Rozlučka se sezonou! Starší dorost Plamenů oslaví proti Warrioru postup do extraligy

Zveřejněno 30.03.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou HCM Warriors Brno
B4, pátek 31.3.2017 15:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HCM Warriors Brno ZNS - WBR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Žďárští starší dorostenci v neděli výhrou na nájezdy na ledě Opavy s předstihem zajistili postup do NOEN extraligy staršího dorostu a v pátek je čeká rozlučka s letošní veleúspěšnou sezonou. Pro fanoušky je to ideální možnost jak poděkovat svou návštěvou starším dorostencům, za tento obrovský úspěch pro žďárský hokej, protože ten bude mít v následující sezoně obě dorostenecké kategorie v nejvyšší soutěži. Také půjde o poslední zápas letošní sezony pro celý klub. Přijďte si užít poslední letošní hokejový den na Bouchalky a oslavte postup do extraligy!

CESTA MEZI ELITU

V pátek se fanoušci mohou stát svědky historického momentu, protože starší dorostenci po zápase s Warriorem Brno dokončí svou cestu za extraligou. A to naprosto zaslouženě! Starší dorostenci během osmnáctikolové základní části prohráli jeden jediný zápas a z prvního místa šli do nadstavby.

Tam bylo jasné, že se s dalšími pěti celky poperou o dvě postupová místa do závěrečné kvalifikace. Plameny nepřekvapily ani neznámé celky ze Západu a za sebou nechaly i Třemošnou, Kladno nebo "béčko" Karlových Varů. Dohromady bez posledního pátečního zápasu sehrál žďárský starší dorost 41 utkání v nichž si připsal neuvěřitelných 34 vítězství, dvě porážky navíc přišly až v posledních dvou kolech nadstavby, kdy už Plameny měly jistotu postupu.

Celou sezonou žďárští starší dorostenci prošli jako nůž máslem a klíčový moment přišel až s kvalifikací, kterou ale tým kapitána Karla Geby zvládl opět na jedničku. V nedělním zápase si výhrou v Opavě zajistily Plameny extraligovou příslušnost i ve starším dorostu!

EXTRALIGA OBOU DOROSTŮ JE VÝSADA

Jedná se o veliký úspěch, žďárský hokejový klub bude mít od nadcházející sezony mladší i starší dorost mezi elitou. Že se jedná o prestižní primát dokazuje i počet klubů, které se takovým statusem mohou pyšnit. Ve druhé lize bychom těžko hledali kluby, které mají alespoň jednu kategorii v nejvyšší soutěži, natož oba.

Ovšem i tak bychom našli. V Havlíčkově Brodě letos postoupil do extraligy mladší dorost a také zkompletuje obě kategorie mezi elitou. Určitě vás to nepřekvapí, ale druhým druholigovým týmem s oběma kategoriemi v nejvyšší soutěži je Vsetín, ten však s největší pravděpodobností zamíří do WSM ligy.

V ní nepočítaje letošního postupujícího má obě kategorie v extralize pouze pět klubů. České Budějovice, Jihlava, Slavia, Kladno a Havířov. V Tipsport extralize mají samozřejmě všechny kluby, všechny kategorie mezi elitou.

Když to sečteme, obě dorostenecké kategorie v nejvyšší soutěži má do nadcházející sezony dohromady 22 klubů. Extraligu až druhou ligu přitom hraje celkem 58 klubů, což Plameny řadí mezi opravdovou mládežnickou elitu.

U TAKOVÉ OSLAVY NESMÍ CHYBĚT FANOUŠCI!

Jelikož se jedná o historický okamžik, byla by velká škoda, kdyby u takového úspěchu chyběli fanoušci. Na zápas se chystá fanklub Šakal Patriots v hojném počtu, takže o atmosféru nebude nouze! My srdečně zveme všechny, kteří mají vztah ke žďárskému hokeji a fandí mu, aby přišel starším dorostencům nejen poděkovat, ale i svou návštěvou zpříjemnit postup do extraligy! Začíná se od 15 hodin, a pokud nestihnete začátek, nic se neděje, protože hlavní párty začne po utkání!

| B4: SKLH Žďár nad Sázavou - HCM Warrior Brno 15:00