Je dobojováno. Bylo to blízko, ale Plamenům skončila sezóna

Zveřejněno 18.03.2017 | mk, ok
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
ČF4, sobota 18.3.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Beneš, Vítek M., Smejkal, Staněk, Rašner, Kolda, Hort – Červenka, Kunstmüller, Vítek D., Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, Střecha T., Krupka, Kaňka, Juráň, Jícha
BK Havl.Brod: Novák – Semrád T., Vala, Kulhánek, Duben, Lacina, Semrád M., Kříž – Přidal, Endál, Chlubna, Kozlík, Michálek, Kuchta, Ludvík, Navrátil, Křížek, Beneš, Szilva, Cejpek, Teplý
Branky a nahrávky: 43. Kaňka (Krupka, Jícha), 54. Krupka (Kaňka, Staněk) – 13. Michálek (Přidal, Semrád T.), 60. Přidal (Endál, Lacina), 66. Endál (Kozlík)
Rozhodčí: Vrba, Skopal – Musil, Komínek
Vyloučení: 9:8 navíc Semrád M. 5min. a Semrád T. 5min. + DKU (oba HBR) Využití: 2:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 2441
Střely na branku: 28:39 (5:9, 11:9, 10:18 - 2:3) Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3
Stav série: 1:3

Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Rekordní návštěva téměř dva a půl tisíce diváků dnes sledovala bitvu jako řemen, ve které žďárské Plameny bojovaly o udržení naděje. A dařilo se jim to dlouho. Poté, co ve třetí části hry otočily stav utkání z 0:1 na 2:1, byli Žďárští blízko prodloužení série do pátého zápasu. Hosté však jedenáct sekund před koncem dokázali při power-play vyrovnat a v prodloužení si zajistili postup do závěrečného kola play-off. Domácí hráči se tak loučili se svými skvělými fanoušky a s vydařenou sezónou.

Foto: Jan Škárka

Reportáž

Do důležitého utkání vstupovaly Plameny v decimované sestavě, navíc od třinácté minuty, kdy se prosadil střelou z levého kruhu David Michálek, šel Havlíčkův Brod do vedení - 0:1. I ve zbytku první třetiny měli více ze hry hosté, kteří byli aktivnější, ale další branku nepřidali.

Ve druhé třetině si velkou šanci vytvořil Endál, který se už dostal s pukem před odkrytou branku, ovšem puk promáchl a zvýšit nedokázal, a to ani Patrik Přidal, který z mezikruží vyprášil betony Řehoře. Do samostatného úniku Bruslařů se dostal Teplý, který mířil nad pravý beton domácího brankáře, ale ten ho vychytal.

Velkou smůlu měly Plameny v polovině zápasu, kdy střelu od modré krásně tečoval Červenka, ale trefil jen spojnici břevna a tyčky branky Nováka.

Dva a půl tisíce diváků zvedla ze sedadel třiačtyřicátá minuta, kdy se před brankovištěm nejlépe zorientoval Michal Kaňka a dorazil puk za bezmocného Nováka - 1:1.

V poslední desetiminutovce dostali žďárští hokejisté výhodu dvojnásobné přesilové hry a šly do vedení. Kaňka našel mezi kruhy nepohlídaného Lukáše Krupku, který z první prostřelil Nováka - 2:1.

Čtyři minuty před koncem Semrád naprosto nesmyslně píchnul koncem hole Červenku, načež dostal pětiminutový trest do konce utkání a s Bruslaři to vypadalo bledě. Stejně tak nesmyslně se ale těsně před koncem nechal vyloučit Beneš za sekání, čímž hostům hodně usnadnil powerplay. To se hostům podařilo, protože jedenáct sekund před koncem nadvakrát dorazil puk za Řehořova záda Patrik Přidal - 2:2.

V sedmé minutě prodloužení se k dorážce dostal Lukáš Endál, který střelou k tyči rozhodl.

 

Ohlasy po utkání

Komentáře obou trenérů k utkání i k celé sérii najdete ve videosestřihu.

Fotogalerie