Bouchalky mají nové ozvučení

Zveřejněno 01.02.2019 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Diváci, kteří přišli ve středu na zápas proti Písku, si určitě kromě vítězství Plamenů, užili také jednu velmi příjemnou novinku oproti předchozím utkáním. Jako první totiž měli možnost ocenit kvalitu nového ozvučení zimního stadionu na Bouchalkách.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Dlouhodobá kritika špatné kvality ozvučení a dá se říci jeho téměř nesrozumitelnosti, byla vyslyšena zástupci města. Proto již v loňském roce žďárská radnice iniciovala u organizace Sportis provedení revize stávajícího stavu a studie nového řešení, kterou vypracovala firma STEP. Následně bylo rozhodnuto o modernizaci a na základě výběrového řízení provedla realizaci firma ELVIS v celkovém nákladu přesahujícím sto tisíc korun. Ta dokončila instalaci nových reproduktorů, zesilovačů, mixážního zařízení a oživení stávajících reproduktorů začátkem tohoto týdne.

Celkově nebylo řešení jednoduché vzhledem k problematické akustice celého prostoru. Zvukový systém je rozdělen do dvou částí. Jedna je určená pro hlasatele a mluvené slovo, jehož zvuk je přenášen oživenými původními reproduktory umístěnými přímo nad tribunami. Hudba je pak pouštěna do centrálních reproduktorů umístěných na závěsu nad ledovou plochou. Přestože je systém zatím ve zkušebním provozu a ještě bude docházet k jeho „ladění“ tak, aby na základě provozních podmínek a zkušeností, byl zvuk co nejdokonalejší, byl už při středečním zápase rozdíl výrazně slyšitelný.

Za SKLH, ale hlavně za fanoušky a návštěvníky stadionu, bychom tímto chtěli poděkovat městu Žďár nad Sázavou a firmě Sportis za tento další posun ke zvýšení diváckého komfortu na Bouchalkách.

Jak zní nový zvuk na stadionu, si můžete přijít poslechnout již v sobotu, kdy hrají Plameny další druholigové utkání a na Bouchalkách budou hájit vedoucí příčku tabulky proti Valašskému Meziříčí.