Změny ve vedení SKLH. Odchází mluvčí, nastupuje čerstvá krev

Zveřejněno 26.04.2019 | redakce
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po nedávno zveřejněných změnách v „A“ mužstvu, přichází Plameny s dalšími novinkami, tentokrát ve vedení klubu. Ve čtvrtek proběhlo zasedání výboru spolku Sportovního klubu ledního hokeje Žďár nad Sázavou, které přineslo několik změn ve výkonném vedení klubu. Hlavními body jednání bylo odstoupení tiskového mluvčího a PR manažera Martina Krásného a schválení delší dobu připravované nové organizační struktury výkonného vedení klubu včetně obsazení jednotlivých funkcí.

Martin Krásný se staral o PR klubu od nástupu nového vedení v roce 2007 a za tu dobu dokázal vytvořit z SKLH velmi respektovanou značku, která má zvuk a dobré jméno. Proto se může zdát jeho rozhodnutí poněkud překvapivé. Dnes již bývalý mluvčí Plamenů nám však svůj krok okomentoval poměrně výstižně: „Po těch dvanácti letech jsem se již nějakou dobu cítil takový unavený a vyhořelý, už jsem tomu nedokázal dávat tolik co dříve a jen bych to prodlužoval, ale už bych neměl klubu co dát. To rozhodnutí bylo hodně těžké, protože žďárský hokej je pro mě srdcovou záležitostí a Plameny byly tak trochu i moje dítě. Všem ve vedení, celému klubu i fanouškům přeji, ať se Plamenům daří a těším se, až se na hokeji budeme zase vídat, protože stále hořím hokejem a na tom se nic nemění.“

Odchod mluvčího z vedení nebyl nijak dramatický a nevedly k němu žádné neshody nebo osobní třenice. Naopak, svědčí o tom i to, že Martin Krásný byl iniciátorem a hlavním autorem nové organizační struktury klubu a účastnil se aktivně jednání s novými členy vedení. „Ano, chtěl jsem udělat vše proto, abych mohl odejít s čistým svědomím, že klub bude dál fungovat minimálně stejně dobře jako doposud. A když to teď vidím, tak z toho mám upřímnou radost a jsem přesvědčený, že to jde správným směrem. Bylo potřeba, aby se do vedení klubu zapojila nová mladší krev, která přinese čerstvý vítr, nové nápady a osvěží už trochu stojaté vody. Já jsem samozřejmě připraven pomoci, poradit a předat zkušenosti, pokud to bude potřeba a bude-li o to zájem. Myslím, že to ještě bude mít určitý doběh a to faktické předání bude spíše pozvolné,“ dodal dlouholetý funkcionář SKLH ke své rezignaci.

Vzhledem k tomu, že odstoupení Martina Krásného uvolnilo také místo ve výboru spolku, který je nejvyšším orgánem klubu, byl na jeho místo, v souladu se stanovami, hlasováním výboru, kooptován Aleš Koželuh. Ten byl následně také jmenován do nové funkce Obchodního manažera. Jeho náplní práce bude hlavně ekonomické zabezpečení chodu klubu, především jednání s partnery a sponzory a záležitosti týkající se obchodních a ekonomických věcí. A to nebude rozhodně snadný úkol, obzvláště po ukončení spolupráce ze strany dosavadního generálního partnera. „Já se na tu práci moc těším, hokej miluji, a když už to nepůjde na ledě, chci u toho být alespoň tak, že klubu poskytnu své obchodní zkušenosti, schopnosti a kontakty. Navíc to má úzkou spojitost i s mou civilní prací. Je to rozhodně velká výzva, právě v situaci, kdy na tom klub není ekonomicky tak dobře, jak bychom si asi všichni přáli,“ vyjádřil své odhodlání Aleš Koželuh.

Nový obchodní manažer si je dobře vědom složitosti situace a nelehkého úkolu, který jej čeká, ale nejbližší budoucnost nevidí černě a do práce se pouští s optimismem: „Určitě to nebude snadné, to je mi jasné, nejsem v tom naivní, ale na druhou stranu vím, že žďárský hokej tady má dobré jméno a má bohaté divácké zázemí. Věřím, že se mi podaří toto vše zužitkovat a tu práci, která se tu za poslední roky udělala, zúročit. Jsem přesvědčený, že dokážeme novou sezónu zabezpečit minimálně na nějaké rozumné funkční úrovni. První jednání, která jsem již vedl, mi to zatím potvrzují a věřím, že již brzy budeme moci představit některé nové partnery klubu, se kterými jsem blízko finální dohody.“

V rámci nové organizační struktury byli jmenování také dva sportovní manažeři, kterými se stali Martin Nečas st. a Lukáš Bureš. Ti budou společně se staronovým generálním manažerem Milošem Šimonem tvořit nejvyšší vedení klubu a budou se podílet na jeho řízení. Zároveň budou sbírat zkušenosti tak, aby v budoucnu byli schopni převzít roli generálního manažera. Po odstoupivším PR manažerovi a tiskovým mluvčím, převzal jeho funkci dosavadní šéfredaktor webu a sociálních sítí Ondřej Krásný.

VÝKONNÉ VEDENÍ SKLH
Generální manažerMiloslav Šimon
Sportovní manažerMartin Nečas st.
Sportovní manažerLukáš Bureš
Šéftrenér mládeže Vojtěch Šír
Obchodní manažer Aleš Koželuh
PR manažer, tiskový mluvčí Ondřej Krásný
Klubový grafik Jan Černý
Ekonomka Renata Staňková
SekretářJan Šimon

Výbor spolku Sportovního klubu ledního hokeje Žďár nad Sázavou, z.s.:
Miloslav Šimon, Aleš Koželuh, Martin Nečas, Jan Šimon, Bc. Ladislav Bárta