Plameny začnou se Šumperkem, derby třikrát venku

Zveřejněno 26.06.2019 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U – Sezona žďárských hokejistů začne 11. září a hned zostra, jelikož na Bouchalky přijede favorit skupiny Šumperk. Pětikolový systém logicky musel přiřknout jednomu z týmů derby třikrát doma a černého Petra si vytáhly Plameny. V rozlosování je letos znovu Vánoční kolo, které se ale možná bude znovu posouvat.

Foto: Věra Václavková

S KÝM VÍCKRÁT DOMA?

Samozřejmě, základem je utkat se dvakrát každý s každým, ovšem základní část by tak měla pouze 32 kol. Na popud některých druholigových klubů se tak bude hrát pětikolově, což se může na první pohled zdát nespravedlivé, nicméně los je los. Mezi celky, které na Bouchalkách uvidíme třikrát je Šumperk, Nový Jičín, Kopřivnice a Moravské Budějovice.

Naopak třikrát budou mít Plameny nevýhodu venkovního prostředí v derby s Havlíčkovým Brodem. Dlouhou trasu budou muset absolvovat do Opavy či Valašského Meziříčí a tři venkovní duely čekají žďárské hokejisty v Hodoníně.

OSTRÝ START

Na Plameny se rýsuje ostrý start hned z kraje sezony. V prvním kole 11. září totiž na Bouchalky dorazí Šumperk. Přestože v druhém kole mají žďárští hokejisté volno, moc si neoddechnou, neboť pak je čeká zápas na horké půdě v Hodoníně. Těžký start vyvrcholí po domácím zápase s Kopřivnicí ve středu 25. září derby na ledě Havlíčkova Brodu.

ROZLOSOVÁNÍ 2. LIGY 2019/2020