Brány play-off otevřeny, v sobotu přijedou Bobři!

Zveřejněno 01.03.2019 | Jakub Janů
SKLH Žďár nad Sázavou HC Bobři Valašské Meziříčí
ČF1, sobota 2.3.2019 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Bobři Valašské Meziříčí ZNS - VAL
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Základní část je za námi a právě až její poslední kolo, které se hrálo ve středu přisoudilo Plamenům soupeře do čtvrtfinále. Stali se jimi Bobři z Valašského Meziřící. S nimi Plameny v základní části vydřely ze dvou zápasů sice jen bod, ale v play-off se hraje s novými kartami a všechno je otevřené. Zápas startuje v sobotu od 17:30 na žďárských Bouchalkách a všichni jste zváni.


VALAŠI V ZÁKLADNÍ ČÁSTI ÚSPĚŠNĚJŠÍ

Začátek prvního zápasu vyšel lépe domácím Valachům, když je do vedení v šesté minutě poslal Žák. Takový stav vydržel až do první sirény. Po té druhé zvládl vyrovnat za Plameny Bureš - 1:1. Další branky padaly až ve třetím a také posledním dějství. V něm zhruba v jeho polovině poslal Bobry do jednobrankové vedení Raška - 2:1 a poslední branku zápasu a v pořadí třetí pro domácí zařídil a podškrtl vítězství pro Valachy Martiník - 3:1. Takto utkání skončilo a Plameny se tak vracely na Vysočinu s prázdnou.

Zápas číslo dva odehrály Plameny doma pod Zelenou horou. Dalo by se říct že do něho hosté naskočili stejně dobře jak skončili v tom prvním vzájemném na svém ledě. Hned v úvodu první třetiny se jim podařilo odskočit zásluhou Pořického a Pešky na - 0:2. Plameny však ještě do konce první sirény stihly zápas otočit na svojí stranu. Nejprve snížil Vašíček, potom vyrovnal Hasoň a vedení na stranu Žďáru dokonal v přesilové hře Kadlec - 3:2 po první třetině. Ve druhé navýšil vedení Plamenů Wasserbauer a z domácími už to vypadalo velice dobře, jenže ani ne minutu po čtvrtém gólu domácích stihl snížit Žák a zápas zdramatizovat. Ještě v závěru této třetiny stihl za hosty vyrovnat Vávra a mohlo se tak začít od znova - 4:4 po druhé třetině. Třetí třetina branku nepřinesla a utkání tak vyspělo až do prodloužení. To se vyvedlo Valachům, když již v první minutě nastaveného času vystřelil druhý bod pro hosty Martiník. Plameny se tak musely spokojit jenom s jedním bodem. Konečný stav - 3:4 pro Bobry.

24so 08.12.2018 Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou3:1

36so 02.02.2019 SKLH Žďár nad Sázavou Valašské Meziříčí4:5 pr.

BOBRY TÁHNE DVOŘÁK A ŽÁK

Jedním z lídrů Bobrů z Valašského Meziříčí je jednoznačně Petr Dvořák, jenž během základní části nasbíral neskutečných 49 kanadských bodů. V obraně pak září hlavně Michal Žák, jenž se stal s bilancí 11+31 nejproduktivnější obráncem druhé hokejové ligy. Loni si navíc zahrál za Vsetín Chance ligu, tudíž o kvalitě tohoto obránce není pochyb. V brance pak Bobři sází nejvíce na Jiřího Slováka, jenž základní část zakončil s úspěšností zásahů přes 90%, naskočil do 23 utkání.

FORMA V POSLEDNÍCH ZÁPASECH HOVOŘÍ PRO VALACHY

Ačkoliv to v průběhu základní části dlouho vypadalo, že Plameny bez větších problémů ovládnou skupinu Jih, závěr základní části žďárským hokejistům nevyšel. Z posledních osmi utkání, totiž prohráli svěřenci Michala Konečného čtyři a o domácí prostředí museli bojovat až do posledních sekund posledního kola základní části. To naopak Bobři se vezou na vítězně vlně. Z posledních deseti utkání, prohráli Valaši pouze jediné a to v posledním kole až na nájezdy. Zbytek čítá série devíti výher v řadě a to včetně skalpů Hodonína, Havlíčkova Brodu, Moravských Budějovic či Šumperku. V play-off však začíná nová soutěž a Plameny mají dostatečně silný kádr na to, přes bobří hráz přejít.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK A PARKOVÁNÍ

Díky atraktivnímu systému letošní sezony, kdy hned od čtvrtfinále půjde opravdu do tuhého a Plameny čeká velice těžký soupeř, věříme, že budou mít žďárští hokejisté obrovskou podporu právě již od prvního sobotního zápasu. Využít tak můžete předprodeje v prodejně Sobi Sport. Otevřeno je ve čtvrtek a v pátek od 9:30 do 12h a od 13-17h. Vstupenky můžete zakoupit i v sobotu již od 15 hodin přímo na pokladně zimního stadionu. Stejně jako v předchozích sezonách, bude vstupenka na čtvrtfinále play-off za 70,- Kč. Na vyřazovací zápasy neplatí klasické permanentky, ale lze na ně čerpat volná utkání na desetizápasové vstupence TEN.

Opět budou k dispozici rozšířené parkovací plochy a kromě parkoviště před stadionem, bude možné využít i plochu autocvičiště za rychlobruslařským oválem, případně u fotbalového stadionu. Nezbytná jsou určitá bezpečnostní opatření a utkání bude předcházet slavnostní zahájení. Z těchto důvodů doporučujeme přijít na utkání s větším předstihem a vstupenky zakoupit co nejdříve, nejlépe v předprodeji tak, abyste se vyhnuli očekávaným frontám.