Druhý venkovní zápas odehrají Plameny v Kolíně

Zveřejněno 22.08.2017 | Tomáš Masař
SC Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
P5, úterý 22.8.2017 18:00
SC Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Další přípravné utkání sehrají žďárští hokejisté na ledě druholigového rivala z Kolína. Vzhledem k tomu, že Kozlové budou hned prvním soupeřem v nadcházející sezóně, může tento zápas leccos napovědět o síle obou soupeřů. Podaří se Plamenům navázat na dobré výsledky i herní výkony z dosavadní přípravy? Sestava, která dnes vyrazí do Kolína se určitě bude snažit i proti Kozlům dokázat, že se v letošní sezóně bude moci směle měřit i s nejsilnějšími soupeři.

Foto: René Ramiš

V tomto týdnu čeká žďárské Plameny dvojutkání s tradičním druholigovým soupeřem, kolínskými Kozly. První zápas se odehraje v úterý na ledě Kolína. Proti Kozlům odehrály Plameny již nejedno těžké utkání a mnozí z nás mají stále ještě v paměti vyhrocenou sérii play off z předminulé sezóny, ze které Plameny vyšly vítězně. V minulé sezóně však byli ve vzájemných utkáních úspěšnější Kozlové, kteří zvítězili dvakrát v základní hrací době a jednou v prodloužení. Jedno vítězství si na své konto připsaly v domácím utkání Plameny.

Dosavadní vývoj přípravy Plamenů

Ve čtyřech odehraných přípravných zápasech žďárští hokejisté dvakrát na domácím ledě porazili druholigové rivaly z Moravských Budějovic a Pelhřimova a dvakrát padli s prvoligovou Třebíčí, jednou z toho až na nájezdy. Výsledky, ale především předvedená hra žďárských Plamenů, zatím vypadají více než sympaticky. Do přípravy se zapojilo hned několik nadějných dorostenců, kteří dokazují vysokou úroveň žďárských mládežnických výběrů. Zejména výkon v druhé polovině posledního utkání proti Třebíči ukázal velmi dobrou kvalitu a snesl ta nejvyšší měřítka.

Kolín odehraje teprve druhé přípravné utkání

Kolínští Kozlové začali přípravu o pár dní později a zatím stihli odehrát jen jedno přípravné utkání na ledě druholigového Tábora, kterému podlehli 1:5. Nutno ovšem podotknout, že k tomuto zápasu odjela značně omlazená sestava Kozlů, bez většiny opor. V prvním domácím přípravném utkání by však již měli nastoupit i hráči z prvních dvou pětek kolínského týmu, kteří se jistě před domácími diváky budou chtít ukázat v co nejlepším světle. Plameny tak mohou očekávat velice motivovaného soupeře a určitě je nečeká jednoduchý zápas.