Plameny budou hrát skupinu Jih, aktiv navrhl nový kabát druhé ligy

Zveřejněno 01.06.2018 | Tisková zpráva
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Nad novou sezonou druhé ligy bylo spousta otazníků. Na dnešním aktivu klubů vzniklo rozumnému rozhodnutí. Celkem bude hrát třetí nejvyšší soutěž 28 celků ve čtyřech skupinách. Plameny přijdou o nejčastějšího soupeře v historii - tedy Kolín. Nový soupeř do skupiny žďárských hokejistů nepřibude, ovšem 14 utkání odehrají Plameny s týmy z Moravy. Celý formát musí ještě v pondělí schválit ČSLH.

Doufejme, že už můžeme říct konec spekulacím. Na dnešním aktivu druholigových klubů se rozhodlo o podobě struktury druhé hokejové ligy pro sezonu 2018/2019. Změny modelu druhé ligy nejsou zasaženy razantním způsobem. „Myslím si, že je to rozumné rozhodnutí a tenhle systém by se mohl divákům líbit," popisuje podobu generální manažer klubu Miloslav Šimon.

Tou nejvýraznější ztrátou z tradičních soupeřů bude Kolín, s nímž žďárští hokejisté sehráli hrubě přes stovku bitev. Na Bouchalky nebude jezdit ani Nymburk, či loňský soupeř play-off Klatovy. Diváci se však mohou těšit i na nové, či staronové soupeře. „Bohužel jsme přišli o atraktivní duely s Kolínem, ale na druhou stranu budeme hrát se Šumperkem či Hodonínem, což jsou velice atraktivní soupeři," říká Šimon.

Základní část do teď čítala 36 utkání, příští sezonu jich Plameny sehrají ve skupině Jih o dvě více. Dvakrát doma a dvakrát venku čeká žďárské hokejisty souboj s celky v rámci své skupiny (24 utkání). A zároveň 14 utkání - jednou doma, jednou venku s celky z moravské skupiny Východ. Do play-off postupují čtyři nejlepší celky z každé skupiny. Vyřazovací boje se hrají křížem skupina Jih x skupina Východ - celkový vítěz se utká v boji o postup do WSM ligy s celkovým vítězem druhé "konference" (Západ + Střed) na čtyři vítězná utkání. První kolo druhé hokejové ligy je v plánu 12. září.

ROZLOŽENÍ SKUPIN DRUHÉ LIGY 2018/2019
SKUPINA JIHDavid Servis ČB, Písek, Pelhřimov, Havlíčkův Brod, Moravské Budějovice, Žďár nad Sázavou, Tábor
SKUPINA VÝCHODŠumperk, Hodonín, Orlová, Opava, Nový Jičín, Valašské Meziříčí, Kopřivnice
SKUPINA STŘEDKolín, Nymburk, Trutnov, Dvůr Králové, Jablonec, Vrchlabí, Letňany
SKUPINA ZÁPADKobra Praha, Děčín, Řisuty, Sokolov, Klatovy, Bílina, Most