Plameny vyšly v Třebíči střelecky naprázdno

Zveřejněno 13.08.2019 | Ondřej Krásný, Matěj Hráček
Třebíč SKLH Žďár nad Sázavou
P1, úterý 13.8.2019
Třebíč - SKLH Žďár nad Sázavou TRE - ZNS
Třebíč: Svoboda – Szathmary,Jenáček, Furch, Forman, Hort, Čejka V., – Podlaha, Král, Malec – Rohlík, Václavek, Jirásek – Havlát, Matiaško, Michálek – Ferda, Patyk, Čejka J.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva, Brož, Wasserbauer, Adam, Kališ, Čermák - Bureš, Heinrich, Chlubna, Nečas, Kovářů, Jícha, Pazourek, Kadleček.
Branky a nahrávky: 47. Ferda (V.), 55. Matiaško (Podlaha). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 273. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0.
T Ř E B Í Č - Žďárští hokejisté se na ledě favorizované Třebíče dlouho drželi. Výsledek byl více než dvě třetiny bezbrankový, pak ale domácí Horácká Slavia přece jen dokázala přetavit svoji hru v branku a Slámu překonat. Plameny tak vyšly v prvním přátelském utkání naprázdno.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Kdo čekal jednoznačnou záležitost prvoligového celku, byl asi hodně překvapen. Utkání bylo vyrovnané, minimálně tedy první dvě třetiny. Ne tedy že bychom viděli nějaký festival pohledného hokeje, hrála se spíše urputně bojovná podívaná, kterou lemovalo spousta nepřesností.

V úvodní třetině jsme největší šanci zaznamenali zhruba v polovině třetiny, kdy domácí Havlát překonal dva obránce a zakončoval, následně pak dorážel jeho spoluhráč Jirásek. Brankář Sláma však překonán nebyl.

Ve druhé části se opět kupily spíše nepřesnosti, pro oko diváka bylo k vidění méně než více šancí, které by stály za povšimnutí. Třebíčští nejprve doslova promarnili dvojnásobnou přesilovou hru, kdy se nedostali téměř k žádné pořádné střele a poté nevyužil dobrou pozici před domácím brankářem Svobodou Jícha, jehož střela mezeru mezi betony nenašla.

Ve 42. minutě mohly opět udeřit žďárské Plameny. Do samostatného úniku se dostal Chlubna, ale Svoboda dnes prostě nechtěl inkasovat a znovu své spoluhráče podržel.

Úvod poslední třetiny patřil spíše hostům, paradoxně však skórovala Horácká Slavia. Po střele obránce Čejky šikovně dorážel Radim Ferda. V 55. minutě pak využil dobrého postavení v útočném pásmu Michal Matiaško, jehož střela přesně zapadla pod víko žďárské branky.

Hosté v závěru zkoušeli power play, nicméně branku jsme v Třebíči již neviděli. Horácká Slavia tak udolala Žďár nad Sázavou 2:0.

Po utkání se hrálo ještě prodloužení, které skončilo bez branek. Následné samostatné nájezdy v pěti sériích vyhrála také Třebíč, když byl jediným úspěšným střelcem Lukáš Forman.

 

Ohlasy po utkání


Radek Haman (hlavní trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„My jsme věděli, že hrajeme proti kvalitnímu mužstvu, takže jsme přijeli s pokorou. Pro nás bylo hodně důležité nastoupit po týdnu do zápasu, abychom si to zkusili. Hodně jsme na začátku přípravy bruslili. S výkonem v zápase jsem spokojený, samozřejmě tam byly pasáže, kdy nás Třebíč přehrávala. Pozitivní ale je, že jsme stíhali bruslařsky se soupeřem, i nějaké šance tam byly, ale je vidět, že ta koncovka ještě vázla. My zatím hodně bruslíme, takže kluci moc puk neviděli. Výborný výkon obou brankářů a zápas splnil účel. V zápase nám chyběli 4 hráči základní sestavy ale šanci zase dostali jiní a ti se toho zhostili velmi dobře."

 

Martin Sobotka (trenér HS Třebíč):
„Jsme rádi nakonec, že jsme to utkání zvládli. U obou mužstev se ukázalo, že ta koncovka nešla. My kluky nabádáme, aby kluci víc stříleli, ale oni si to zkoušeli pořád nahrávat do prázdné branky a ono Žďár není vůbec snadný soupeř, hrál dobře v boxu a přihrávky vychytávali. Musíme být víc důrazný u branky a víc odvážní, do prázdné branky to nikdy nepůjde. Po druhé třetině jsme proházeli útoky a jsme rádi, že ten nový útok dal nakonec vítěznou branku. Opravdu dobrá příprava, soupeř hrál dobře a ukázalo nám to věci do budoucna. Brzy přijdou jména, která budeme muset z kádru vyřadit, bohužel to je hokejový život a tak to prostě je."