Prolomí Plameny sérii výher domácích celků při derby? Žďár jede do Havlíčkova Brodu

Zveřejněno 19.10.2018 | Ondřej Krásný
BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
11., sobota 20.10.2018 17:00
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Žďárští hokejisté vjedou na led Havlíčkova Brodu jako lídr skupiny Jih i celé druhé ligy, ale to nemusí vůbec nic znamenat. Jak už mnohá derby odpověděla, na postavení v tabulce se moc nehledí, co je naopak v posledních letech klíčové, je domácí prostředí. Nabízí se tak otázka, zda žďárští hokejisté prolomí tento zvyk, či Havlíčkův Brod natáhne sérii a sníží manko na první místo.

BRUSLAŘI ZNOVU OKUPUJÍ HORNÍ PŘÍČKY TABULKY

Jak loňskou, tak i předloňskou sezonu Bruslaři ovládli základní část skupiny Střed. Letos jsou znovu velice blízko a na druhém místě pronásledují zatím vedoucí Plameny. Pro svěřence trenéra Čelanského, je cílem určitě znovu základní část vyhrát. V jedenáctém kole bude mít Havlíčkův Brod jedinečnou šanci dotáhnout se na žďárské hokejisty. Aby se tak stalo, tak musí potvrdit nastolený trend domácích vítězství. Bruslaři umí vyhrávat zápasy, letos prohráli pouze dvakrát. Úvodní derby a v posledním kole na ledě Moravských Budějovic. O to větší motivaci budou v sobotu večer hokejisté Havlíčkova Brodu mít.

CO JE DOMA, TO SE POČÍTÁ

A při derby obzvlášť. Z celkových patnácti soutěžních zápasů, které tyto celky po sestupu Havlíčkova Brodu do druhé ligy sehrály, vyhrálo 11 domácí mužstvo. Trend navíc roste, jelikož z poslední devíti utkání se radoval pouze jednou venkovní tým. A na závěr ještě jedna statistika, posledních pět derby skončilo výhrou domácích. Domácí prostředí tak hraje evidentně velkou roli. „Samozřejmě to bude zase nesmírně těžký utkání. Každopádně tam pojedeme vyhrát, jako do každého zápasu," ujišťuje Lukáš Jícha.

ŽĎÁRŠTÍ MAJÍ NA KONTĚ PROHER NULU

Nula, takové číslo svítí v tabulce v kolonce proher po základní hrací době. U žádného jiného týmu ve druhé hokejové lize, ovšem ani v Chance lize či Tipsport extralize nenajdete. Ne, že bychom tím chtěli naznačit, že Žďár patří do extraligy, přes to za zmínku to stojí. Jedinou porážku dosud Plamenům uštědřila Opava v prodloužení. V sobotu se to může lehce změnit, přes to že venkovní bilance je prozatím pro svěřence Michala Konečného stoprocentní. Derby je zvláštní zápas a vítězem se může stát každý. „My se nemáme čeho bát. Víme, že když budeme hrát svůj hokej, tak porazit můžeme každého," říká před duelem Jícha.

VLAKOVÝ VÝJEZD DO HAVLÍČKOVA BRODU

Do Havlíčkova Brodu se autobus vypravovat nebude, ovšem výjezd bude vlakový. Sraz všech fanoušků je v 15.15 v budově vlakového nádraží ve Žďáře nad Sázavou, odjezd vlaku je v 15.31.