V sobotu dojde na Bouchalkách k souboji Titánů

Zveřejněno 18.01.2019 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Draci Pars Šumperk
33., sobota 19.1.2019 17:30 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - Draci Pars Šumperk ZNS - SUM
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Hlavním tahákem pro žďárské hokejové příznivce byly v posledních letech derby s Havlíčkovým Brodem, ale sobotní duel se svou důležitostí, atmosférou i předpokládanou hokejovou kvalitou populárnímu derby Vysočiny minimálně vyrovná. V sobotu dojde na žďárských Bouchalkách k velkému střetnutí mezi dvěma vedoucími celky skupin Jih a Východ. Soupeřem Plamenů budou šumperští Draci, kteří v tomto ostře sledovaném zápase opět využijí sváteční sadu dresů vzdávající hold šumperským hasičům. Na utkání se chystá i velké množství hostujících fanoušků, kteří společně s domácími příznivci jistě vytvoří bouřlivou diváckou atmosféru, která požene obě mužstva do boje o důležité body.

DRACI JASNĚ VÉVODÍ SKUPINĚ VÝCHOD

Šumperští hokejisté s poměrně komfortním devítibodovým náskokem ovládají tabulku skupiny východ. Z 29 zápasů si připsali už rovných 20 vítězství a do tabulky již zapsali kulatých 60 bodů. Dominantní jsou Draci i co se týče skóre s dosavadní bilancí +47. Síla týmu z podhůří Jeseníků spočívá především ve velmi kvalitní defenzivě, která soupeřům dovolila skórovat zatím jen v 63 případech, což činí v průměru jen 2,17 branky na zápas.

Základem pro vynikající defenzivní skóre jsou bezpochyby gólmani. V Šumperku se mohou dlouhodobě spolehnout na Ondřeje Halodu (13 zápasů, úspěšnost 93,77), které ho v nedávné době přišel doplnit další vynikající brankář Patrik Polívka. Kromě výborné obrany a brankářů je další devizou Draků i velice vyrovnaný útok, který je rozložen hned mezi několik hráčů. Z obrany se na ofenzivních statistikách nejvíce podílejí Tomáš Sedlák (8+16), Tomáš Drtil (6+14) a Marek Haloda (3+10). Mezi útočníky se nejvíce prosazují Karel Plášek (11+19), Michal Romančík (9+12) a Dmitrij Vorobjev (11+11). Nejlepším střelcem je pak s 12 zásahy do černého Dominik Pokorný.

Již tak výjimečné střetnutí navíc znovu okoření akce na podporu šumperských hasičů, kdy hosté vyjedou na led s dresy věnovanými právě této složce záchranných sborů. Zároveň tím chtějí symbolizovat svoji snahu o uhašení Plamenů.

PLAMENY S PŘEHLEDEM ZVLÁDLY ZÁPAS V PELHŘIMOVĚ

Žďárští hokejisté si po těsné prohře 2:3 v Hodoníně spravili chuť na ledě Ledních Medvědů. V Pelhřimově dokonce o gól překročili letošní normu 6 branek, kterou doposavad v této sezóně proti Ledním Medvědům dodržovali. Především ve třetí třetině soupeř už vyloženě odpadl a Plameny si tak v poklidu odvezly výhru 2:7, když se blýskl především střelec hattricku Ondřej Stehlík.

Pro střetnutí s Šumperkem se do kádru vrátí po jednozápasové stopce Lukáš Bureš. Chybět kvůli zranění bude nadále opora defenzivních řad Jakub Peslar.

V PRVNÍM MĚŘENÍ SIL ZVÍTĚZILY V PRODLOUŽENÍ PLAMENY

Z prvního vzájemného zápasu v letošní sezóně si odnesli výhru svěřenci trenéra Konečného, když Šumperk na jeho ledě udolali 2:3 po prodloužení. Brankami se o to postarali Ondřej Stehlík, David Čermák a Jan Wasserbauer. Draci, kteří nejsou zvyklí na domácím ledě rozdávat body, budou jistě chtít Plamenům tuto porážku oplatit. Zda-li se jim to povede, nebo opět podlehnou žáru žďárských Plamenů se můžete přesvědčit již tuto sobotu 19.1. od 17:30 buď přímo na zimním stadionu na Bouchalkách, nebo prostřednictví již tradičního on-line přenosu.

Vstupenky a parkování

Vzhledem ke zvýšenému zájmu a omezeným parkovacím plochám před stadionem kvůli sněhu, bude na tento zápas opět přístupné parkování na autocvičišti za zimním stadionem. Byl také zahájen předprodej vstupenek na zimním stadionu v hokejové prodejně SobiSport (pá 9:30-12:00, 13:00-17:00, so 9:30-11:30). Vzhledem k předpokládané vysoké návštěvě důrazně doporučujeme přijít na utkání s větším předstihem a včas si zajistit vstupenky a místa na stadionu. Hlavní pokladna na stadionu bude otevřena od 15:30.

20so 24.11.2018 Šumperk SKLH Žďár nad Sázavou2:3 pr.