Vše co potřebujete vědět o letošním play-off. Začíná již v sobotu!

Zveřejněno 28.02.2019 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R  N A D   S Á Z A V O U — Žďárští hokejisté i přes náročný konec základní části uhájili do play-off výhodu domácího prostředí. Čtvrtfinále začíná již tuto sobotu proti Valašskému Meziříčí. Veškeré informace o vyřazovacích bojích naleznete zde.


MAGICKÉ PLAY-OFF 2019

Začíná nejkouzelnější období pro všechny hokejisty i hokejové fanoušky. Doba plná napětí, emocí, vyhrocených okamžiků, nevyřízených účtů jak na ledě, tak i v hledišti a hlavně tuhý boj o každý zápas a každý puk v úžasné elektrizující atmosféře. Proto jsme letos zahalili play-off do magického kabátu, což dokazuje i krátké poutající video k nejdůležitější fázi sezony. Vloni Plameny hrály až do konce března, letos se budou znovu prát o to, aby se na Bouchalkách mrazil led až do jara.

SYSTÉM LETOŠNÍHO PLAY-OFF

Play-off je v letošní sezoně rozděleno na dvě poloviny, jedno sehrají týmy ze skupiny Střed a Západ, to druhé, které hlavně žďárské fanoušky zajímá, bude play-off mezi skupinami Východ a Jih. Po základní části naskočí do čtvrtfinále play-off týmy křížem mezi skupinami, proto jako 2. tým skupiny Jih začnou Plameny doma proti 3. týmu skupiny Východ Valašskému Meziříčí.

Z týmu postoupivších do semifinále se vytvoří tabulka na základě výsledků v základní části, kdy nejprve rozhoduje konečné pořadí a v případě, že je shodné, tak určí pořadí počet bodů, vzájemná bilance, skóre atd. To znamená, že pokud postoupí např. vítězové obou skupin, bude první ten, který získal více bodů. Nemůže však být výše celek, který skončil v pořadí níže než ten ze druhé skupiny ani kdyby měl více bodů. Tudíž např. druhý Žďár nemůže být před prvním Šumperkem i když má více bodů.

Na stejném principu bude probíhat také finále. Všechny tři série se hrají na tři vítězná utkání, hraje se každý druhý den, střídavě doma a venku s tím, že sérii začíná na domácím ledě lépe postavený celek. V případě nerozhodnutého stavu následuje desetiminutové prodloužení hrané se čtyřmi hráči v poli, případně pak samostatné nájezdy.

Vítězové obou finále (Východ/Jih a Západ/Střed) se následně utkají v tzv. Superfinále. Tato série se bude hrát na čtyři vítězná utkání a vítěz získá právo účasti v Chance lize pro příští sezónu a finanční prémii 500.000,- Kč od Českého hokeje.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK A PARKOVÁNÍ

Díky atraktivnímu systému letošní sezony, kdy hned od čtvrtfinále půjde opravdu do tuhého a Plameny čeká velice těžký soupeř, věříme, že budou mít žďárští hokejisté obrovskou podporu právě již od prvního sobotního zápasu. Využít tak můžete předprodeje v prodejně Sobi Sport. Otevřeno je ve čtvrtek a v pátek od 9:30 do 12h a od 13-17h. Vstupenky můžete zakoupit i v sobotu již od 15 hodin přímo na pokladně zimního stadionu. Stejně jako v předchozích sezonách, bude vstupenka na čtvrtfinále play-off za 70,- Kč. Na vyřazovací zápasy neplatí klasické permanentky, ale lze na ně čerpat volná utkání na desetizápasové vstupence TEN.

Opět budou k dispozici rozšířené parkovací plochy a kromě parkoviště před stadionem, bude možné využít i plochu autocvičiště za rychlobruslařským oválem, případně u fotbalového stadionu. Nezbytná jsou určitá bezpečnostní opatření a utkání bude předcházet slavnostní zahájení. Z těchto důvodů doporučujeme přijít na utkání s větším předstihem a vstupenky zakoupit co nejdříve, nejlépe v předprodeji tak, abyste se vyhnuli očekávaným frontám.