Bylo těžké po delší době nastoupit, ale kluci mi pomohli, říká po vychytané výhře Jiří Sláma

Zveřejněno 04.12.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ačkoliv Plameny nezačaly vůbec dobře, nakonec odvezly z jihu Čech tři body. Jednoduchou situaci vůbec neměl ani Jiří Sláma, který musel od druhé minuty naskočit za vyloučeného Milana Řehoře. O tom, že mají žďárští hokejisté za zády vyrovnanou brankářskou dvojici se na vlastní kůži přesvědčili hokejisté David Servisu. I přes to, že hned z první střely inkasoval, nenechal se rozhodit a ve zbytku utkání dovedl Plameny k výhře.

Foto: René Rámiš

Začátek to nebyl vůbec povedený. Plameny inkasovaly hned ve druhé minutě velice spornou branku, kterou si jel Milan Řehoř okamžitě vyříkat s hlavním rozhodčím Stanislavem Mertlem a ten ho poslal do sprch. „Milan to měl pod betonem chycený a ten hráč mu do nich zajel a padla z toho branka, podle mě to nemělo vůbec platit. Naopak jejich hráč mohl být vyloučený," popisuje úvodní křivdu Jiří Sláma.

Ten se tak musel rychle postavit do branky a po pár sekundách i on vytahoval puk z branky. „Bylo to na začátku zápasu, což není tak hrozné, ale vždycky je to těžké nastoupit do rozjetého zápasu. Navíc první střela gól, což taky moc nepřidá," vzpomíná na druhou minutu zápasu. „Daleko horší bylo, že jsem dlouhou dobu nechytal, takže jsem nevěděl, co od sebe čekat. Ale kluci mi hodně pomohli."

Druhou křivdu během úvodních minut Plameny pocítily, už když byl Sláma na ledě. Branku Martina Kuřítka neuznal hlavní rozhodčí údajně pro signalizovanou výhodu přesilovky Žďáru, když puk, který skončil v brance tečoval domácí hráč. I Martin Kuřítko byl poslán předčasně do sprch. „Naštěstí jsme rychle zjistili, že s rozhodčím nic neuděláme a začali se soustředit jen na hru a díky bohu se nám to podařilo otočit," přiznává, že začátek utkání Žďárské spíše nakopl k obratu, který poctivě zezadu jistil právě Jiří Sláma. „Jak jsem říkal, kluci mi pak hodně pomohli a soupeře moc k ničemu vážnějšímu nepustili, za tři body jsme rádi," zakončuje Sláma.

Jiří Sláma přispěl k výhře 26 úspěšnými zásahy a ukázal vyrovnanost brankářské dvojice Plamenů. Foto: Petr Nedvěd