V přátelském utkání Plamenů s Univerzitním týmem byli lepší vysokoškoláci

Zveřejněno 21.01.2019 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Univerzitní tým ČR
P10, pondělí 21.1.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Univerzitní tým ČR ZNS - UCR
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich (Vít) – Pleva, Lojek, Kolda, Marek, Koželuh – Čermák, Bureš, Jícha, Kuřítko, Kovářů, Šimon, Krupka, Gregar, Nečas, Malenovský, Kadlec, Kunstmüller, Stehlík
Univerzitní tým ČR: Pírs (Štekr) – Bail, Bezděk, Novák, Sedlák, Březák, Padrnos, Zdvořáček – Arnošt, Hložánek, Dufek, Kozák, Pulkrab, Josefus, Krudenc, Kafka, Kolouch, Matějka, Ballner, Matějček, Krliš, Planý
Branky a nahrávky: 6. Gregar (Nečas), 40. Pleva (Stehlik), 43. Nečas (Gregar, Šimon) – 5. Kolouch (Matějka, Krliš), 12. Kafka (Padrnos, Dufek), 16. Krliš (Matějka, Hložánek), 25. Krliš (Bezděk), 31. Planý (Zvořáček), 41. Planý (Kafka), 55. Matějček (Pulkrab, Krudenc). Vyloučení: 2:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:7.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Na žďárské Bouchalky dnes zavítal univerzitní výběr České republiky, který se připravuje na Zimní světovou univerziádu, která se na přelomu února a března bude konat v ruském Krasnojarsku. Plameny proti tomuto netradičnímu soupeři nastoupily v dosti pozměněné sestavy, když velkou část prostoru na ledě dostali i hráči, kteří se v sestavě na mistrovská utkání většinou nevyskytují. Ve svižně hraném utkání nakonec byli úspěšnější studenti vysokých škol, když si připsali jasnou výhru 3:7.

Foto: Jakub Janů

Reportáž


Do střetnutí mezi domácími Plameny a výběrem českých vysokoškoláků lépe vstoupili studenti, kteří hned v 5. minutě potrestali už po 11 vteřinách Kunstmüllerovo vyloučení za držení hole. Po asistencích Matějky a Krliše mířil přesně Kolouch - 0:1. Ani ne o minut později ale bylo vyrovnáno, Jakub Nečas nahrával a Martin Gregar přesně střílel - 1:1. V polovině 9. minuty byl vyloučen na 2+2 minuty Zdvořáček z univerzitního týmu, ale domácí nejen že nedokázali tuto přesilovku využít, naopak ještě v této početní výhodě inkasovali. Šťastným střelcem byl Kafka, kterému nahrávali Padrnos a Dufek - 1:2. V čase 15:18 už to bylo o dva góly, po akci Matějky a Hložánka se prosadil Krliš - 1:3. Za tohoto stavu se také šlo poprvé do kabin, na čemž nic nezměnilo ani vyloučení domácího Jíchy v polovině 18. minuty za krosček.

Hned na začátku druhé třetiny dostaly Plameny ideální možnost ke snížení, když byl tým vysokoškoláků potrestán dvouminutovým oslabení, za to, že se příliš dlouho zdržel v kabinách. Bohužel žďárští hokejisté tuto početní výhodu nevyužili a v polovině 25. minuty se naopak opět radovali studenti. Po Bezděkově nahrávce mířil přesně opět Krliš - 1:4. V polovině utkání došlo na obou stranách k domluvenému střídání brankářů a hosté hned přivítali domácího Víta gólem. V čase 30:53 rozvlnil po Zdvořáčkově asistenci už popáté sít v žďárské brance Planý - 1:5. Až v poslední minutě druhé třetiny se konečně Plamenům podařilo alespoň zkorigovat výsledek. Arnoštovo vyloučení pouhou vteřinu před jeho návratem na led potrestal domácí kapitán Martin Pleva, kterému přihrával Ondřej Stehlík - 2:5. Po druhé třetině tak univerzitní tým vedl už o tři branky.

Pokud měli žďárští hokejisté jakékoliv myšlenky na zvrat v zápase, tak byly zchlazeny hned v čase 40:31, kdy se po nahrávce Kafky opět prosadil Planý - 2:6. Na začátku 43. minuty sice po asistencích Martina Gregara a Jana Šimona snížil Jakub Nečas - 3:6, ale poslední slovo v zápase opět patřilo vysokoškolákům. V čase 54:47 uzavřel na konečných 3:7 Matějček, nahrávky při poslední gólové akci zápasu si připsali Pulkrab a Krudenc. Na góly bohaté utkání tak skončilo jasnou výhrou univerzitního týmu.