Mladíky čeká bohatý týden, SD startuje už dnes v Hradci Králové!

Zveřejněno 14.11.2017 | @krasny_ondrej
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dlouhá reprezentační přestávka je u konce. Starší dorost má na programu již dnes extraligové utkání na ledě Hradce Králové a hned zítra na domácím ledě přivítá Havlíčkův Brod. Bohatý program ale nekončí ani o víkendu, a užijí si ho i mladší dorostenci. Ty doma čeká například souboj s brněnskou Kometou.

Foto: Petr Nedvěd

STARŠÍ DOROST ZAKONČÍ ZÁKLADNÍ ČÁST

Existuje jen malá pravděpodobnost, že by se v posledních třech utkáních dokázali žďárští hokejisté vměstnat na třetí místo ve skupině a tím pádem postoupit do nadstavbové části. Plameny ztrácejí osm bodů a mají zápas k dobru. Znamená to, že všechny zbývající tři utkání musejí žďárští hokejisté během tohoto týdne vyhrát a přitom neztratit ani bod a ještě doufat v to, že Pardubice příští utkání prohrají. V tom případě by se žďárští mladíci v sobotu na ledě Dynama utkali o postup.

Ale postupně. Plameny dnes vyjedou v dohrávce jedenáctého kola na led Hradce Králové, který je druhý a má postup v kapse. To samo o sobě bude těžký úkol, ale i Mountfield se žďárským hokejistům podařilo porazit. Důležitější souboj je čeká zítra na domácím ledě. Ve středu odpoledne totiž na Bouchalky přijede Havlíčkův Brod a žďárští mladíci budou chtít navýšit náskok na právě poslední celek z Kotliny. Celá základní část se uzavře již zmiňovaným zápasem s Pardubicemi.

Program extraligy staršího dorostu
11. kolo, út 14.11. 16:45HK Mountfield — SKLH Žďár nad Sázavou ONLINE
18. kolo, st 15.11. 16:30SKLH Žďár nad Sázavou — BK Havlíčkův Brod ONLINE
20. kolo, so 18.11. 12:00BK Havlíčkův Brod — SKLH Žďár nad Sázavou ONLINE

MLADŠÍMU DOROSTU POSTUP UCHÁZÍ, ALE STÁLE MÁ O CO HRÁT

Ačkoliv mladší dorost ztrácí na postup do nadstavbové čtyřky devět bodů, stále musí bojovat a hlídat si spodní příčky. Což byl i cíl mladších dorostenců před sezonou. Žďárští mladíci mají desetibodový náskok na poslední Letňany, ale do konce sezony ještě zbývá mnoho času.

Tento víkend je čeká veliká výzva v podobě prvního Hradce Králové a to ještě na jeho ledě. Tam zavítá v pátek na státní svátek. Od pátého místa je tabulka hodně našlapaná, tudíž by takový skalp byl obrovsky cenný. Na domácím ledě se Plamenům podařilo favorita senzačně překvapit, pro Mountfield to je doposud jediná porážka v sezoně! V sobotu přijede lákadlo pro diváky, brněnská Kometa. Ta zatím drží čtvrtou postupovou příčku, naposledy Plameny prohrály v DRFG Areně těsně 1:2.

Program ELIOD extraligy mladšího dorostu
15. kolo, pá 17.11. 12:00HK Mountfield — SKLH Žďár nad Sázavou ONLINE
16. kolo, so 18.11. 14:15SKLH Žďár nad Sázavou — HC Kometa Brno ONLINE