Ve středu na Bouchalkách už o body, přijede Šumperk!

Zveřejněno 10.09.2019 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Draci Pars Šumperk
1., středa 11.9.2019 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - Draci Pars Šumperk ZNS - SUM
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U – Obměněný kádr Plamenů čeká první ligový zápas. A na domácím ledě přivítá hned největšího favorita skupiny a jednoho z adeptů na postup do Chance ligy. Draci Šumperk vyztužili kádr a míří na nejvyšší příčky.

PROFESIONÁLNÍ ŠUMPERK MÁ ZA CÍL POSTUP

Ve středu to bude souboj doslova profesionálů s amatéry. A to není myšleno ve směru ke žďárským hokejistům ve špatném slova smyslu, ale Šumperk přes léto udělal další krok k postupu do Chance ligy. Zprofesionalizoval svůj kádr a cíl má jasně daný. Do útoku přišel například Jan Milfait, který předtím hájil barvy Havlíčkova Brodu a údajně měl nabídky i z Chance ligy. O kvalitě kádru Draků jednoznačně svědčí i fakt, že se do kádru nevešel Michal Žák, který loni ve Valašském Meziříčí z pozice obránce nasbíral 48 kanadských bodů.

Již v přípravě Šumperk prokázal, že bude mít velké ambice. V přípravě odehrál dva velmi vyrovnané zápasy s celkem ze druhé nejvyšší slovenské soutěže HK Martin, na domácím ledě dokonce loňského finalistu 1. slovenské ligy dokázal porazit. V létě posilovalo i Vrchlabí, ale ani to se pro Draky nestalo překážkou a dvakrát Šumperk zvítězil. Možná jedinou kaňkou na jinak skvělými výsledky v přípravě byla vysoká porážka od Třebíče 0:8.

PLAMENY ZAČÍNAJÍ OD NULY

Žďárští hokejisté začnou prakticky od nuly. Při pohledu na letošní soupisku uvidíme, že oproti loňské sezoně v ní chybí 12 hráčů opravdu základní sestavy, bez mladíků, kteří se stali rovněž důležitou součástí týmu. Naopak je tu čas pro nové tváře, domů se vrátil útočník Tomáš Chlubna, z Moravských Budějovic vyztuží útok Aleš Heinrich. Šance se chytí odchovanci Jakub Nečas a David Pazourek. V přípravě se již slušnými výkony prezentovali další nováčci, Slavomír Kadleček, Jan Sokolík, Dominik Knap a Dominik Adam, přičemž všem těmto čtyřem hráčům je v průměru 20,5 let.

Velké problémy musí řešit Radek Haman v obraně. Jedna z dalších posil a navrátilec Jiří Kališ se v přípravě dlouhodobě zranil a je otázkou, kdy se znovu zapojí do hry. Pracovní vytížení bude omezovat Martina Lojka a od října vzhledem k pracovním povinnostem nemůže pokračovat Josef Kolda. Do obrany se tak i proto od začátku přípravy přesunul Jan Wasserbauer a některé zápasy v obraně odehrál i Dominik Adam. „V průběhu sezony ale budeme sledovat, zda nebudou k dispozici hráči třeba na střídavé starty z Chance ligy, kteří nedostávají tolik prostoru,“ prozradil na tiskové konferenci Martin Nečas. „Šanci chceme dát klukům z juniorky, aby viděli že ta šance zahrát si druhou ligu je a měli motivaci.“

Plameny tak hned v prvním ostrém zápase čeká velká zkouška. Nicméně příprava ukázala spoustu pozitiv. Kabina je i přes velké změny odhodlaná uspět. „Byl to v létě zásah do toho týmu, ale věřím, že se budeme zápas od zápasu zlepšovat. Dáme do toho všechno,“ potvrzoval Martin Pleva. Motivaci mají žďárští hokejisté jednoznačnou. V roli Davida vydat ze sebe vše, potrápit Goliáše a obrat ho o body! Na první ligový zápas vás srdečně zveme, využít můžete internetového předprodeje.