Žďár navštívil Slavomír Lener. Je to hokejové město, říká

Zveřejněno 14.09.2018 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Nepřehlédnutelné úspěchy mnoha žďárských odchovanců i celého klubu neunikly pozornosti nejvyšších hokejových míst. V úterý 11. září navštívil naše město svazový manažer odpovědný za rozvoj ledního hokeje Slavomír Lener. Ten navštívil nejen SKLH a zimní stadion, ale sešel se také s představiteli našeho města v čele se starostou Zdeňkem Navrátilem.

Foto: www.hokej.cz

Jeden z nejvyšších činovníků Českého hokeje (ČSLH) se nejprve sešel s vedením SKLH na zimním stadionu. Následně se všichni společně odebrali na městský úřad, kde s vedením města jednali o aktuální situaci klubu, byly z obou stran vyzdviženy nesporné úspěchy žďárské hokejové školy i celkové výsledky práce klubu včetně kvalitního náboru nebo nedávné exhibice, vzájemně se strany seznamovaly s podporou hokeje, která je v současné době poskytována jak se strany ČSLH, tak ze strany města a hledaly se cesty a možnosti, jak dosáhnout větší podpory především v oblasti kvalitních a kvalifikovaných trenérů, kteří jsou tím nejdůležitějším prvkem ve výchově dalších budoucích Rolinků, Nečasů apod.

Na jednání, kterého se na straně města zúčastnil kromě již zmíněného starosty Zdeňka Navrátila (ŽŽM) také místostarosta Josef Klement (KDU-ČSL), radní Martin Mrkos (ŽŽM) a předseda sportovní komise Petr Staněk (ODS), přišla na řadu také otázka kolem případných zápasů reprezentace na Bouchalkách a s tím související stav zázemí zimního stadionu, který podobné akce zatím v našem městě neumožňuje. A tak se znovu otevřela problematika dlouho plánované přístavby zázemí stadionu, která je součástí schválené studie revitalizace celého sportovního areálu.

Celkově se jednání neslo v příjemném přátelském duchu a to i přes určité pochopitelné rozdíly v prioritách a pohledech. Zmiňované byly i podstatně zlepšené vztahy mezi nejúspěšnějším sportovním klubem ve městě a žďárskou radnicí, ke kterým v posledních letech došlo. Vzácného hosta Slavomíra Lenera, jsme po jednání pozvali také k rozhovoru před kameru, ve kterém jsme se mimo jiné zeptali na to, jakou na něj schůzka udělala dojem.