„Cítili jsme se hrozně, ale jsme rádi za povedenou sezónu,“ snažil se zahnat smutek z vyřazení Michal Kaňka

Zveřejněno 21.03.2017 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Čtvrtý čtvrtfinálový zápas znamenal ukončení sezóny pro žďárské Plameny, a přitom chybělo 11 vteřin a bylo by vše úplně jinak. I přesto však za sebou mají Plameny povedenou sezónu. Poslední pozápasový rozhovor letošní sezóny nám poskytl Michal Kaňka.

Foto: René Rámiš

První třetina přinesla gólovou radost pouze hostům, ve druhé se nepoštěstilo nikomu. Brankově bohatší byla až třetina poslední, kdy Plameny daly dva góly. Jedenáct vteřin před koncem ale Bruslaři skóre dorovnali. „Dneska to byl jeden velký souboj, bojovalo se o každou píď ledu. Řekl bych, že soupeř byl trochu lepší. My jsme hlavně bojovali a s trochou štěstí jsme to málem dotáhli až do vítězného konce. Škoda toho závěru, tam se ty chyby nakumulovaly, a to se nesmí stávat. Dostat gól jedenáct vteřin před koncem, to je takovej krutej šok,“ popisuje zápas Michal Kaňka.

Když Havlíčkův Brod vyrovnal, rozbouřilo to fanoušky Bruslařů, nicméně na žďárské straně všem zatrnulo. „Cítili jsme se hrozně, v ten moment se soupeř dostal na koně a my šli do prodloužení. Ale to bylo buď anebo. Tři minuty před koncem jsme si mysleli, že se půjde na nájezdy, ale bohužel. Soupeř si tam vytvořil tu šanci a proměnil ji,“ dodává smutně žďárský útočník.

Kdyby bylo utkání přece jenom o jedenáct vteřin kratší, zvládly by Plameny v pondělí soupeře udolat? „Ten poslední zápas, tam by se mohlo stát cokoliv. Brod by byl domácí a hodně by bruslil, ale na druhou stranu by byl hodně nervózní. Takže stát by se tam mohlo úplně všechno. Ale to už je teď jedno a nemá cenu to řešit. Každopádně my jsme rádi za povedenou sezónu.“

Havlíčkův Brod teď postupuje do semifinále. Mají vytyčený velký cíl, a to vyhrát celou soutěž a postoupit až do WSM ligy. „Oni to už vyhlásili na začátku sezóny, jdou si za tím, takže jim přeji, ať postoupí,“ vzkazuje Brodu Michal Kaňka.