Plameny se v základní části představí naposledy venku. Cestují na led Tábora

Zveřejněno 22.02.2019 | Jakub Janů
HC Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
41., sobota 23.2.2019 18:00 Zimní stadion Tábor
HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Do konce základní části zbývají poslední dvě kola a pro Žďár to jsou oba velice důležité zápasy pro co nejlepší konečné udržení se v tabulce. V tom prvním se Plameny ukážou na venkovním ledě. Konkrétně na ledě Kohoutů z Tábora, kterým se letos, ale vůbec nedaří a nachází se v tabulce na předposlední pozici. Zápas začíná od 18:00.

Kohouti v posledním zápase podlehli na vlastním ledě Moravským Budějovicím

Samotný vstup do zápasu vyšel Táboru na výbornou, když už ve třetí minutě poslal domácí do jednobrankového vedení Syrovátka. Do konce první třetiny se stav nadále již nezměnil. Jak dobře vyšla ta první Táboru, tak stejně dobře začaly v té druhé i Žihadla, když stav na - 1:1 vyrovnal v jejím úvodu Heindrich. O pět minut později přidal další branku do domácí sítě Čejka a o druhé přestávce šly Moravské Budějovice do kabin ze vedení - 1:2. V té třetí přidal do prázdné další branku Rytnauer a hosté tak z Tábora vezli všechny tři body za výhru - 1:3.

I Žďár sehrál poslední utkání se Žihadly. Z něho bral pouze bod

Do začátku zápasu vlétli domácí velice dobře, když nejprve první branku vstřelil Bureš a po něm druhou Prokš. Ještě před koncem prvního dějství stihl snížit na - 2:1 Krutiš. Ve druhé se trefil pouze domácí kapitán Pleva, který tak zvyšoval pro domácí už na - 3:1. Jenže domácím třetí třetina hrubě nevyšla. Nejprve za hosty snižoval v přesilovce Kliment a po něm zajistil vyrovnání na - 3:3 Kadela. Utkání tedy došlo až do prodloužení. V tom druhý bod pro hosty vystřelil Rytnauer. Žihadla si tak z Bouchalek odvezla o bod víc než domácí po vítězství - 3:4pp.

Na vzájemné zápasy letos jednoznačně vévodí Plameny

V utkání jsou jasným favoritem Plameny. To potvrzují hlavně z posledních tří vzájemných zápasů ze kterých mají celkové skóre - 22:4. V prvním letošním utkání vyhrál Žďár na Bouchalkách - 8:1. Ve druhém si přivezly z Tábora tři body po dalším přídělu - 2:8. A v zatím posledním utkání přehrály hostující Tábor vysoko - 6:1.