Ve středu na Bouchalky přijede ve formě hrající Písek

Zveřejněno 29.01.2019 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou IHC Králové Písek
35., středa 30.1.2019 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - IHC Králové Písek ZNS - PIS
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U — Konec základní části se blíží a pomalu se začíná rozhodovat, z jaké pozice postoupí jednotlivé týmy do play-off. Po sobotní porážce v Kopřivnici se Plameny budou snažit opět se vyšvihnout na čelo tabulky, které momentálně s minimálním jednobodovým náskokem okupují Moravské Budějovice. Zatímco Žihadla se na domácím ledě utkají s třetím Havlíčkovým Brodem, žďárské hokejisty čeká souboj s rozjetým Pískem.

JIHOČEŠI NEPROHRÁLI JIŽ ČTYŘIKRÁT ZA SEBOU

Zatímco přelom roku 2018/2019 se píseckým hokejistům příliš nevydařil, když prohráli šest utkání za sebou a body přenechali mimo jiné i Orlové (4:6) nebo Pelhřimovu (0:5), následující čtyři utkání se naopak nesla ve znamení píseckých úspěchů. Již čtyřikrát nepoznali hokejisté od řeky Otavy přemožitele a krom jiných získali na svém ledě i skalp vedoucích Žihadel (3:2). Díky tomu si prakticky zajistili 4. místo v tabulce, jelikož od třetího Havlíčkova Brodu je dělí 15 bodů a stejný odstup mají i na pátý David Servis.

Mezi nejvýraznější postavy píseckého kádru bezesporu patří útočné duo Jan Skýbek (22+25) a Patrik Hučko (15+28), kteří se pohybují na špici druholigové tabulky produktivity. Ze zadních řad je vydatně podporuje Martin Parýzek (4+20) a v brankovišti pak vše jistí Martin Houser, který je třetím nejvytěžovanějším gólmanem 2. ligy.

ŽĎÁRŠTÍ HOKEJISTÉ V MINULÉM TÝDNU PŘEPUSTILI PRVNÍ MÍSTO ŽIHADLŮM

Moravskobudějovická Žihadla si minulou středu domácím vítězstvím nad Táborem (6:0) opět vzala zpět vedení v tabulce. Následně však Jihomoravané zaváhali ve Valašském Meziříčí (2:6) a jejich náskok na Plameny tak stále činí pouhý jeden bod. V případě prohry Žihadel s Bruslaři z Havlíčkova Brodu se tak žďárští hokejisté mohou dostat opět do čela tabulky.

Trenérům Konečnému a Hamanovi bude stále chybět zraněný Jakub Peslar, naopak do sestavy se vrací Jakub Kadlec a Martin Kuřítko, kteří minulý zápas museli vynechat kvůli trestům.

PÍSEČTÍ S PLAMENY PROHRÁLI JIŽ DESETKRÁT V ŘADĚ

Vzájemná bilance obou soupeřů je více než jednoznačná. V posledních deseti zápasech odešli Písečtí vždy poraženi a jen dvakrát si připsali bod za prohru v prodloužení. Poslední výhra Jihočechů nad Plameny se tak datuje až do poloviny září 2016. Jestli se hráčům z města s nejstarším kamenným mostem v republice podaří zlomit tuto velice nepříznivou bilanci, nebo si žďárští hokejisté i v této sezóně připíší proti Písku všechny čtyři výhry se můžete přesvědčit již tuto středu 30.1. od 18:00 buď přímo na zimním stadionu na Bouchalkách nebo prostřednictví již tradičního on-line přenosu.

2so 15.09.2018 Písek SKLH Žďár nad Sázavou3:4

10st 17.10.2018 SKLH Žďár nad Sázavou Písek7:4

19st 21.11.2018 Písek SKLH Žďár nad Sázavou2:3 pr.