„Atmosféra byla fantastická, moc si to užíváme,“ pochvaloval si první zápas play-off Adam Rašner

Zveřejněno 26.02.2017 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - V sobotu se odehrál úvodní osmifinálový střet Plamenů s Draky z Trutnova. Vítězství si připsalo domácí družstvo, které přehrálo soupeře 3:1. K prvnímu zápasu play-off se nám více rozpovídal obránce Adam Rašner.

V základní části skončily Plameny na čtvrtém místě a díky křížení týmů mezi centrální a západní skupinou, stal se jejich protivníkem ve čtvrtfinále play-off HC Trutnov. Co na tohoto soupeře říká Adam? „Trutnov známe, my jsme proti nim hráli, když byly skupiny ještě spojený a pak ještě tady chvilku u nás. Takže by se dalo říct, že je to takovej až dlouholetej soupeř. Mají dobré bruslaře a hráli hodně do těla. S tím se budeme muset popasovat.“

V celém zápase se domácí tým ukázal jako lepší a střelecky produktivnější a nakonec překonal trutnovské Draky 3:1. „Ze začátku to bylo docela nervózní, ale řekl bych, že pak už jsme byli lepší. Byly tam sice nějaké ty chvilky, ale pořád jsme měli hru pod kontrolou. I když se nás snažili trošku rozhodit faulama, tak jsme to zvládli,“ popisuje průběh utkání žďárský bek.

Měl Trutnov nějakou výraznou slabinu, kterou Plameny využily k vítězství? „To je hodně těžký takhle říct. Já se na ty soupeře moc nedívám. Musíme se hlavně soustředit na sebe a musíme hrát to, co po nás chce trenér. Pak to funguje, a když tohle budeme dodržovat, tak porazíme klidně i Detroit (smích), když to řeknu takhle. My se musíme dívat na sebe a ne na ně,“ vysvětluje Adam.

Jak se tedy budou Plameny připravovat do dalšího střetu, který je čeká už v pondělí na soupeřově ledě: „Do zápasu půjdeme úplně stejně. Začneme od sebe, musíme dobře bránit, útočníci musí dobře bruslit od zadu a půjde to dobře. Já si myslím, že jsme dost kvalitní a dost zkušenej tým na to, abychom si to pohlídali. Musíme hrát pořád stejně a bez chyb, pak si myslím, že vyhrajeme.“

A nesmí se ani zapomínat na podporu fanoušků! Na první zápas play-off se přišlo podívat více než dvanáct set diváků. „Atmosféra byla fantastická. O Žďáru se ví, že se sem bojí jezdit ostatní týmy, protože tady je to pro ně peklo. Na druhou stranu pro nás je to daleko lepší - my si to užíváme a je to skvělý hrát před tolika lidma! Takže fanouškům musíme hodně poděkovat za podporu,“ končí svůj rozhovor Adam Rašner.