Mladší dorost se trápí, starší má formu – derby čeká i mládežníky

Zveřejněno 26.09.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - O víkendu se na Bouchalkách znovu střetnou dva rivalové. Plameny přivítají v zápase druhé hokejové ligy Havlíčkův Brod a po předchozích zkušenostech to bude znovu boj. Ale ten se bude odehrávat i mezi mládežníky. Mladší dorost nutně potřebuje body k tomu, aby se žďárským mladíkům lépe dýchalo – Bruslaře Plameny přivítají na státní svátek ve čtvrtek. Starší dorost přivítá poslední Havlíčkův Brod v sobotu.

STARŠÍ DOROST SI NA EXTRALIGU RYCHLE ZVYKÁ

Po dvou zápasech to s nováčkem extraligové soutěže vypadalo všelijak. Dva zápasy, dvakrát vysoká porážka. Žďárští mladíci se ale rychle oklepali a ve třetím kole si připsali důležitou výhru na ledě Havlíčkova Brodu. Další kolo měly Plameny volno. Poslední víkend se ale svěřencům Jaromíra Pytlíka vydařil na jedničku. V pátek odjely z Bouchalek bez bodu po skvělém obratu Žďáru Pardubice a den poté i favorit celé skupiny hradecký Mountfield.

Plameny drží třízápasovou sérii výher, ale v pátek je čeká tvrdý oříšek, jelikož vyjedou na led Motoru České Budějovice. Jihočeši totiž skupině C vládnou a doma Žďárští schytali debakl 1:7. Druhý zápas tento víkend Plameny odehrají proti Havlíčkovu Brodu, ten naopak okupuje poslední příčku skupiny bez zisku jediného bodu. Plameny jsou v pětičlenné skupině třetí se ziskem devíti bodů, první Motor jich má na kontě 11.

Víkendový program NOEN Extraligy staršího dorostu
7. kolo, pá 29.9. 15:00HC Motor České Budějovice – SKLH Žďár nad Sázavou ONLINE
8. kolo, so 9.9. 11:00SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod ONLINE

MLADŠÍ DOROST MÁ VĚTŠÍ STAROSTI

Pátou sezonu mezi elitou nezačali mladší dorostenci Žďáru dvakrát nejlépe. Po čtyřech odehraných kolech totiž mají na kontě jedinou výhru a to po prodloužení. Bodovat se sice žďárským mladíkům povedlo na ledě Mladé Boleslavi, ale tam brali po ztraceném vedení 6:3 jenom bod. A to je veškerý dosavadní bodový zisk.

Tento víkend mohou mladší dorostenci pouze překvapit. Ale i je čeká derby a v něm se může stát v podstatě cokoliv. Plameny ve čtvrtek na státní svátek přivítají na Bouchalkách Havlíčkův Brod, jenž je prozatím na čtvrtém místě a pere se o postupovou čtyřku do nadstavby. Ještě těžší oříšek ale nastane v sobotu, protože na Bouchalky přijedou hokejisté Hradce Králové, jenž celou skupinu Střed ovládají s jedenácti body. Plameny jsou mezi deseti účastníky na osmém místě se třemi body.

Víkendový program ELIOD Extraligy mladšího dorostu
5. kolo, čt 28.9. 15:00SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod ONLINE
6. kolo, so 30.9. 14:00SKLH Žďár nad Sázavou – HK Mountfield ONLINE
Tento týden bude program na Bouchalkách opravdu nabitý.