Extraligový starší i mladší dorost má za sebou intenzivní soustředění

Zveřejněno 01.08.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Letošní mládežnická sezona opravdu bude bavit, vždyť mladší i starší dorost budou hrát nejvyšší soutěž. Extraliga sice začne až za měsíc, ale je potřeba se na ni důkladně připravit. Obě dorostenecké kategorie strávily minulý týden na intenzivním soustředění v Telči, v centru vedeném právě šéftrenérem mládeže Jaromírem Pytlíkem. O to, kdo oblékne dres Plamenů bojovalo 50 hráčů!

Jen přijeli hráči staršího dorostu Daniel Poizl a Jaromír Pytlík z trojzápasu české reprezentace U17 se Švýcarskem, kde si připsali oba po brance, hlásili se již v pondělí trenérům Ždáru na soustředění v Telči. Nejen je čekalo milé překvapení, do Telče dorazilo přes 50 hráčů, kteří se uchází o zápasový dres s plamenem na hrudi patřící extraligovým týmům mladšího a staršího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou. Dorostenci absolvovali týdenní tréninkový program v hokejovém centru v Telči.

Součástí hokejového soustředění byly, týmové, dovednostní, ale i brankářské tréninky, řízená hra a specializovaná kondiční příprava. Hráči měli k dispozici sportovní stravu přímo na zimním stadionu a bydleli společně v rámci akademie. Na tréninkových jednotkách se kromě hlavního trenéra SCM Jaromíra Pytlíka podíleli trenéři - Jiří Šejba, Martin Nečas, Roman Čermák a Miloslav Čermák. Novinkou pro hráče byl intenzívní dovednostní tréninkový program o víkendu, kdy se na trénincích podíleli navíc dovednostní specialisté z evropských projektů HTA! O zdárný chod "za mantinelem" se starali Michaela Nosková, Věra Smažilová či Denisa Pytlíková.

KOUČ JE SPOKOJENÝ

Šéftrenér mládeže Jaromír Pytlík byl s prací svých svěřenců spokojený. „Chtěl bych kluky pochválit, jsem rád, že jsme naplánovaný objem zvládli, byl to velmi intenzívní týden s dvoufázovým režimem na ledě, doplněným denně pestrou kondiční přípravou. Chtěli jsme hráče trochu poznat a jsem s jejich přístupem spokojen. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na soustředění podíleli, odvedli skvělou práci. Věřím, že oba extraligové týmy se v nejvyšší české soutěži neztratí“," je optimistický před sezonou Jaromír Pytlík.

Ještě než vypukne extraligová sezona, čeká hráče nabitý program a boj o místo v sestavě. „Čeká nás série prvních přípravných utkání, kde dáme prostor všem, těsně před soutěží kádr zúžíme. Obě kategorie zahajují ve středu s Warriorem Brno v Blansku, o víkendu se představí mladší dorost na turnaji v Přerově," uvedl plány dorostenců kouč Pytlík. Někteří ale budou bojovat na více frontách. „Jsem potěšen, že Michal Konečný dá šanci i některým hráčům z extraligového staršího dorostu v mužích, proti prvoligové Třebíči. Je to dobrý signál pro hokej ve Žďáře."