„Dnes to bylo už jako play-off,“ komentoval sobotní drama Milan Řehoř

Zveřejněno 19.02.2017 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V předposledním kole základní části se Plameny porvaly s Nymburkem. Jednalo se o mimořádně vyrovnaný zápas, hlavně proto, že oba protivníci velmi lačnili po bodech, které by jim zajistily co nejlepší výchozí pozici do play-off, které startuje již za týden. Nakonec se ještě přidávalo a dostalo se až na nájezdy, kde zvítězily Plameny. Velmi důležitou roli sehráli brankaři, kteří předvedli perfektní výkony. A jeden z nich, Milan Řehoř, jenž hájil žďárskou branku, se nám k utkání blíže vyjádřil.

Foto: René Rámiš

Poslední domácí zápas základní části byl pro oba protivníky velmi důležitý. V tabulce je dělil pouhý jeden bod a jednalo se tudíž o souboj o třetí místo. „Do zápasu jsme šli asi stejně jako s Brodem nebo i ty předchozí zápasy. Akorát to dneska už byla taková příprava do play-off, takže se dalo očekávat velmi vyrovnané utkání, a to se i potvrdilo,“ přibližuje úvod do duelu Milan Řehoř.

Oba celky braly utkání velmi vážně a pustili se do něj naplno. První gól dal Nymburk v šestnácté minutě a byl to také jediný gól v prvních dvou třetinách. „Jeden nám tam ujel za obranu a já jsem prováhal tu první chvíli, jestli vyjet nebo ne. Proto jsem zabrzdil, lehce mi podjela noha, takže to byl takovej zákrok nezákrok, ale to se stává,“ popisuje první branku ze své perspektivy Milan.

Celý souboj se nakonec nestihl vyřešit v základním čase a muselo se prodlužovat. „Jak už jsem říkal, dneska bylo prostě vidět, že je to velmi vyrovnané - jako by se hrálo play-off. A takové play-off, to je dřina, uspějou hlavně ti, kteří hrají zodpovědně zezadu a ten, kdo udělá chybu, bude potrestán,“ říká gólman o dramatickém utkání.

Ani prodloužení nedokázalo určit vítěze, takže o druhém body musely rozhodnout až samostatné nájezdy. „Nájezdy jsou vždycky vabank. Musím ale říct, že Brázdil chytal dneska fantasticky. Střechy se mu tam dvakrát trefil, mně se Šimek taky dvakrát trefil. Je to hodně o štěstí, jak říkám, prostě vabank,“ neopomněl sportovně ocenit kvality svého protivníka strážce domácí svatyně.

Nymburk ale nebyl jediný soupeř, který mohl Žďáru ohrozit pozici v první čtyřce a jak to tak bývá, když se dva perou, třetí se směje. Moravské Budějovice v sobotu porazily Havlíčkův Brod, shrábly všechny tři body a tím se Žihadla dostala na třetí místo v tabulce. Mají stejný počet bodů jako Plameny a proto bude pro Konečného družinu velmi důležité vyhrát ve středu v Českých Budějovicích. „Tak v Budějovicích prostě musíme potvrdit naši formu, zajistit si čtyřku a pořádně se připravit na to play-off!“ dodává na konec brankářská opora Milan Řehoř.