako k předchozím utkáním,“ zakončuje naše povídání Vojtěch Šír.

Sestava Žďáru z minulého utkání: Krejčí - Prokop, Grauer, Pachl, Brož, Čermák, Winkler - Šerejch, Doležal, Jindra, Bednář, Štola, Malenovský, Hromádka

BK HAVLÍČKŮV BROD

POSLEDNÍ ODEHRANÉ ZÁPASY
BK Havlíčkův Brod – HK Kralupy nad Vltavou 5:3
SLOVAN Ústí nad Labem - BK Havlíčkův Brod 3:4
BK Havlíčkův Brod – IHC Písek 6:0
BK Havlíčkův Brod – HC Chrudim 2:5
BK Havlíčkův Brod – HC Kobra Praha 5:4 pp.

STATISTIKY HRÁČŮ
nejlepší střelec: Jaroslav Musil, 6 branek
nejlepší nahrávač: Richard Cachnín, 11 asistencí
lídr kanadského bodování: Richard Cachnín, 14 bodů (3+11)

Sestava Havlíčkova Brodu z minulého utkání: Nedvěd (34. Vácha) – Škareda (C), Trupl, Kerber, Kratochvíl, Marek, Spilka – Cachnín (A), Pártl, Musil – Vacík, Janiurek, Machovský – Košťál (A), Havel