Michal Konečný: Chci trochu změnit herní styl, začneme úderem srpna

Zveřejněno 21.07.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Letošní letní přípravu mají žďárští hokejisté za sebou, ale příprava na novou sezonu ještě zdaleka dokončená není. Plameny čeká ještě celý srpen na to, aby se dokonale připravily na nadcházející sezonu. Vše pod taktovkou kouče Michala Konečného, který poprvé vedl letní přípravu. Co má připravené pro hráče na srpen, jak on hodnotí dosavadní přípravu a co říká na změny v kádru vám přiblížíme v rozhovoru.

Foto: Petr Nedvěd

Trenére absolvoval jste první letní přípravu ve Žďáře, jaká byla?
Taková normální, jak většinou probíhá. Kluci co měli chodit na tréninky tak chodili a ten kdo ne, to už je každého problém, nemůžeme nikoho nutit. Samozřejmě, že to bude hrát v sezoně roli.

V čem jste si všimnul nedostatků nebo předností, co se týče fyzické připravenosti týmu?
To se takto říct asi nedá, protože každý má jiné vlohy a možnosti. Někomu jde běh, jinému zase posilování. Hodně jsme zapojovali i hry. Musím ale podotknout, že se mi neuvěřitelně líbil přístup bratrů Jíchů, Lukáše Bureše a Luboše Kunstmüllera, který jako mazák vždy přišel a poctivě to odmakal, to stejné i zmiňovaní kluci. Ostatní samozřejmě taky makali, ale třeba Lukáš Bureš měl 100% docházku na trénink.

Blíží se oblíbenější část sezony. Kdy se tým znovu sejde a jaký je jeho nejbližší plán?
Po měsíci volna se sejdeme 1. srpna, kdy začneme na suchu a během prvního týdne se přesuneme na led. Záleží podle toho, kdy bude udělaný, zřejmě třetího nebo čtvrtého.

Můžete nám nastínit, jak bude vypadat příprava týmu během srpna?
Je to limitované, že kluci chodí do práce, takže ty tréninky budou muset být upravené. Kluci už to znají z loňska, bude se víc zapojovat sucho a budou trochu odlišnější než pak v sezoně. Loni jsem se teprve s týmem seznamoval, letos už bych chtěl víc do toho sáhnout a trochu změnit herní styl oproti loňské sezoně.

Jak se připravit na silnou konkurenci letošních soupeřů?
Musíte mít dostatečně široký kádr. Viděli jsme to loni, pak při play-off je prostě znát každičký detail, který se během přípravy vynechá. Letos si dokonce troufám tvrdit, že druhá liga bude mít větší náboj, než WSM liga. Některé týmy v důsledku uzavření nebudou mít od Vánoc o co hrát, budou to pak hrát s juniory a kvalita soutěže půjde rapidně dolů. Navíc skupina Střed bude opravdu silná, spousta týmů posiluje, bude to kvalitní a náročná soutěž.

Michal Konečný se dokázal poměrně rychle seznámit s týmem a zejména během Vánoc vytvořil z Plamenů mašinu. Na začátek vytáhl laťku vysoko, svou úspěšnost vítězství vytáhl na 64,5 %. Foto: René Rámiš

Kádr ještě není definitivně uzavřen. Ale jak jste prozatím spokojený se změnami v mužstvu?
Ti kluci, kteří by měli přijít budou určitým přínosem a rozhodně věříme, že nás posunou zase o kousek dál. Navíc chci zapojit místní kluky z dorostu, šanci stoprocentně dostanou Petr Marek a Jakub Nečas.

V loňské sezoně jste se snažil co nejvíce hrát na čtyři útoky. Chcete to zachovat i do další sezony?
Rozhodně ano. I proto jsme se snažili doplnit kádr, aby byl širší. Myslím si, že pokud v dnešním hokeji chcete uspět, čtyři útoky jsou nutnost, protože když máte tři a někdo vám vypadne, tak to způsobí velké problémy. Loni to nebyl problém i hráči to kvitovali a pokud máme čtyři vyrovnané útoky, proč toho nevyužít. Navíc je to dobré i pro zdravou konkurenci v mužstvu.

Jak se vy sám těšíte na přípravu a vůbec na novou sezonu?
Těším se strašně moc a nemůžu se dočkat. Věřím, že se sezona povede a bude lepší než loňská, my pro to uděláme všechno, ale každý ví, že rozhodují maličkosti. Pořád je to sport.