Bitva podzimu je tady! Derby okoření souboj o první místo

Zveřejněno 29.09.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
5., sobota 30.9.2017 17:30 Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - V sobotu večer to bude na Bouchalkách opět vřít. Plné tribuny budou natěšeny na další derby, které v loňské sezoně díky play-off ještě prohloubilo již tak velikou rivalitu mezi oběma celky. Plameny znovu přivítají na domácím ledě Havlíčkův Brod. Dá se říct, že po čtyřech kolech oba celky celou skupinu Střed ovládají, jelikož půjde o zápas prvního s druhým a jako jediní jsou z celé skupiny dosud neporaženi. Favoritem jsou hosté, ale doma Plameny v základní hrací době prohrály naposledy 24. září loňského roku.

Oba soupeři se velice dobře znají, jak na ledě, tak mimo něj. Derby se zejména v loňském play-off změnila v opravdu tuhou a tvrdou bitvu, kterou si jen málokterý fanoušek na Žďársku nechává ujít. I teď znovu v další sezoně to přijde. Již tuto sobotu se znovu rozburácí tribuny žďárských Bouchalek a ačkoliv je teprve začátek sezony, derby vždy přináší nejen zajímavé příběhy, ale hlavně vyhrocené okamžiky, skvělou atmosféru a napínavý hokej.

FAVORITEM JSOU HOSTÉ, NEZTRATILI JEŠTĚ ANI BOD

Dalo by se říci, že Havlíčkův Brod letos prostě musí, ambice hostujícího celku jsou stále stejné a cílem je postup, který kdyby Bruslařům opět unikl, byla by to pro havlíčkobrodský klub značná komplikace. Do týmu přišlo několik hráčů. Největší personou je obránce Jiří Vašíček, který má na kontě téměř čtyři stovky startů v české Extralize. V útoku kádr Bruslařů posílil například Jan Milfait, kterému se bodově hodně daří, už jich nasbíral 11. Kádr Havlíčkova Brodu je nebezpečnější právě z toho důvodu, že už veškerá hra nestojí pouze na prvním útoku, jako tomu bylo v minulých letech.

Letos vstoupili Bruslaři do nového ročníku správnou nohou a již po čtyřech kolech ukázali, že se budou opět prát o nejvyšší příčky. Nejen stoprocentní bilance výher, ale také 29 vstřelených branek ukazuje sílu mužstva. I proto jsou hokejisté z Havlíčkova Brodu mírným favoritem.

PLAMENY DOMA BEZ BODU NEODEŠLY UŽ 371 DNŮ

Pokud existuje něco, na co se mohou žďárští hokejisté spolehnout, tak je to domácí prostředí a fanoušci. Plameny vytvořily během roku z Bouchalek nedobytnou pevnost. Naposledy se z tříbodového zisku pod Zelenou horou radoval Pelhřimov před rokem, přesněji řečeno 24.9. 2016. Od té doby Plameny vyhrály devatenáct utkání v řadě a vyhrát zde dokázal až Havlíčkův Brod v prodloužení čtvrtého zápasu čtvrtfinále play-off. A letos v této tradici Žďárští pokračují, protože jak Kolín, tak i Pelhřimov odjeli s prázdnou.

Tak jako bývá ve Žďáře zvykem, že vstupy do sezony bývají poněkud chladnější, letos Plameny vlétly do nového ročníku se vší parádou. Po čtyřech zápasech ztratily jeden jediný bod a to na ledě Nymburku, kde se nehraje zrovna jednoduše. Žďárští hokejisté tak mají na kontě jedenáct bodů a v sobotu se mohou posunout na první místo, to ale musí porazit Havlíčkův Brod.

ORGANIZAČNÍ INFORMACE

Prosíme fanoušky, kteří se v sobotu chystají na derby ve Žďáře, aby přišli včas. Z důvodu zvýšených bezpečnostních opatření a očekávané vyšší návštěvy hrozí zdržení, tím připravíte sebe, ale i ostatní třeba i o začátek zápasu. Z důvodu předejití zbytečných problémů u vstupních dveří, bude pro hostující fanoušky otevřen boční vchod směrem od haly.

Prosíme fanoušky, aby vzali na vědomí i fakt, že tribuny budou během zápasu snímány bezpečnostními kamerami.

PARKOVIŠTĚ A PŘEDPRODEJ VSTUPENEK

K tomu, abyste se vyhnuli frontám můžete využít i předprodej vstupenek v hokejové prodejně SobiSport (vedle vchodu do ZS). A to ještě dnes do 17 hodin, nebo zítra dopoledne od 9:30 do 11:30. Pokladna na zimním stadionu se otevře v 16.00 hodin.

Otevřeno bude opět parkoviště na autocvičišti za zimním stadionem.