Obrana se rýsuje! Z Trutnova přichází zadák Peter Beneš

Zveřejněno 03.07.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Slovenský obránce Peter Beneš je již třetím zadákem, který během léta do Žďáru přišel. Proti Plamenům nastoupil už několikrát, tři sezony odehrál v Břeclavi a poslední dvě sezony v Trutnově. Čerstvou zkušenost měl osmadvacetiletý obránce s Bouchalky při posledním play-off. Odchovanec Slovanu Bratislava si zahrál i ve Francii. V sezoně 2012/2013 byl s 38 body nejproduktivnějším obráncem druhé ligy.

Foto: Petr Nedvěd

Novým obráncem, který bude oblékat dres Plamenů je Peter Beneš. Ačkoliv se jedná o slovenského obránce, české prostředí a obzvláště druhou ligu zná výborně. Dva roky hrál v Břeclavi pod trenérem Michalem Konečným, v té době dokázal Peter Beneš vyhrát kanadské bodování obránců druhé ligy, to se psala sezona 2012/2013. „Je to univerzál a může hrát i v útoku, navíc má velké zkušenosti s druhou ligou,“ popisuje vyhlídnutou posilu trenér Michal Konečný.

Na rok si osmadvacetiletý bek odskočil do Francie, pak se vrátil opět do Břeclavi, kde odehrál svou třetí sezonu na jihu Moravy. „Už jednou jsem si ho ze Slovenska vytáhl do Břeclavi. Je to charakterově velice poctivý hráč, stoprocentně přijede fyzicky velmi dobře připravený.“

Poslední dvě sezony strávil Peter Beneš u trutnovských Draků, které si všichni fanoušci dobře pamatují z loňského osmifinále play-off. „V Trutnově patřil mezi nejlepší hráče, určitě pro nás bude přínosem,“ je si jistý kouč Konečný.

PříchodyOdchody
+ Martin Lojek (HS Třebíč) Michal Kaňka (Benešov)
+ Martin Jícha Adam Rašner
+ Lukáš Jícha (Dukla Jihlava)  
+ Peter Beneš (HC BAK Trutnov)

V loňské sezoně trápil Peter Beneš během osmifinálové série útočníky Plamenů v dresu Trutnova. Od příští sezony se ale postaví na druhou stranu barikády a obleče dres Žďáru. Slovenský obránce je čtvrtou posilou Plamenů. Foto: Jan Škárka