Proti Kopřivnici vyšly Plameny bodově naprázdno

Zveřejněno 21.09.2019 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Kopřivnice
4., sobota 21.9.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Kopřivnice ZNS - KOP
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Pleva, Adam, Lojek, Wasserbauer, Koželuh, Hort – Kunstmüller, Kovářů, Knap, Gregar, Bureš, Prokš, Kadleček, Hromádka, Jícha, Chlubna, Heinrich
Kopřivnice: Hromada – Stříž, Imrich, Šendera, Bail, Štěpánek, Krzak, T. Fojtík – Gola, Suchý, M. Mach, J. Mach, Ollender, Kofroň, F. Fojtík, Sluštík
Branky a nahrávky: 27. Jícha (Kunstmüller) – 39. Ollender (Šendera), 41. Suchý (Štěpánek), 59. M. Mach (Štěpánek). Rozhodčí: Čuňočka - Vašíček, Bohuněk. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 323. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Žďárští hokejisté sice během druhé třetiny vedli, jenže ještě před odchodem do kabin přišli o vedení. Hned v první minutě třetí třetiny si Kopřivnice vytvořila náskok, který pevnou obranou dokázala udržet.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Úvodní minuty patřily jednoznačně domácím. Plameny zasypávaly Hromadu hromadou střel, ale ten dokázal odolat. Největší šanci měl Chlubna, který dostal puk mezi kruhy a z voleje nastřelil tyčku. Pak už ale větší příležitosti měli hosté. Jednu měl Suchý, ale ten se při dorážce trochu unáhlil a jen trefil Slámu. Dvě obrovské šance měl Matěj Mach, nejprve zakončoval přečíslení dva na jednoho a poté z mezikruží trefil tyčku.


I ve druhé třetině patřila opticky hra domácím. Hromada měl znovu několik zákroků, ale nestačil na dělovku Lukáše Jíchy, který krásnou ránou z voleje vymetl horní růžek jeho branky - 1:0. Pak mohly Plameny litovat nevyužitých šancí. V přesilové hře uklouzl zřejmě na řemínku Haloda a tak měl Prokš k dispozici odkrytou branku, jenže trefil jen horní tyč. Toho využila Kopřivnice, když zmatek před brankovištěm využil Samuel Ollender - 1:1.


Třetí třetina začala pro domácí jako z hororu. Hned v první minutě totiž Slámovi trochu podklouzl beton, čehož využil Dominik Suchý a zasunul kotouč k pravé tyči zpoza branky - 1:2. Kopřivnice se pak zatáhla a naprosto zavřela střední i obranné pásmo, čímž to měly Plameny hodně ztížené. Definitivně rozhodl gólem do odkryté branky při power play domácích Matěj Mach - 1:3.

 

Ohlasy po utkání

Martin Nečas (asistent trenéra SKLH):
"Je to hrozně upracovaný, první třetina byla hrozně opatrná z naší strany. Nebyli jsme dostatečně důrazní ať už v jejich pásmu nebo v našem. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme měli šance ale trápili jsme se v koncovce. Musíme být trpěliví, udělali jsme pár chyb a soupeř to potrestal. Navíc hned první střídaní ve třetí třetině jsme dostali branku a trochu nás to dorazilo. Pak jsme se tlačili, ale soupeřova obrana byla pevná, navíc chytal dobře brankář. Ale není ranky není branky, takže musíme víc střílet a víc se tlačit."