Plameny hrály pro věž, vybralo se 350 tisíc!

Zveřejněno 14.09.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Krásnou tečku za středeční výhrou Plamenů udělala akce "Plameny hrají pro věž". Sbírka pořádaná klubem ve spolupráci s Nemocnicí Nové město na Moravě se opravdu podařila. Fanoušci společně s partnery klubu a klubem dali dohromady částku 345 350 korun. Velice všem děkujeme za účast a za hojné příspěvky!

Foto: Petr Nedvěd

Avizovaná akce Plameny hrají pro věž měla svůj kýžený efekt. Spojila síly společně s partnery a fanoušky, do sbírky se zapojila i kabina Plamenů a částka 345 350 korun byla až nad očekávání. "Mě osobně to překvapilo a nečekal jsem, že by se vybrala až taková částka. Jsme moc rádi, že se akce povedla a pomohli jsme," řekl na pozápasové tiskové konferenci mluvčí SKLH Martin Krásný a dodal: "Máme již nyní signály, že tato částka nemusí být konečná a je pravděpodobné, že se ještě do sbírky připojí další firmy a organizace, které naše akce inspiruje."

Symbolický šek s vybranou částkou převzala paní ředitelka novoměstské nemocnice JUDr. Věra Palečková a primář urologického oddělení MUDr. Jaroslav Tůma. Šek bude zdobit vestibul pavilonu chirurgických oborů v nemocnici v Novém Městě.
V celkové sumě navíc nejsou zahrnuty příspěvky města Žďár nad Sázavou (150 000,-) a akciové společnosti Žďas (100 000,-). Oba jmenovaní partneři SKLH, věnovali uvedené částky nezávisle na této akci, ale určitě jim patří také poděkování.

Zásadní měrou se na sbírce podíleli generální partner klubu Cooper Standard a firma Compas. Obě společnosti neváhaly přispět po 100 000 korunách. Samozřejmě i ostatní partneři byli nedílnou součástí takto veliké částky. Svoji dávku respektu si zaslouží i kabina Plamenů, která sama přispěla částkou 25 000 korun, klub věnoval sbírce stejně tak. "Musím smeknout před klubem co dokázal a opravdu jsme strašně rádi. Je vidět, že do toho všichni vložili spoustu úsilí a jsme opravdu vděční," oplýval spokojeností tiskový mluvčí Nemocnice Nové Město na Moravě Petr Hladík.

Nezbývá než poděkovat všem zúčastněným za příspěvek do sbírky. Fanoušci při zápase naházeli hosteskám do kasiček dohromady 23 000 korun, což je opravdu skvělá částka! Mimo to vybral 4 tisícovky mezi sebou ještě fanklub Šakal Patriots. Za dalších téměř čtyři tísíce Kč vydražil unikátní benefiční dres pan Petr (příjmení si nepřál uvádět). I pozvaní hosté se velmi významnou částku podíleli na sbírce Plameny hrají pro věž a to navíc ve vší skromnosti a nechtěli být ani nikde jmenováni a uváděni.

Vydražený unikátní dres vyrobený speciálně pro akci Plameny hrají pro věž s podpisy hráčů „A“ mužstva a slavných hostů si převzal pan Petr.
Hostům patří obrovské poděkování nejen za obnosy, kterými přispěli, ale hlavně za to, že přišli a přijeli akci podpořit a také díky nim přišlo na utkání tolik návštěvníků, což v důsledku navyšovalo i celkovou vybranou částku. Děkujeme sportovním hvězdám Tomáši Rolinkovi, Petru Sýkorovi, Martinu Kautovi, Šárce Kašpárkové a Michalu Pogánymu. Děkujeme Jakubu Pustinovi za překrásně a ve složitých akustických podmínkách stadionu, přednesenou státní hymnu. Děkujeme Tamaře Pecková za skvěle a naprosto profesionálně odmoderovanou celou akci a Českému rozhlasu Vysočina za mediální podporu i podíl na doprovodném programu.

A jako bonbónek na závěr stojí za zmínku ještě jeden krásný a dojemný okamžik večera, kdy o první přestávce, přímo na ledové ploše požádal o ruku jeden z fanoušků svoji přítelkyni.

| ZDE SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT KOMPLETNÍ FOTOGALERII Z CELÉHO ODPOLEDNE A VEČERA.

Seznam všech dárců:

Na tabuli jsou vypsáni všichni dárci resp. skupiny dárců, kteří se na celkové sumě podíleli.