Plameny čeká nelehký úkol, ve šlágru kola přivítají Kohouty z Tábora

Zveřejněno 06.10.2017 | Pavla Dolíhalová
SKLH Žďár nad Sázavou HC Tábor
7., sobota 7.10.2017 17:30 Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Tábor ZNS - TAB
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Po posledním nevydařeném utkání je čas jít dál a s novou chutí a energií se pouštět do dalších bojů. Jeden takový čeká na Plameny již tuto sobotu, kdy přivítají na svém ledě neméně ambiciózní mužstvo z Tábora. Podaří se Žďáru udržet si prozatím dobré umístění v tabulce? Atraktivní zápas začíná v 17:30 na žďárských Bouchalkách.

Houževnatý Tábor nebude snadným soupeřem

Tábor se momentálně drží na druhém místě v tabulce, porážku musel prozatím skousnout jenom jednou a to od současně dominujícího Havlíčkova Brodu. Po úspěšném zápase s Pískem, kde se Kohoutům podařilo udržet čisté konto a soupeři naopak nadělit 6 branek, si nedokázali poradit se silným Havlíčkovým Brodem, který jim nadělil taktéž šestibrankovou nálož. Zbytek prozatímních utkání si ale Tábor pohlídal, ač se musel nadřít. S Moravskými Budějovicemi i s mužstvem David Servis zvítězili těsně poměrem 4:3 a s Klatovy si na domácím ledě poradil výsledkem 6:3.

Žďár prozatím poražen taktéž jednou

Plameny odstartovaly svoji sezonu podobně úspěšně a až do nevydařeného utkání v Moravských Budějovicích nebyly poraženy. Ačkoli se musely o výsledek často porvat až do úplného konce, ukazovaly dobrou formu i chuť udržet si dobré výsledky. To se podařilo srazit právě Žihadlům, která potrestala všechny chyby, jenž jim Žďár dovolil. Za nepříznivého stavu v úvodu třetí třetiny zkoušely Plameny štěstí se Slámou v bráně, ale Moravským Budějovicím se i přesto podařilo zápas nejenže udržet, ale ještě dokázaly nadělit Žďáru 10 branek.

Uplynulá vzájemná utkání vyrovnaná

V součtu s loňskými výsledky je tak patrné, že se utkají dva vyrovnané týmy, kterým se daří především na domácím ledě. Minulý rok vyjely Plameny do Tábora dvakrát a dvakrát také padly. V obou zápasech se Táboru podařilo vstřelit Žďáru 3 branky - v jednom z nich se Plamenům nepodařilo odpověděť a Kohouti si udrželi čisté konto, v tom druhém byl výsledek těsný 2:3. Na Bouchalkách si ale Žďár výsledky s Táborem pohlídal - v prvním utkání s Táborem na domácím ledě zvítězil těsně 4:3, druhý si pojistil až výhrou v prodloužení.

Podle slov Tomáše Matušíka, trenéra Táboru, hráli jeho svěřenci v posledním zápase s Klatovy nedůsledně, ledabyle bránili a byli nezodpovědní. Utkání sice vyhráli poměrem 6:3, ale museli si poradit s vysokým počtem vyloučení a v závěru je podržel brankář David Novák, který chytil tři jasné góly. Matušík dodává, že se Tábor herně nikam neposouvá a výsledky jsou vysoko nad předváděnou hrou. Ale ani Michal Konečný, který má na starosti kabinu Plamenů, nebyl s posledním utkáním Žďáru spokojen. Zmínil, že ho mrzí přístup některých hráčů, kteří zápas zabalili, když se přestalo dařit.

Na druhou stranu není potřeba házet flintu do žita, ne každý zápas se vydaří podle představ a v sobotu mají obě mužstva znovu možnost ukázat svoji herní kvalitu a sílu. O tom, že se bude jednat o divácky velmi zajímavé utkání, tak nemůže být pochyb.