První mezidivizní souboj, na Bouchalky přijede Opava!

Zveřejněno 04.10.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou HC Slezan Opava
8., sobota 6.10.2018 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava ZNS - OPA
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — V sobotu večer vstoupí nejen žďárští hokejisté ale i fanoušci do neznáma. Na Bouchalky totiž přijede poprvé soupeř z východní skupiny. Slezan Opava se po vlažném vstupu do sezony zvedá a udělá vše pro to, aby jako první tým v letošní sezoně obral Plameny o body. Zápas s mezidivizním soubojem začíná v 17.30 hodin.

OPAVA NABÍRÁ PROVOZNÍ TEPLOTU

Na loňskou sezonu opavští hokejisté nebudou vzpomínat v dobrém. Na chvostu tabulky a s nejistou budoucností museli přečkat prakticky celý ročník. Letos je prozatím jiná písnička. Po třech kolech měl sice Slezan jediný bod na kontě, ale za to velice cenný z ledu Šumperka. Poslední tři kola už Opava pouze vyhrává. První vítězství si svěřenci Martina Janečka připsali na ledě Orlové, doma pak navázali výhrou proti Novému Jičínu a ve středu si z ledu Valašského Meziříčí odvezli dva body za výhru v prodloužení. Opavští hokejisté tak nabírají na obrátkách a budou se snažit, aby jako první tým letos obral žďárské hokejisty o body.

VZÁJEMNÝ SOUBOJ PO DESETI LETECH

Žďárští hokejisté se s Opavou naposledy střetli v sezoně 2008/2009, tudíž po postupové sezoně zpět do druhé ligy. V té době měla Opava jasně navrch, z Bouchalek si odvezla výhru 6:3 a na domácím ledě jasně vládla a vyhrála vysoko 9:0. Přes to bude mít sobotní utkání dva pamětníky zápasů předešlého desetiletí. Obranu totiž tehdy tužil Aleš Koželuh a jako tehdy dvaadvacetiletý mladíček nabíral vůdcovské schopnosti aktuální kapitán týmu Martin Pleva.

Letos jsou ale podle papírových předpokladů mírným favoritem Plameny. Vzhledem k neznámosti soupeře se dá ovšem posuzovat pouze podle postavení v tabulce. Žďárští hokejisté vlétli do sezony jako uragán a po šesti kolech mají plný počet bodů, přičemž poslední tři utkání ovládli s celkovým skóre 22:4.

ZATRAKTIVNĚNÍ SYSTÉMU PŘINÁŠÍ NOVÉ SOUPEŘE

Letošní nový systém druhé ligy svádí kromě soubojů ve vlastní skupině i mimodivizní souboje se sousední skupinou. Do nové sezony to tak oproti soupeřům z naší tabulky přinese i 7 nových. Jako první se představí Opava, která přinese oživení k již tradičním soupeřům, kteří na Bouchalky pravidelně jezdí.