Domluvili jsme se během chvilky, popisuje přesun do Žďáru Jakub Peslar

Zveřejněno 28.12.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Obránce Jakub Peslar po konci v Hodoníně nemusel hledat nové angažmá dlouho. Jakmile se trenér Michal Konečný dozvěděl, že je na "listině volných hráčů", neváhal ho kontaktovat. Pětadvacetiletý produktivní bek se bude snažit vyztužit obranu již od sobotního zápasu s Moravskými Budějovicemi.

Foto: Adam Krátký/shkhodonin.cz

Těsně před Vánoci Jakub Peslar skončil na jihu Moravy, kde posbíral patnáct bodů v devatenácti odehraných zápasech. Během sezony ale vynechal pár zápasů kvůli zranění, tudíž neodehrál kompletní počet utkání. „Skončil jsem v Hodoníně těsně před Vánoci, pak mi zavolal trenér Michal Konečný, že by měl zájem," popisuje začátek přesunu Jakub Peslar. „Rozhodli jsme se, že přes svátky to necháme být a zavoláme si po nich."

Domluva a všechny oficiální náležitosti nabraly rychlý spád. „Zájem z mé strany byl, nechtěli jsme to řešit po telefonu, tak jsem sedl do auta a přijel do Žďáru. Domluvili jsme se během chvilky," prozrazuje pětadvacetiletý bek. Ten absolvoval odpolední trénink ve středu, ve čtvrtek už ranní i odpolední trénink Plamenů.

I proto bude připraven již v sobotu nastoupit proti Moravským Budějovicím. „Moc nevím do čeho jdu, protože skupinu Střed vůbec neznám," popisuje pocity před debutem Jakub Peslar, jenž ve své kariéře sbíral starty jen na Východě. „Ale kamkoliv přijdu tam chci udělat nějaký úspěch," říká na závěr nová akvizice žďárského celku.

LETOŠNÍ STATISTIKY JAKUBA PESLARA
ZápasyGólyAsistenceBody+/-TrMin
1931215+564