Skvělý úvod! Tisíc diváků hnalo Plameny k obratu a výhře!

Zveřejněno 13.09.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
1., středa 13.9.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Kolda, Smejkal, Marek, Sedláček, Hort – Kunstmüller, Vítek, Střecha, Krupka, Kovářů, Beneš, Gregar, Kuřítko, Juráň, Bureš, Štěpánek, Pytlík, Jícha L.
Kolín: Sejpal – Hanzl, Březina, Hlaveš, Pýcha, Barták, Voženílek, Havelka, Kadlec – Malý, Semirád, Panna, Kysela, Zumr, Morkes, Kozák, Prokop, Černý, Veselý, Pilný, Kedršt
Branky a nahrávky: 37. Štěpánek (Kunstmüller), 38. Beneš (Gregar), 47. Beneš – 31. Zumr (Morkes, Pýcha), 52. Panna (Kadlec, Hanzl). Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Musil. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 982. Střely na branku: 22:25. Průběh utkání: 0:1,1:1, 2:1, 3:1, 3:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Bouchalky zažily další povedený večer a věříme, že jste si ho užili! Na stadion si našlo cestu necelých tisíc diváků a bylo to pořádné drama. Do utkání vstoupili hosté daleko lépe a na žďárských hokejistech byla vidět značná nervozita. Navíc šli kolínští do vedení, jenže to jakoby Plameny uklidnilo a pak začal obrat. Ani snižující branka těsně před koncem hostům k bodům nestačila. Žďárští hokejisté si připsali první tři body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Do prvních minut vlétli lépe hosté, první vážnější šanci měl Kozák, který se z pravého kruhu natlačil před Řehoře, ale ten mu puk před zakončením vypíchl. I poté měl Řehoř více práce, protože první střela na Sejpala letěla až v sedmé minutě zápasu. V polovině třetiny měli hosté k dispozici přesilovou hru, ale v ní domácího brankáře neohrozili. Ve třinácté minutě měl velkou šanci před Sejpalem Štěpánek, ale skákavý kotouč se mu bezprostředně za hostujícím brankářem za jeho záda dorazit nepodařilo. Při hře čtyři na čtyři měl dvě obrovské šance Peter Beneš, kterého v obou případech našel Lukáš Jícha, ale Sejpal hosty podržel.

První gól mohl vstřelil ve druhé minutě druhé třetiny David Vítek, kterému naservíroval puk před brankoviště Štěpánek, ale domácího střelce vychytal famózně Sejpal. Osmá minuta byla velice hektická, nejprve v souboji jeden na jednoho neuspěl Střecha a na druhé straně z mezikruží pálil Voženílek. Hra se přerušila ale na druhé straně, přečíslení tři na dva zakončoval do náruče Sejpala Gregar.

V polovině utkání se do vedení dostal Kolín. Nevýrazná střela od pravého mantinelu propadla Řehořovi mezi výstrojí a volný puk na brankové čáře dorazil do sítě Dominik Zumr - 0:1. Vyrovnání měl hned poté na hokejce Peter Beneš, ale samostatný únik nedokázal proměnit v branku. Ten samý střelec měl smůlu i v přesilové hře, Sejpal pak zlikvidoval i dorážku Střechy a v tu chvíli mohli hosté výrazně děkovat brankáři, že udrželi vedení. Vyrovnat nemohl snad nikdo jiný, než navrátilec do sestavy Plamenů. Luboš Kunstmüller naprosto skvěle vybojoval puk u modré čáry, čímž vzniklo přečíslení dva na jednoho. Nabídku na volej Petr Štěpánek neodmítl a dělovkou prostřelil betony Sejpala – 1:1. No a o minutu na to byly narvané Bouchalky na nohou znovu! Nahrávku na zlatou helmu předal Martin Gregar před kruhy Peteru Benešovi, jenže střelou ke vzdálenější tyči překonal Sejpala – 2:1. A mohlo být ještě veseleji, protože další pas před branku přihrál Štěpánek a Střecha těsně před Sejpalem nebezpečně tečoval.

Třetí třetina si připravila velice napínavý scénář. Na polovině hřiště trefil domácího Kunstmüllera loktem do hlavy Pýcha a odešel rovnou do kabin. Nabídnutou přesilovou hru Plameny dokázaly využít. Střelu od pravého kruhu vyrazil Sejpal jen před sebe a tam pohotově dorazil do sítě druhou brankou v zápase Peter Beneš - 3:1. Následně odešel na trestnou lavici Jícha, ale snížit se Kolínu povedlo až v dvaapadesáté minutě. Střela od modré se odrazila Ondřeji Pannovi přímo na hůl a ten ji jen nastavil tak, aby dorazil puk do sítě - 3:2. A drama bylo na světě. Velkou šanci dostali Kozlové ke srovnání po vyloučení Štěpánka, ale ve čtyřech Plameny hrály opravdu výborně a Kolín nepustily k žádné větší šanci.

Plameny si v prvním zápase před tisícovkou diváků připsaly první tři body. A navíc pomohly, jelikož akce Plameny hrají pro věž byla opravdu úspěšná. Vybrala se částka 345 350 korun!

 

Ohlasy po utkání


Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou)

“Do první třetiny jsme naskočili nervózně, asi to bylo tím, že se tu dlouho připravovala ta akce, přišlo i tisíc lidí. Nebylo to úplně ono. Soupeř si zasloužil to zdramatizování a museli jsme hrát až do poslední minuty. Asi bych neřekl, že jsme si zasloužili vyhrát, ale dnes jsme to prostě ubojovali. Jen víc takových zápasů.”

Petr Martínek (trenér SC Kolín)

“Chtěli jsme jet domů s nějakým bodem a nebyli jsme zas tak daleko, ale takový je někdy hokej. Myslím si že jsme viděli výborný zápas dokonce bych řekl že to mělo atributy play off. A na to že to byl první mistrovský zápas tak to mělo výbornou kvalitu.”

Fotogalerie