Kalendářní rok 2017 zakončí Plameny na ledě rozjetých Žihadel

Zveřejněno 30.12.2017 | Tomáš Masař
HC Moravské Budějovice 2019 SKLH Žďár nad Sázavou
24., sobota 30.12.2017 17:00 Zimní stadion Moravské Budějovice
HC Moravské Budějovice 2019 - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - K poslednímu zápasu v roce 2017 vyrážejí žďárští hokejisté na jih do Moravských Budějovic. Oba týmy se v posledních týdnech představovaly ve velmi dobré formě, a tak nezbývá než doufat, že hráči během desetidenní vánoční přestávky nezlenivěli. Snad se štědrovečerní kapr s bramborovým salátem, případně štěpánská husička negativně neodrazili na výkonosti hráčů obou mužstev a k vidění bude hokej vrcholné úrovně, jak by se dalo od střetnutí třetího a čtvrtého týmu tabulky očekávat.

ŽIHADLA CHYTILA V PROSINCI VÝBORNOU FORMU

Poslední kalendářní měsíc v roce 2017 se borcům z Moravských Budějovic opravdu vydařil. Forma Žihadel v posledních dnech a týdnech kulminuje a dle aktuálních výsledků jsou nejlepším týmem skupiny střed. O jejich vynikající fazóně se nedávno přesvědčila i obě vedoucí mužstva tabulky. Jak hráči prvního Havlíčkova Brodu, tak druhého Tábora odešli z posledních střetnutí s Žihadly shodně poraženi 2:1. Velkou devízou nejvýchodnějšího týmu skupiny střed je schopnost rozložit bodovou potenci a tím i nebezpečí pro soupeřovi brankáře mezi větší množství hráčů. V obraně řídí hru Roman Čermák (6+11) s Danielem Kabelkou (5+10). V útoku pak mají Žihadla hned sedm hráčů, kteří nasbírali 17 a více kanadských bodů. Jedním z nich je i nestárnoucí Peter Pucher, který i v třiačtyřiceti letech stále s velkým přehledem režíruje útočné výpady Žihadel.

PLAMENY DO MORAVSKÝCH BUDĚJOVIC VYRAZÍ I S NOVOU POSILOU V OBRANĚ

Plameny v posledních dvou zápasech před vánoční přestávkou změřily síly s nejslabšími celky tabulky Pelhřimovem a Pískem, přičemž prvně jmenovaný tým připravil žďárským hráčům na domácím ledě nemilé překvapení a obral je o všechny 3 body. Toto zaváhání pak Plameny částečně odčinily na ledě Písku, kde nic neponechaly náhodě a utkání rozhodly již v první třetině. Jak je z pohledu na soupisku patrné, činil se o Vánocích nejen Ježíšek, ale i managment Plamenů. V sobotu se tak na ledě Moravských Budějovic představí v dresu s plamenným Ž i nová posila Jakub Peslar. Odchovanec Poruby, který v této sezóně hrál za Hodonín, přichází vyztužit obranné řady a jistě by rád ukázal i svoji schopnost kvalitně podpořit ofenzivu.

VŠECHNY LETOŠNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY SKONČILY PŘESTŘELKOU

Plameny se v této sezóně s Žihadly střetly již čtyřikrát a pokaždé to bylo utkání velice bohaté na góly. V přípravě nejdřív svěřenci trenéra Konečného doma zvítězili 9:4 a následně na ledě soupeře padli po nájezdech 5:4. V soutěžních utkáních nejdříve Moravské Budějovice v 6. kole uštědřily žďárským hokejistům debakl 10:4. Plameny jim to následně v 15. kole vrátily na domácím ledě v poměru 6:4. Ve těchto čtyřech střetnutích tak padlo dohromady 46 branek, což činí průměrně 11,5 gólů na zápas. Lze tedy očekávat, že se ani tentokrát gólmani nudit nebudou a k vidění bude ofenzivní hokej plný branek na obou stranách.

Domácí Žihadla se navíc na vzájemné střetnutí svědomitě chystají a burcují své fanoušky, aby je přišli před Silvestrem podpořit v co nejhojnějším počtu. Cílem je, aby na zápas s Plameny přišlo více než 1000 diváků, kteří by tak domácímu týmu vytvořili bouřlivou kulisu a byli příslovečným šestým hráčem. Zda se s touto výzvou, stejně jako s výtečnou formou domácích, dokáží Plameny vypořádat, můžete sledovat přímo na místě díky zájezdu pořádaného fanklubem Plamenů Šakal Patriots, případně prostřednictvím online přenosu.

LETOŠNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY
6. kolo, st 4.10. 18:00HC Moravské Budějovice 2005 — SKLH Žďár nad Sázavou 10 - 4 REPORT
15. kolo, so 18.11. 17:30SKLH Žďár nad Sázavou — HC Moravské Budějovice 2005 6 - 4 REPORT

ROK 2018 PLAMENY ODSTARTUJÍ DOMA PROTI TÁBORU

První zápas v novém kalendářním roce odehrají Plameny na domácím ledě. Ve středu 3. 1. budou na Bouchalkách od 18:00 hostit Tábor.